Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

ΕΡΑ ΜΑΡΚΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ "Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


 ΕΡΑ ΜΑΡΚΑΤΗ

για το "Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ"

από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.









«Ποια είσαι εσύ;» και «Γιατί να διαβάσω το βιβλίο σου;»

Αυτές φαντάζομαι πως είναι οι ερωτήσεις που γεννιούνται στο μυαλό όποιου αναζητά στα βιβλιοπωλεία την επόμενη αναγνωστική συντροφιά του και πιάνει στα χέρια του το «Ο θάνατος αγκαλιάζει το νησί».

               Το ποια είμαι, μάλλον μικρή σημασία έχει. Η γυναίκα της διπλανής πόρτας είμαι, η μέση εργαζόμενη Ελληνίδα που τρέχω και -ποτέ- δεν φτάνω, όμως επέλεξα να δώσω χώρο και χρόνο σε αυτό που αγαπάω· το γράψιμο. Και όπως συνήθως συμβαίνει με ό,τι μεθοδικά φροντίζουμε, το έργο μου βρήκε τον δρόμο μέσω των εκδόσεων Ψυχογιός να δικαιώσει τα ξενύχτια ή τα βάναυσα πολύ πρωινά ξυπνήματά μου και τα πολλά λίτρα καφεΐνης...

               Γιατί όμως να διαβάσεις το «Ο θάνατος αγκαλιάζει το νησί»; 

Γιατί σου αρέσουν τα έντιμα αστυνομικά μυθιστορήματα θα σου απαντήσω. Αυτά που, ακόμα και αν δεν το αντιληφθείς από την αρχή, από τα πρώτα κεφάλαια σου δίνουν όλα τα στοιχεία για την επίλυση του εγκλήματος μαζί με αρκετούς ύποπτους χαρακτήρες. Αυτά που εκτός από το whodunit σου απαντάνε πειστικά και στο πώς.

               Γιατί θα ψυχαγωγηθείς, αφού μέσα από τις σελίδες του θα ταξιδέψεις στο δικό σου αγαπημένο νησί που σίγουρα έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το δικό μου. Αλλά θα προβληματιστείς κιόλας με το πόσο καλύτερα θα μπορούσαν να ήταν όλα αν εμείς ήμασταν καλύτεροι.   

               Γιατί μέσα από τους αιχμηρούς, ανεπιτήδευτους διαλόγους των ηρώων θα αναγνωρίσεις πολλά από τα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητας που όλοι βιώνουμε. Και τέλος, γιατί αξίζει να δώσεις και στο ελληνικό crime την ευκαιρία να βρει τη θέση του στην καρδιά σου. 

 

Καλή ανάγνωση!

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ


Η Σμαράγδα Καλλίνικου, μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου και σύζυγος του μεγιστάνα Γεράσιμου Καλλίνικου, βρίσκεται άγρια δολοφονημένη στην απόμερη παραλία Νερόμυλος. Δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία της είχε απειλήσει σε απευθείας μετάδοση με την αποκάλυψη ενός σκανδάλου που θα συντάραζε την πολιτική σκηνή. Η ανακάλυψη του πτώματός της προκαλεί σοκ στο πανελλήνιο και πολυμελή κλιμάκια της αστυνομίας συρρέουν στο νησί για να εξιχνιάσουν το έγκλημα. Ο ψυχολόγος της Ιντερπόλ, Στέφανος Μωραΐτης, αδελφικός φίλος του πρωτότοκου Πέτρου Καλλίνικου, καλείται στην Ελλάδα για να συνδράμει στις έρευνες. Πληγωμένος, στο παρελθόν, από την οικογένεια αλλά και βαθύτατα υποχρεωμένος σε αυτήν, σπεύδει στο νησί για να έρθει αντιμέτωπος με τα ανοιχτά τραύματά του αλλά και με ανθρώπους που νομίζουν πως μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν σαν μαριονέτα. Εκτός από τα κρυστάλλινα νερά, ο Στέφανος βουτάει μέσα στα ψέματα ανθρώπων που αγαπούσε και βάζει τη ζωή του σε κίνδυνο από το τσουνάμι που πυροδοτούν οι ανακαλύψεις του για τους ισχυρότερους παράγοντες της χώρας. Με μοναδικούς συμμάχους την ευστροφία του και τον πεισματάρη αστυνόμο Σωτήρη Στρατέλη, θα έρθει σε ρήξη με όλους και κυρίως με τον ίδιο του τον εαυτό. Άραγε, η αλήθεια θα καταφέρει να τον λυτρώσει;

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η ΕΡΑ ΜΑΡΚΑΤΗ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε χρηματοοικονομικά στο Αμερικανικό Κολλέγιο. Ζει στην Αθήνα με τον σύντροφό της και την αγαπημένη σιαμαία γάτα τους. Εργάζεται στον κλάδο Supply Chain & Logistics στον τομέα των πωλήσεων, έχοντας περάσει από πολλές πολυεθνικές εταιρείες του χώρου. Το Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ είναι η πρώτη της προσπάθεια συγγραφής αστυνομικού μυθιστορήματος, απόρροια της αγάπης που τρέφει για κάθε είδους αινιγματική ιστορία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου