Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

ΜΑΡΙΑ ΚΡΟΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ


 ΜΑΡΙΑ ΚΡΟΚΟΥ

για το "Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ"

από τις εκδόσεις ΠΝΟΗ.


   






Καλησπέρα ΑΦΟΥ! Ευχαριστώ για τη φιλοξενία στην όμορφη συντροφιά σας! Θα σας πω λίγα λόγια για το νέο βιβλίο μου: «Ο κύβος ερρίφθη», που ελπίζω να αγαπήσετε όσο κι εγώ!

   Ο αρχαίος πολιτισμός μας αποτελούσε πάντα μια μεγάλη αγάπη για μένα! Έφερνα στο μυαλό μου με δέος όλα εκείνα τα επιτεύγματα και τις δημιουργίες που γεννήθηκαν μέσα από κακουχίες, πολέμους και δυσκολίες σε μια τόσο μακρινή εποχή, με τόσο λίγα μέσα. Κι όμως εκείνο το μακρινό «τότε» αποτελεί σημείο αναφοράς ακόμη και σήμερα!

   Ο δισταγμός που είχα στο να αγγίξω ένα τόσο σημαντικό παρελθόν σιγά σιγά με τα χρόνια αντικαταστάθηκε από την ολοένα και μεγαλύτερη επιθυμία να «κρυφοκοιτάξω» μέσα από τις γρίλιες του παραθύρου του χρόνου και να αποτυπώσω αυτό που έβλεπα. Με σεβασμό και αγάπη.  

   Λάτρεψα την κάθε στιγμή συγγραφής τούτου του βιβλίου, την κάθε πληροφορία και τον κάθε ήρωα του!   Τρέφω, βέβαια, μια ιδιαίτερη αδυναμία στην ηρωίδα που μέσα από τα δικά της βήματα γνώρισα τον τόπο και τον χρόνο που τόσο αγαπώ! Αριστοκρατική, ευγενική, έξυπνη, με δύναμη και σθένος ψυχής! Νομίζω θα συμφωνήσετε και εσείς μαζί μου όταν την γνωρίσετε και σας πάρει από το χέρι και σας οδηγήσει στα δικά της μονοπάτια!

   Ο κύβος ερρίφθη, λοιπόν. Για κάθε δύσκολη απόφαση όπως αυτή που κλήθηκε να πάρει η αρχαία ηρωίδα μου. Για κάθε δύσκολη απόφαση που όλοι μας χρειάζεται να πάρουμε κάποια στιγμή…

"Καταλάβαινε την ταραχή της. Καταλάβαινε πόσο πολύ προσπαθούσε να συγκρατηθεί για να μην τη στενοχωρήσει. Και η ίδια όμως έκανε ακριβώς ό,τι και η Ακάστη – κρυβόταν τόσο από εκείνη όσο και από τον ίδιο της τον εαυτό. Περίμενε καρτερικά να επιστρέψει η Ακάστη και προσπαθούσε να μη σκέφτεται τίποΤα. Ή μάλλον να σκέφτεται μόνο εκείνη τη βραδιά που θα τολμούσε να κάνει ό,τι της είχαν απαγορεύσει, αλλά και ό,τι κανείς δεν περίμενε πως θα είχε το θάρρος να τολμήσει. Ένα μικρό χελιδόνι πέταξε και στάθηκε στο περβάζι του παραθύρου της.

«Πώς αντέχεις και ξεσπιτώνεσαι κάθε χρόνο; Πώς με την ίδια λαχτάρα χτίζεις νέα φωλιά;» το ρώτησε ενώ την κοιτούσε με τα δύο μικρά, ολοστρόγγυλα, κατάμαυρα μάτια του. «Μήπως είναι η έξαψη της δημιουργίας; Ή μήπως επειδή ξέρεις ότι θα γυρίσεις, κι αυτό σου δίνει τη σιγουριά ότι κάθε φορά γυρνάς σε γνώριμα μέρη; Ή ακολουθείς τον ρου των πραγμάτων χωρίς να παραπονιέσαι και να προβληματίζεσαι γιατί απλώς έτσι είναι;»

Η Ακάστη την άκουγε αμίλητη έξω από το δωμάτιο. Είχε συνηθίσει να την ακούει να συνομιλεί συχνά με τα όντα της φύσης και δεν ήθελε να τη διακόψει. Από τα λόγια της είχε επιβεβαιώσει αυτό που ήδη ήξερε: και η κυρά της υπέφερε που θα έφευγε. Κι εκείνη ανησυχούσε και φοβόταν. Πήρε το πιο γλυκό της ύφος, τον πιο ανάλαφρο βηματισμό της και μπήκε πρόσχαρη στο δωμάτιο."

   Να είστε όλοι καλά! Εκδόσεις ΠΝΟΗ ευχαριστώ! Άννα Πατέρα ευχαριστώ ΑΦΟΥ!!

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ


Μετά τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας της, η Λυδία έρχεται αντιμέτωπη με μια άγνωστη πραγματικότητα. Γίνεται κάτοχος ενός αρχαίου μυστικού που βρίσκεται κρυμμένο εδώ και είκοσι πέντε αιώνες, προστατευμένο από αδιάκριτα μάτια. Η ίδια αγνοεί τη σημασία όσων κληρονομεί αλλά και τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκεται. Χωρίς να το ξέρει, κινδυνεύει να εκθέσει το παρελθόν και να ανατρέψει τη ροή της ιστορίας.

Σύμμαχός της ο Ορέστης, καθηγητής φιλοσοφίας, που τη βοηθά να ξεδιαλύνει μπερδεμένους γρίφους και σύμβολα.

Θα καταφέρει να προστατεύσει όσα της ανατέθηκαν; Θα μπορέσει να σωθεί η ίδια; Και τελικά, ο Ορέστης είναι τόσο αθώος όσο ισχυρίζεται ότι είναι;


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μαρία Κρόκου γεννήθηκε στην Εύβοια. Από πολύ νωρίς έδειξε ενδιαφέρον για τον άνθρωπο, τις ανάγκες και τα προβλήματά του.

Σπούδασε κοινωνική λειτουργός στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας Αθηνών και απασχολήθηκε σε διάφορες μονάδες κοινωνικού ενδιαφέροντος όπως: ΚΑΠΗ, ΨΝΑ, ΟΚΑΔΗΠ.

Σήμερα εργάζεται στην Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την ποίηση, τα παραμύθια, τη ζωγραφική και τη ζαχαροπλαστική.

Ζει στην Εύβοια με τα δύο παιδιά και τον σύζυγό της. Έχει γράψει το βραβευμένο, από το καλλιτεχνικό σωματείο Έλευσις και Υδράνη, θεατρικό «Λοξές φιλίες».

Το πρώτο βιβλίο της, με τίτλο «Εξάρες», κυκλοφόρησε το 2012 από τις εκδόσεις Novelbooks ενώ το δεύτερο, «Αν δεν ήμουν εγώ… Αν δεν ήμουν εδώ…» το 2015 από τις εκδόσεις Διώνη.

Το μυθιστόρημα «Ο κύβος ερρίφθη» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου