Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

ΕΛΕΝΑ ΜΠΟΛΟΝΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ "Ο ΛΥΚΟΣ ΜΕΝΕΙ ΣΠΙΤΙ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ.


 ΕΛΕΝΑ ΜΠΟΛΟΝΑΣΗ

για το "Ο ΛΥΚΟΣ ΜΕΝΕΙ ΣΠΙΤΙ"

από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.








Μεγάλη χαρά να μοιράζομαι τις σκέψεις μου με τους αναγνώστες του blog ΑΦΟΥ! ΜΕ αρέσει να γράφω ΑΦΟΥ!

Τα τελευταία επτά χρόνια που διδάσκω Εγκληματολογία, το πρώτο ερώτημα που τίθεται από τους σπουδαστές είναι «γιατί κάποιος γίνεται εγκληματίας;». Θέλησα μέσα από το μυθιστόρημα «Ο λύκος μένει σπίτι», να μπορεί ο αναγνώστης να πάρει απαντήσεις σε σημαντικά ζητήματα όπως «γεννιέται κανείς εγκληματίας ή γίνεται;», «όποιος έχει δύσκολα παιδικά χρόνια θα γίνει εγκληματίας;». Κι όλα αυτά μέσα από μια ιστορία γεμάτη δράση, αποκαλύψεις και σασπένς, που έχει τα στοιχεία του ψυχολογικού θρίλερ.

Πέντε παιδιά ζουν μέσα σε ένα ορφανοτροφείο κολαστήριο, με μια διευθύντρια-λύκαινα, αγωνιώντας για την επιβίωσή τους σε συνθήκες που είναι ακατάλληλες κι επικίνδυνες. Ο Στέλιος, ο Βασίλης, η Άννυ, ο Σταύρος και η Ειρήνη βρέθηκαν εκεί χωρίς να το έχουν επιλέξει, θύματα κάθε μορφής βίας, εγκατάλειψης, συναισθηματικής αποστέρησης και απόρριψης. Προτού γνωρίσουν τον κόσμο, έμαθαν να τον φοβούνται. Ενώνονται με έναν όρκο και ανυπομονούν να δραπετεύσουν. Τα παιδιά αυτά ενηλικιώνονται, όμως – όπως λέει και το μότο του βιβλίου- η παιδική ηλικία σε κυνηγάει μέχρι να σε πιάσει. Κανείς δε γλιτώνει από όσα βίωσε ως παιδί, από καταστάσεις που τον στιγμάτισαν, ειδικά όταν «οι λύκοι» ήταν οι άνθρωποι που κοντά τους θα έπρεπε να νιώθει ασφάλεια.

Σε μια εποχή που οι υποθέσεις παιδικής κακοποίησης παίρνουν ολοένα και πιο συχνά τα φώτα της δημοσιότητας, το θέμα του βιβλίου είναι τραγικά επίκαιρο. Είναι ανάγκη να αναγνωριστεί η βαρύτητα και η σημασία που έχει για ένα παιδί να αναπτύσσεται σε περιβάλλον ασφαλές, σταθερό και υποστηρικτικό. Είναι δικαίωμα για κάθε παιδί και υποχρέωση όλων μας. Μόνο έτσι θα σπάσει και ο φαύλος κύκλος της βίας. Μπορεί να σπάσει αυτός ο κύκλος. Το μήνυμα του βιβλίου είναι αισιόδοξο. Κι ευχαριστώ ολόψυχα τις εκδόσεις Ψυχογιός που με εμπιστεύτηκαν και έδωσαν την ευκαιρία στον «λύκο» μου, να φτάσει σε όλους εσάς.

Τι απέγιναν τελικά αυτά τα παιδιά; Κατάφεραν να δραπετεύσουν από εκείνες τις κλειστές πόρτες που κρύβουν πίσω τους τα πιο ειδεχθή εγκλήματα;

Δε μένει παρά να το ανακαλύψετε! Εύχομαι να ταξιδέψει στις καρδιές σας!

Έλενα Μπολονάση


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ

Τι συμβαίνει πίσω από την κλειστή πόρτα;
Πέντε ήρωες που το συρματόπλεγμα γύρω από τους τοίχους του ορφανοτροφείου σφράγισε ερμητικά τα όνειρά τους. Ένας όρκος, να μη γίνουν τροφή στους λύκους, δένει τις ζωές τους και γίνεται η δύναμη να επιβιώσουν.
Ο Στέλιος πιέζει ακόμη το σημάδι κάτω από το μάτι, κάθε φορά που κλειδώνει τη γυναίκα του στο σπίτι. Ο Βασίλης γίνεται η σκιά της Σοφίας, από τη μέρα που της παρέδωσε εκείνο το δέμα. Η Άννυ χάνεται στην οδό Φυλής πάνω στη μεγάλου κυβισμού μηχανή της. Ο Σταύρος αντιμετωπίζει τον εφιάλτη των παιδικών του χρόνων. Και η Ειρήνη κρατά στα χέρια της το κλειδί για να τα χτίσει όλα από την αρχή.
Τα εγκλήματα πίσω από τις κλειστές πόρτες χαράζουν τον δρόμο της ενηλικίωσής τους και καθορίζουν την πορεία τους. Θα καταφέρουν να ξεφύγουν; Κι όταν η πόρτα ανοίξει, θα είναι έτοιμοι να δραπετεύσουν;

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η ΕΛΕΝΑ ΜΠΟΛΟΝΑΣΗ είναι δικηγόρος-εγκληματολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εγκληματολογική Ψυχολογία (Università di Novedrate) και επιμόρφωση στη Δικαστική-Ψυχιατροδικαστική Ψυχολογία (ΕΚΠΑ). Αποφοίτησε, επίσης, από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Είναι καθηγήτρια στο αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Forensic Psychology του Πανεπιστημίου του Derby (Mediterranean College). Διδάσκει «Εγκληματολογία», «Ανακριτική», «Ποινικό Δίκαιο», «Έγκλημα και Διαταραχές Προσωπικότητας», «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα» και «Δίκαιο Ανηλίκων» στην Tabula Rasa. Έχει ασχοληθεί με τηλεοπτικό, αστυνομικό ρεπορτάζ και αρθρογραφία πολιτιστικού περιεχομένου σε συνεργασία με γνωστές ιστοσελίδες. Έχει τιμηθεί από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας με 1ο και 3ο Βραβείο για τα σενάριά της και από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το αστυνομικό μυθιστόρημα Ο λόφος του Ερνιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου