Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ ΑΦΟΥ!!!

Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ
Η ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ
Συγγραφέας: ΧΟΥΑΝ ΜΑΡΣΕ
Μετάφραση: ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Ρίνγκο, ένας δεκαπεντάχρονος έφηβος, σκοτώνει τις ώρες του στο κρασοπουλειό της κυρίας Πακίτα, απογοητευμένος που η φτώχεια των γονιών του τον αναγκάζει να σταματήσει τα μαθήματα του πιάνου και να παραιτηθεί από το όνειρό του να γίνει διάσημος πιανίστας. Καθισμένος στο αγαπημένο του τραπέζι δίπλα στο παράθυρο, γίνεται ακούσιος μάρτυρας του απελπισμένου έρωτα της αφελούς κυρίας Μιρ, μιας μεσόκοπης και τροφαντής θεραπεύτριας, για τον κύριο Αλόνσο, έναν ευπαρουσίαστο κουτσό πενηντάρη, αλλά και όσων συμβαίνουν στη συνοικία της Γράσια, στη μεταπολεμική Βαρκελόνη, υπό την απειλητική σκιά της δικτατορίας του Φράνκο. Μέσα από τα μάτια του Ρίνγκο, που ακούει, διαβάζει και τελικά θα αρχίσει να συγγράφει, θα φωτιστεί ολόκληρη η ζωή μιας γενιάς που έθρεψε τα όνειρά της στα συνοικιακά σινεμά και στους δρόμους μιας πόλης όπου το μέλλον έμοιαζε αδιανόητο.

«Με την Καλλιγραφία των ονείρων, ο Μαρσέ έγραψε ταυτόχρονα το βιβλίο μιας πόλης και μιας εποχής, την Ανθρώπινη κωμωδία του, και το βιβλίο ενός εφήβου, τα όνειρα, τις φιλοδοξίες, τις απογοητεύσεις, τις χαμένες ψευδαισθήσεις». Ρόσα Μοντέρο, Babelia, El Paίs
«Όταν ένας αριστοτέχνης της αφήγησης σαν τον Χουάν Μαρσέ γράφει με τέτοια εσωτερική απόλαυση, το αποτέλεσμα είναι αληθινή γιορτή». Marianne Payot, L' Express
«Όλα τα πρόσωπα εδώ έχουν σάρκα και οστά. Σαν αυτό που επινοείται να έχει μεγαλύτερη αλήθεια από την πραγματικότητα». Le Monde des Livres
«Ένα βιβλίο για διφορούμενες αλήθειες, οιωνούς και σημάδια, μυστικά και τραυματικές σχέσεις». La Vanguardia

Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ
- ΣΩΜΑ
Συγγραφέας: ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
«Η πιο χρωµατιστή ταινία που είδα ποτέ είναι ο ασπρόµαυρος Καθρέφτης, εγώ όµως είµαι της Θυσίας, εγώ είµαι εκείνου του θανάτου που αναβάλλεται, που ακυρώνεται γιατί ο αφέτης έσφαλε στον πυροβολισµό, εγώ είµαι εκείνης της ζωής που επιµένει, πείσµων, τούτο το σώµα θέλω να περάσει άβροχο την ερυθρά του θάλασσα, να φτάσει απέναντι µε όλες τις µνήµες του άτρωτες. Το σώµα µου. Τι θα θυµάται όταν ξεχάσω;»

Μετά την πύκνωση της πολύπαθης ελληνικής Ιστορίας στην τρισυπόστατη Κωµωδία (2010) και το µατωµένο σταυροδρόµι του 360 (2013), ο Κυριακίδης επιστρέφει µε άλλη µία, επίσης σύντοµη, νουβέλα. Η ζωή ενός ανθρώπου περιγράφεται µε σταθµούς τα πάθη του σώµατός του, δοµείται γύρω από τις περιπέτειες της υγείας του και τα ψυχρά ιατρικά ιστορικά του, και συµβαδίζει µε την εµµονική αναζήτηση µιας παράξενης και ξεχασµένης σήµερα γλώσσας στα βάθη των Βαλκανίων που οµνύει στο σώµα και υπηρετεί µόνο τις ανάγκες του.

Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ
- ΤΥΧΕΡΟ
Συγγραφέας: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΒΑΝΟΖΗΣ
Το Τυχερό αφηγείται μια αληθινή, τραγική ιστορία. Το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα της Ολυμπιακής Αεροπορίας στις 29 Οκτωβρίου 1959 γίνεται ο άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφονται όλα τα πρόσωπα και τα γεγονότα τα οποία συνθέτουν το μυθιστόρημα: η εκκένωση της Ανατολικής Θράκης το 1922 και η εγκατάσταση του νεαρού Βαγγέλη Βολοβότση στο χωριό Τυχερό του Έβρου, ο χωρισμός του από τον επτάχρονο γιο του εξαιτίας του Εμφυλίου, η ανοικοδόμηση από Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες του ουγγρικού χωριού Μπελογιάννης και η επιστροφή στην πατρίδα μεταπλάθονται σε συστατικά στοιχεία της αφήγησης. Εκτός από τις αυθεντικές, επώνυμες μαρτυρίες, το Τυχερό χρησιμοποιεί ως αφηγηματικό υλικό ποικίλα ντοκουμέντα: ειδήσεις από έντυπα και εφημερίδες περασμένων δεκαετιών, φωτογραφίες, επίσημα έγγραφα του ελληνικού και του ουγγρικού κράτους, αυτοβιογραφικά και ιστορικά βιβλία αποκτούν, καθώς η αφήγηση ξεδιπλώνεται μέσα από επιλεγμένα αποσπάσματά τους, λογοτεχνική διάσταση και φωτίζουν πολύπλευρα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των εποχών από τις οποίες προέρχονται και των ιστορικών καταστάσεων με τις οποίες συνδέονται. Το Τυχερό εισχωρεί στην πραγματικότητα και αναζητεί τη λογοτεχνική της υφή δημιουργώντας έναν μυθιστορηματικό κόσμο αποτελούμενο αποκλειστικά από αυτούσια στοιχεία του υπαρκτού.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ
Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ
Βρείτε ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΑΘΗΝΑ
ΜΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ;
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΣΔΑΓΛΗ
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΤΟΜΕΚ ΓΙΟΒΑΝΗΣ

Η πριγκίπισσα Αθηνά έχει µια απορία. Μια πολύ σοβαρή απορία: Πώς περνάνε άραγε τη µέρα τους οι πριγκίπισσες; Έτσι, αποφασίζει να ταξιδέψει µε µια παραµυθοµηχανή στον χρόνο. Εκεί θα βρει τις απαντήσεις που ζητάει: χτενίζουν τα µαλλιά τους, πηγαίνουν σε χορούς, δίνουν φιλιά σε βατραχάκια ή τσακώνονται για το ποια είναι η πιο όµορφη. Τι βαρετό! Εκείνη θέλει να φτιάχνει σπίτια, βιβλία και µηχανές, όπως τόσες γυναίκες που έχουν ζήσει στ’ αλήθεια. Και θα τα καταφέρει! Το πρώτο βιβλίο µιας θαρραλέας σειράς, που µας θυµίζει πως µία αληθινή πριγκίπισσα δεν επαναπαύεται στα φορέµατα και στα βατραχάκια της. Η Αθηνά είναι η πιο ευρηµατική κι αντισυµβατική πριγκίπισσα που έχετε ποτέ διαβάσει! Μια πριγκίπισσα που ζει στο σήµερα. Για ανήσυχες πριγκίπισσες!

Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ
ΤΑ ΘΕΛΩ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΦΑΜΠΡΙΤΣΙΟ ΣΙΛΕΪ
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΑΝΤΡΙΑΝΟ ΓΚΟΝ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΟΤΣΗ
Ο κύριος και η κυρία Σμιρθ έχουν κάνει τα πάντα για να εμπνεύσουν στον Πρώτο, τον γιο τους, τις πραγματικές αξίες της ζωής: την απληστία και τον εγωισμό. Άλλωστε, γι’ αυτό τον έφεραν στον κόσμο: για να γίνει αντάξιος διάδοχός τους. Μόνο που ο Πρώτος αποδεικνύεται πραγματική συμφορά. Χαρίζει λεφτά στον κόσμο, καλεί τους άστεγους της περιοχής στο πάρτι του, ξεσκεπάζει κομπίνες! Με λίγα λόγια, είναι ένα καλό παιδί, ή μάλλον όχι, είναι το πιο καλοσυνάτο παιδί! Πώς θα τον φέρουν όμως οι γονείς του στον σωστό δρόμο; Χρειάζεται το κατάλληλο σχολείο, με έναν αυταρχικό διευθυντή, στριμμένους δασκάλους και απαίσιους συμμαθητές για πρότυπο. Μα καλά, υπάρχει τέτοιο σχολείο; Και βέβαια. Η Ακαδημία Όλα-Δικά-Μου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου