Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ ΑΦΟΥ!!!


Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

   Ελληνική Πεζογραφία

ΕΓΩ,Ο ΣΙΜΟΣ ΣΙΜΕΩΝ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ
Ο Σίμος Σιμεών –έτσι, με το Σι με γιώτα–, αν και θα μπορούσε, δεν ήρθε ουρανοκατέβατος στη Χαλκόπολη, μια ασήμαντη κωμόπολη στην Ανατολική Μακεδονία, με όλα τα στερεότυπα της ελληνικής επαρχίας στη δεκαετία του ’60. Είχε όμως τα δικά του φτερά και ήταν έτοιμος να τα δοκιμάσει σε επικίνδυνα πετάγματα.
Ο Σίμος είναι το παιδί που μπορεί να αριστεύει, να διακρίνεται και να ελπίζει. Το περιβάλλον του βέβαια παραμένει τόσο εχθρικό και στενόμυαλο, που ο μοναχικός μας ήρωας κινεί το ενδιαφέρον κάποιων πέραν της κοινής φαντασίας ατόμων. Αυτά θα του υποβάλουν τους όρους μιας περιπέτειας, με αποχρώσεις κάποιες φορές φαιδρές, αλλά συνήθως δραματικές. Όμως ο Σίμος θα μπορεί, με τη διαίσθηση και την εξυπνάδα του, να καθορίζει τις προοπτικές μιας άλλης ζωής, με διαφορετικές αξίες, πέρα από τον σοβαροφανή μικρόκοσμο που ακόμα διαιωνίζει τις εμμονές του…
Όλα ξεκινούν το 1964, μια σημαντική στιγμή για την Ελλάδα. Τότε, που κάτι έδειχνε να χαράζει ελπιδοφόρα στον βαλτωμένο μεταπολεμικό μας ορίζοντα, αλλά δεν θα κρατούσε για πολύ. Κι όσο για τη Χαλκόπολη, αναζητήστε τη στους χάρτες. Αν δεν τη βρείτε, ψάξτε τη στη φαντασία σας. Στο κάτω κάτω, για ένα ταξιδάκι πρόκειται…

Ξένη Πεζογραφία

Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ARMANDO LUCAS CORREA
ΔΥΟ ΝΕΑΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
ΚΙ ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΌ ΓΕΓΟΝΟΣ
1939
Η Νύχτα των Κρυστάλλων, που τα άλλαξε όλα… Ένα ταξίδι που δεν θα ξεχάσει κανένας από τους επιβάτες του Σεντ Λούις.
Στους δρόμους του Βερολίνου ανεμίζουν κοκκινοασπρόμαυρες σημαίες, και η μικρή Χάνα μαζί με την οικογένειά της και πολλούς ακόμη αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το μέρος που άλλοτε αισθάνονταν σπίτι. Τότε το ταξίδι με το ατμόπλοιο Σεντ Λούις για την Αβάνα τους δίνει μια αχνή ελπίδα ελευθερίας.
Επάνω στο καράβι θα βιώσουν μια ανέμελη πολυτελή ζωή. Γρήγορα, όμως, τα όνειρά τους θα διαψευστούν, και το πλοίο που κάποτε ήταν η σωτηρία τους τώρα φαντάζει ο αφανισμός τους.

2014
Η Άννα Ρόσεν ζει στη Νέα Υόρκη με τη μητέρα της, η οποία δεν μπορεί να συνέλθει από τον χαμό του συζύγου της, την 11η Σεπτεμβρίου. Στα δωδέκατα γενέθλιά της η Άννα παραλαμβάνει ένα παράξενο δέμα από την Κούβα από κάποια άγνωστη συγγενή της με το όνομα Χάνα.
Το ταξίδι της Άννας στην Αβάνα μαζί με τη μητέρα της θα φέρει στο φως ένα μυστηριώδες παρελθόν με γεγονότα που όλοι ήθελαν να ξεχάσουν…

Αστυνομική Λογοτεχνία


Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ Σ'ΑΦΗΣΩ-CHEVY STEVENS
Η Λίντσεϊ Νας δραπετεύει µες στη νύχτα μαζί µε την επτάχρονη κόρη της, αφήνοντας πίσω τον Άντριου, έναν άντρα χαρισματικό και γοητευτικό, αλλά ταυτόχρονα αλκοολικό, κτητικό και βίαιο.
Μεθυσμένος και γεμάτος οργή από την εγκατάλειψη της Λίντσεϊ, την ίδια νύχτα, προκαλεί τον θάνατο μιας γυναίκας με το αυτοκίνητό του.
Εκείνος κλείνεται στη φυλακή, ενώ η Λίντσεϊ ανακτά τον έλεγχο της ζωής της και μεγαλώνει την κόρη της δουλεύοντας σκληρά. Έντεκα χρόνια μετά, η Λίντσεϊ έχει μετοικήσει σε άλλη πόλη, έχει τη δική της ατομική επιχείρηση και την κόρη της Σόφι που τη χρειάζεται όσο ποτέ.

Τώρα, όμως, ο Άντριου βγαίνει από τη φυλακή, και μια σειρά γεγονότων δείχνουν ότι δεν σκοπεύει να την αφήσει ήσυχη.
Απειλές, ατυχήματα και επιθέσεις στον περίγυρό της, ωθούν τη Λίντσεϊ να απευθυνθεί στην αστυνομία.
Ο Άντριου ορκίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με τα γεγονότα αυτά και ότι έχει αλλάξει. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά εάν έχει δίκιο.

Πόσο αλήθεια τον έχει αλλάξει η φυλακή; Μήπως υπάρχει κάποιος άλλος με σκοτεινά σχέδια;


Ψυχολογία - Προσωπική Ανάπτυξη

Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΧΑΡΑ!-AGAPI STASSINOPOULOS
Όλοι μας έχουμε ένα κάλεσμα που, αν το ακολουθήσουμε, θα μας οδηγήσει στο μεγαλείο.
Αν το επιλέξουμε, μπορούμε να αφήσουμε το σημάδι μας στον κόσμο.
Έφτασε η ώρα να εξερευνήσετε τον εαυτό σας, να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι που θα γεμίσει τη ζωή σας με νόημα, ενεργητικότητα, γαλήνη και ευτυχία.
Η Agapi Stassinopoulos, χάρη στον πλούτο των συναισθημάτων και στη σοφία που απέκτησε έπειτα από την πνευματική αναζήτηση μιας ολόκληρης ζωής, σας καθοδηγεί για πενήντα δύο εβδομάδες, ώστε να απελευθερωθείτε από οτιδήποτε σας δυσκολεύει και να ανακαλύψετε τι είναι αυτό που σας ικανοποιεί.
Θα χτίσετε τα θεμέλια της προσωπικής φροντίδας σας –του διαλογισμού, της υγείας, του ελεύθερου χρόνου– και θα καταφέρετε να αποφύγετε τις παγίδες, προκειμένου να μην ξοδεύετε την ενέργειά σας στους άλλους ανθρώπους κι ούτε να βιώνετε τη ζωή κρατώντας μια αρνητική στάση.
Θα εξετάσετε τα επίμαχα ζητήματα, όπως είναι οι σχέσεις, τα οικονομικά, η αυτοεκτίμηση, το άγχος και η παιδική ηλικία.
Τέλος, θα μπορέσετε να εμπιστευθείτε τη δημιουργικότητά σας, να κρατήσετε την καρδιά σας ανοιχτή και να έρθετε σε επαφή με το ανώτερο πνεύμα που κατοικεί μέσα σας.

Να έχετε το βιβλίο αυτό πάντα μαζί σας – είναι ένας πολύτιμος φίλος. Απλώστε τα φτερά της φαντασίας σας και χαρείτε κάθε στιγμή. Μέσα από τις σελίδες του, θα ξεκλειδώσετε τη δύναμη της καλοσύνης και θα αναφωνήσετε «Καλημέρα, Χαρά!».

Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ-JIM MUNCY
Ο δρ Jim Muncy ασχολήθηκε πολλά χρόνια μαθαίνοντας τι χρειάζονται οι άνθρωποι για να πετύχουν. Όταν ο πρόεδρος του τμήματός του στο πανεπιστήμιο όπου εργάζεται ως καθηγητής Μάρκετινγκ του ζήτησε να σχεδιάσει ένα μάθημα που θα βοηθούσε πραγματικά τους φοιτητές, προετοιμάζοντάς τους για τον κόσμο των επιχειρήσεων, ο δρ Muncy εισήγαγε ένα σύστημα διαχείρισης χρόνου. Οι φοιτητές έμαθαν να βρίσκουν τον χρόνο για να κάνουν όλα όσα είχαν διδαχθεί στα άλλα μαθήματα. «Ακόμα και όλες τις γνώσεις του κόσμου να έχει κάποιος, είναι άχρηστες αν δεν μάθει πώς να βρίσκει τον χρόνο για να τις αξιοποιήσει».
Στο βιβλίο αυτό αναλύονται οι είκοσι τέσσερις βασικές αρχές με εύληπτο και κατανοητό τρόπο, για να διαχειριστείτε τον χρόνο βλέποντας πώς θα θέλατε να είναι η ζωή σας στο μέλλον. Ο συγγραφέας προτείνει να ακολουθήσετε κάποιες αρχές, όπως:
• Μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα.
• Τα πράγματα στη ζωή κινούνται πάντα προς το χάος και ποτέ προς την τάξη.
• Δραστηριότητα δεν σημαίνει πρόοδος, και επείγον δεν σημαίνει σημαντικό.
• Για να πάτε γρήγορα πηγαίνετε μόνοι, για να πάτε μακριά φτιάξτε μια ομάδα.
Οι βασικές αρχές του χρόνου έχουν βαθιά επίδραση σε όσους τις ακολουθούν. Η Ώρα της Επιτυχίας απευθύνεται σε όλους εσάς που θέλετε να έχετε καλύτερο έλεγχο του χρόνου σας, προκειμένου να επιτυγχάνετε τους στόχους σας κάθε λεπτό της ημέρας.

Οικογενειακή Φροντίδα

Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ
ΓΟΝΕΙΣ ,ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ!-ΣΟΦΙΑ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ
Ας το παραδεχτούμε. Οι περισσότεροι γονείς κάνουμε «τα πάντα» για το παιδί μας, εκτός από ένα πράγμα: να το ακούμε.
Σπάνια το ακούμε αληθινά. Σπάνια αφιερώνουμε χρόνο για να κατανοήσουμε σε βάθος τι αισθάνεται, τι σκέφτεται, τι χρειάζεται.
Ακούστε, λοιπόν, τα ίδια τα παιδιά που μιλούν για την καθημερινότητά τους, τα προβλήματα και τα συναισθήματά τους. Με διερμηνέα την παιδοψυχολόγο Σοφία Ανδρεοπούλου, κατανοήστε τι κρύβεται πίσω από τα λόγια τους και ανακαλύψτε τρόπους να διαχειριστείτε τις μικρές και μεγάλες δυσκολίες της ζωής, έτσι ώστε να τα βοηθήσετε να αναπτυχθούν, να ωριμάσουν, να είναι ευτυχισμένα.

Φιλοσοφία

Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ και ΕΔΩ
50 ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ-BEN DUPRE
50 ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ-BEN DUPRE

Τα διάφορα ερωτήματα που περιστρέφονται γύρω από την ηθική –πώς πρέπει να ενεργούμε, ποιες είναι οι ευθύνες μας προς τους συνανθρώπους μας, τι προσδιορίζει και διαφοροποιεί το σωστό από το λάθος– έχουν όχι μόνο υπάρξει για αιώνες θέματα προς συζήτηση απ’ όλους τους φιλοσόφους ανά τον κόσμο, αλλά και έχουν αποτελέσει τα θεμέλια κυβερνήσεων, πολιτισμών και θρησκειών.
Σε αυτό το βιβλίο, σε 50 συνοπτικά, κατανοητά κεφάλαια, ο Ben Dupr εξηγεί τις βασικές αρχές αυτών των θεμελιωδών ερωτημάτων, καθώς και πώς αυτές οι αρχές και ηθικές αξίες εμπλέκονται με τις ζωές μας σήμερα.

Καλύπτοντας βασικές δεοντολογικές έννοιες, όπως ο σχετικισμός, ο Χρυσός Κανόνας, ο ωφελιμισμός, καθώς και γνωστά και πολυσυζητημένα θέματα όπως η τρομοκρατία, η λογοκρισία, η θανατική ποινή, αυτό το βιβλίο θα σας οδηγήσει στην έξοδο του ηθικού λαβύρινθου που απασχολεί όλους μας στη σύγχρονη εποχή.

Εκδόσεις Elxis

Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ
ΑΝΗΚΕΙΣ Σ'ΕΜΕΝΑ-JOHANNA LINDSEY
Σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν υπάρχει άντρας που να μπορεί να δαμάσει την Αλεξάνδρα Ρουμπλιόφ, μια γυναίκα όμορφη, με φλογερή ιδιοσυγκρασία και ελεύθερο πνεύμα.
Αρνείται πεισματικά να παντρευτεί, οδηγώντας τον δύστυχο πατέρα της στην απόγνωση.
Έτσι εκείνος επικαλείται μια προ πολλού ξεχασμένη συμφωνία και στέλνει την ατίθαση κόρη του μακριά, ισχυριζόμενος πως είχε λογοδοθεί όταν ήταν μικρή με έναν γοητευτικό, ανυπόφορο και έκλυτο νεαρό, τον οποίο οφείλει να συνοδέψει στην πατρίδα του για να γίνει ο γάμος.
Αποκαρδιωμένος που βρέθηκε άθελά του αρραβωνιασμένος, ο κόμης Βασίλι Πετρόφ σκοπεύει να απωθήσει την ανεπιθύμητη αρραβωνιαστικιά του και συμπεριφέρεται σαν το απόλυτο κάθαρμα, δίχως να γνωρίζει πως και η Αλεξάνδρα σχεδιάζει να ακολουθήσει παρόμοια τακτική. Μέρα με τη μέρα τα επικίνδυνα μονοπάτια της εξαπάτησης οδηγούν τους δυο απρόθυμους συντρόφους στον πιο απρόσμενο προορισμό...









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου