Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΥΖΟΥΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ "ΧΑΚΙ ΔΑΝΤΕΛΑ", "ΣΑΙΞΠΗΡΙΚΟΣ ΓΡΙΦΟΣ" ΚΑΙ "ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ BY THE BOOK.


 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΥΖΟΥΜΗΣ

για τα "ΧΑΚΙ ΔΑΝΤΕΛΑ",  "ΣΑΙΞΠΗΡΙΚΟΣ ΓΡΙΦΟΣ" και  "ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ" από τις εκδόσεις ΒΥ ΤΗΕ ΒΟΟΚ.







Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν την πρώτη καραντίνα. Είχα πολλές ιδέες συγκεντρωμένες στο σημειωματάριό μου και δεν ήξερα ποια να επιλέξω για το επόμενο αστυνομικό μυθιστόρημα. Το κορίτσι μου με παρότρυνε για… όλες. Έτσι, δειλά δειλά έπεσε η ιδέα για μία αστυνομική σειρά. Η μία σκέψη έφερνε την άλλη και φτάσαμε να μετρούμε 12 ιστορίες μυστηρίου. Για αστυνόμο όμως; Για πρώτη φορά τόλμησα να έχω αστυνόμο γένους θηλυκού, ονόματι Άννα Δερβίση. Η Άννα λοιπόν θα έριχνε φως εκεί που το σκοτάδι κρατούσε καλά. Στη συνέχεια, η μία ιστορία μετά την άλλη απλωνόταν στο χαρτί.

Η σειρά «Με φως και μελάνι» αποτελείται από 12 βιβλία. Πρόκειται για 12 αυτοτελείς ιστορίες. Η συνοχή τους έγκειται στο πρόσωπο της αστυνόμου και στη ζωή αυτής, η οποία μοιράζεται διακριτικά ανάμεσα στους 12 τίτλους, δίχως να επηρεάζει την κάθε επιμέρους πλοκή.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της Άννας είναι η αλυσίδα με το τιρκουάζ ματόχαντρο που φέρει πάντα στον λαιμό της. Ένα στοιχείο που θα αποκαλυφθεί… στο τέλος!

Οι ιστορίες έχουν ένα κοινό στοιχείο. Ξεκινούν όλες με μονόλογο από τον εκάστοτε δράστη. Ο αναγνώστης δεν μπορεί να καταλάβει ποιος/α είναι και κυρίως γιατί έκανε ό,τι έκανε. Αυτός ο μονόλογος λοιπόν, μοιράζεται σε φάσμα βιβλίου και στο τέλος πια, δίνονται όλες οι απαντήσεις. Με άλλα λόγια, η κάθε ιστορία ξεκινά… απ’ το τέλος!

Και στις 12 ιστορίες υπάρχει η έρευνα της αστυνομίας γύρω από το κάθε έγκλημα και πολλοί χαρακτήρες που εμπλουτίζουν, «κουβαριάζουν» την πλοκή, εξελίσσουν το μυστήριο, προάγουν τον εκάστοτε γρίφο. Τα θέματα που θίγονται περιστρέφονται στο σήμερα καθώς αφορούν ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Θέματα όπως βαθιά απωθημένα, μύχια μυστικά, ορκισμένης εκδίκησης, επικίνδυνης μανίας, κατά το δοκούν δικαιοσύνης. Όλες οι ιστορίες δίνουν φως σε ψυχές που φυλακίστηκαν στο σκοτάδι εξαιτίας προσωπικών επιλογών. Άλλοι της πλήρωσαν ακριβά κι άλλοι… πολύ ακριβά!

Πλέον, έχω όλα τα βιβλία στα χέρια μου και ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω! Αυτό που κάποτε φάνταζε ως αδύνατον, πλέον είναι… «χειροπιαστό»! Κυκλοφορούν ήδη οι τρεις πρώτοι τίτλοι, τα «Χακί Δαντέλα», «Σαιξπηρικός Γρίφος», «Μεγάλη Παρασκευή» απ’ έναν νέο εκδοτικό οίκο, τον Bythebook, έναν εκδοτικό οίκο με όραμα και πολλή αγάπη για το βιβλίο. Εντός των επόμενων μηνών θα πάρουν τον δρόμο της έκδοσης και οι επόμενοι τίτλοι.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να ζητήσω απ’ τον κάθε αναγνώστη, αν φυσικά κι εκείνος το επιθυμεί, να επικοινωνήσει μαζί μου, κυρίως μέσω των social media και να μου καταθέσει τη γνώμη του, όποια κι είναι αυτή. Η χαρά μου όταν λαμβάνω νέα από τους αναγνώστες είναι πολύ μεγάλη! Καλή ανάγνωση…

Ευχαριστώ θερμά τη στήλη του ΑΦΟYblog «ΜΕ την ψυχή του συγγραφέα ΑΦΟΥ».

Εις το επανιδείν

Κυριάκος Κουζούμης 


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και τον συγγραφέα ΕΔΩ

Έξω απ΄ το ιστορικό Ασκληπείο της Κω θα συναντηθούν ο Σήφης, ο Μηνάς και ο Γιώργος, φίλοι με ''χακί'' δεσμά. Μία σκιερή φιγούρα θα καταφτάσει και δίχως να χάσει χρόνο θα εκτελέσει τον σκοπό της. Το αίμα των τριών φίλων θα ποτίσει το έδαφος.
Η καταξιωμένη αστυνόμος Άννα Δερβίση θα αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης. Με την βοήθεια του στενού της συνεργάτη, Κυριάκου Λιβαθινού, θα αντιστρέψουν την κλεψύδρα του χρόνου και θα πληροφορηθούν το κυνικού προφίλ των θυμάτων κατά τη στρατιωτική τους θητεία.
Παράλληλα, κάποιες σκουριασμένες υποθέσεις στο αρχείο της αστυνομίας θα αποτελέσουν τα απολεσθέντα κμμάτια ενός οργισμένου πάζλ.
Με περίσσια υπομονή και άφθονες σημειώσεις στο τεφτέρι της, η αστυνόμος θα αφεθεί στο σήμαντρο του ενστίκτου της, μέχρι που θα βαδίσει με σιγουριά στο σκοτεινό μονοπάτι του δολοφόνου. Λίγο πριν από τις χειροπέδες όμως, θα τον ακούσει να εκλιπαρεί για μία τελευταία επίσκεψη.
Άραγε η Άννα θα δώσει προτεραιότητα στο ''πρέπει'', που επιβάλλουν τα γαλόνια της ή στο ''αξίζει'', που κραυγάζει η ανθρωπιά της.

Μια ιστορία που δραπετεύει απ' τις λυκοφιλίες μέσα στα στρατόπεδα και γλυκοκοιτάζει τη φιλία μέσα στη μοναξιά της ψυχής...



Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και τον συγγραφέα ΕΔΩ

Ανήμερα Αγίου Βαλεντίνου ο Στράτος Ανούσης θα απευθύνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του, Υβόννη Ψυχάρη. Το απόμενο πρωί η Υβόννη θα βρεθεί δολοφονημένη! Στο πλευρό της, μία φωτογραφία με δέκα σπουδαστές δραματικής σχολής. Όλοι τους λάτρεις του Σαίξπηρ! Η καταξιωμένη αστυνόμος Άννα Δερβίση θα αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης και με τη βοήθεια του στενού της συνεργάτη, Κυριάκου Λιβαθινού, θα αναζητήσουν εξηγήσεις. 

Το ένα θύμα θα διαδέχεται το άλλο, ενώ απ' το αρχείο της αστυνομίας θα ανασυρθούν κάποιοι σκονισμένοι φάκελοι, που συνδέονται με ύποπτο τρόπο μεταξύ τους. Λίγο πριν το τέλος, η αστυνόμος θα πετάξει το προσωπείο απ' το πρόσωπο του θύτη. Εκείνος μην μπορώντας να κάνει αλλιώς θα ομολογήσει! Πριν από το φινάλε όμως θα ζητήσει μία χάρη. Μία ύστατη χάρη...

Άραγε, η Άννα θα παραμείνει ταγμένη στο γράμμα του νόμου ή θα ευθυγραμμιστεί με τους συναισθηματισμούς της καρδιάς;

Μια ιστορία γύρω από γνωστά σαιξπηρικά αποφθέγματα. Όλα τους, μέρη ενός αρρωστημένου γρίφου με ρίζες στο παρελθόν!


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και τον συγγραφέα ΕΔΩ

Με πρωταπριλιάτικο αστείο θα μοιάζει στον Ανέστη Ταβουλάρη η ομοφυλοφιλία του μικρού του γιου, του Μανώλη. Θα δώσει όμως προτεραιότητα στην αγάπη! Λίγες ώρες αργότερα, η δίδυμη αδελφή του Μανώλη, η Ειρήνη, θα βρει τον πατέρα τους νεκρό στον στάβλο. Η καταξιωμένη αστυνόμος Άννα Δερβίση, απεσταλμένη από την Αθήνα, θα αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης, Με τη βοήθεια του στενού της συνεργάτη, Κυριάκου Λιβαθινού, θα αναζητήσουν εξηγήσεις από τη Γαστούνη μέχρι το Βαρθολομιό κι από τη Ζαχάρω μέχρι τη λίμνη του Καϊάφα.

Τα θύματα θα αυξηθούν! Το δαιμόνιο μυαλό της αστυνόμου θα αναζητήσει τα κίνητρα της δολοφονίας σε παλιότερες σελίδες ημερολογίων....Υπό άρτια σκηνοθετημένη δράση θα βρει την άκρη του νήματος, αλλά θα είναι αργά!

Και πάνω που θα βρίσκεται στο σημείο μηδέν, νέα στοιχεία θα αναδυθούν στην επιφάνεια σαν φυσαλίδες από πρόσωπα που πάσχισαν να πνίξουν μυστικά, καημούς κι απωθημένα στη θάλασσα της νιότης τους. 

Άραγε, η Άννα θ α΄δωση γη και ύδωρ στο μαράζι του δολοφόνου ή θα πιαστεί εξαπίνης απ' την αποφασισμένη για όλα φιγούρα του;

Μια ιστορία που επιβεβαιώνει περίτρανα πως όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος..


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κυριάκος Κουζούμης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον ΑΝΤ1, στην ΕΡΤ και στο Έψιλον. Έγραφε στην εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο» και στο περιοδικό «Επίκαιρα». Παρουσίασε ντοκιμαντέρ στον ΟΤΕ History και την εκπομπή «Ομολογουμένως». Συνεχίζει να γράφει σε ειδησεογραφικά sites.
Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Από τις εκδ. Σαββάλας κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα «Σμαραγδένια Φυλακή» και «Όρκος Σιωπής», από τις εκδ. Ωκεανός τα «Το Τελευταίο Χειροκρότημα» και «Η Δικαίωση της Αθωότητας» και από τις εκδ. Υδροπλάνο τα «Ο Γόρδιος Δεσμός των Αγγέλων» και «Η Αρχόντισσα των Αερικών».



Επικοινωνία με τον συγγραφέα: Instagram: Kyriakos_Kouzoumis

Facebook: Κυριάκος Κουζούμης – Ταβιβλία μου

Website: www.kyriakoskouzoumis.com 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου