Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

ΕΛΕΝΑ ΑΝΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΑΜΕΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ SILK.


 ΕΛΕΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

για το "ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΑΜΕΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ"

από τις εκδόσεις SILK.






Ήταν ένα έκτακτο ταξίδι στη Φλωρεντία, το οποίο αποτέλεσε την αφορμή γι' αυτήν την ιστορία, μια ιστορία που γεννήθηκε κυριολεκτικά καθώς περπατούσα στα λιθόστρωτα στενά της πόλης.. Εκεί γέμισα εικόνες και συναισθήματα που είχαν ως αποτέλεσμα τη γέννηση του σκοτεινού Αλεσάντρο και της φωτεινής Εύας.

Σ' αυτήν την ιστορία παίζω με συμβολισμούς και μεταφορές, όπως με την αμαρτία, τους Πρωτόπλαστους, την έννοια της αμαρτίας, την κόλαση και τον παράδεισο. Η Εύα έδωσε το μήλο στον Αδάμ και έτσι έχασαν τον Παράδεισο, ενώ η ηρωίδα μου η Εύα είναι εκείνη που δείχνει το μονοπάτι στον Αλεσάντρο να βγει από την κόλαση στην οποία έχει ρίξει τον εαυτό του και να ανακαλύψει τον χαμένο του παράδεισο, έναν παράδεισο που ο καθένας κρύβει στην ψυχή του και χρειάζεται μια στιγμή ή ένας άνθρωπος για να τον ξεκλειδώσει.

Αρχικά ο τίτλος ήθελα να είναι “Σαν φλωρεντινή βροχή” καθώς την περίοδο που το έγραφα ήμουν πολύ μελαγχολική και ταίριαζε με τον ήρωά μου και τις σκιές του. Ωστόσο, επικράτησε το πιο αισιόδοξο “Για έναν χαμένο παράδεισο”, καθώς οι ήρωές μου αναζητούν ακριβώς αυτό, μεταφορικά και κυριολεκτικά και όποιος διαβάσει το βιβλίο θα αντιληφθεί ακριβώς τι εννοώ. Πρόκειται για μία πολύ ανθρώπινη ιστορία, βαθιά συναισθηματική, με έντονα μαθήματα ζωής και ουσιαστικά το σημαντικότερο είναι ότι πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή, να εκφράζουμε συναισθήματα και να αγαπούμε δυνατά νικώντας τα σκοτάδια και κυρίως να μην αφήνουμε τίποτα να σβήσει το φως στην ψυχή μας. Να μην φοβόμαστε τη ζωή.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ

Στη διαδρομή προς τον δικό τους παράδεισο,  πρέπει πρώτα να περάσουν από την κόλαση.

Η επιμελήτρια εκθέσεων και θεωρητικός Τέχνης Εύα Λιανού ταξιδεύει στη Φλωρεντία μετά την πρόταση της καθηγήτριας Τέχνης και Πολιτισμού Φεντερίκα Μπαρόνε, για να αναλάβει την έκθεση της ιδιωτικής συλλογής του αείμνηστου συζύγου της.

Εκεί η Εύα έρχεται αντιμέτωπη με τον δύστροπο και κυνικό γιο του εκλιπόντα, που δεν έχει καμία διάθεση να ασχοληθεί με την τέχνη. Παρά την ψυχρή συμπεριφορά του, ο Αλεσάντρο ντε Λούκα είναι πολύ μυστηριώδης και γοητευτικός για να αγνοήσει την παρουσία του.

Ο Αλεσάντρο, που ενδιαφέρεται μόνο για τις κερδοφόρες επενδύσεις του, δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο πατέρας του άφησε στη διαθήκη του την ιδιωτική συλλογή των σπάνιων και πολύτιμων έργων τέχνης του στον ίδιο, αντί σε μια γκαλερί της Τοσκάνης. Όταν ζητάει τη βοήθεια της μητριάς του, της Φεντερίκα Μπαρόνε, για να οργανώσει μια έκθεση στη μνήμη του πατέρα του, εκπλήσσεται όταν εκείνη φέρνει από την Ελλάδα μια νεαρή επιμελήτρια για να αναλάβει ένα τόσο μεγαλεπήβολο έργο.

Και όμως, αυτή η γυναίκα έχει κάτι ανεξήγητο που τον συνεπαίρνει και τον παρασύρει πέρα από τα όριά του. Ο έρωτας έρχεται σαν φλωρεντινή βροχή, απρόσμενα και παράφορα, ώσπου ο Αλεσάντρο και η Εύα αντιλαμβάνονται ότι όλα όσα τους ενώνουν είναι αυτά που τους χωρίζουν.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Έλενα Αντωνίου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Λάρισα, κατάγεται από τη Μήλο και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Λατρεύει τις ερωτικές ιστορίες, ενώ γράφει και η ίδια από την εφηβική ηλικία. Αγαπά τα ταξίδια, τα βιβλία, τις ρομαντικές κομεντί και την κάντρι μουσική. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε διαδικτυακά μέσα ως news editor. Είναι μέλος της RWA –της Αμερικανικής Ένωσης Συγγραφέων Αισθηματικού Μυθιστορήματος. Τον Οκτώβριο του 2017, το Καθώς Έπεφτε η Νύχτα εγκαινίασε τη συνεργασία της με τη ΧΑΡΛΕΝΙΚ. Ακολούθησαν τα Πέρα από τις Σκιές, Έρωτας στις Φλόγες του Πολέμου, Στην Τελευταία Στροφή, Τα Δάκρυα του Πάθους, Μετά τα Δάκρυα του Πάθους, Μια Σταγόνα Έρωτα,To Τίμημα της Εκδίκησης και Στα Όρια του Έρωτα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου