Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΝΟΙΧΤΟ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

για το "ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΝΟΙΧΤΟ"

από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.









Αγαπημένοι αναγνώστες,
μου ζητήθηκε να γράψω κάτι για το βιβλίο μου «Παράθυρο ανοιχτό" που δεν είναι δικό μου πια.  Από την στιγμή που ο συγγραφέας παραδίδει το έργο του στον εκδότη και το κοινό, τότε η τύχη και η πορεία του βρίσκεται στα χέρια τους και μόνο.
Τα ερεθίσματά μου για να αρχίσω να γράφω, είναι απλά, τυχαία ή κολλημένες στο μυαλό μου σκέψεις και απορίες που λύνονται ή όχι.
Σε εμένα αρέσει ιδιαίτερα να ανοίγω ή να κλείνω ένα βιβλίο μ’ ένα ερωτηματικό.
Η ζωή έτσι κι αλλιώς δεν δικαιολογείται ούτε δίνει εξηγήσεις σε κανέναν.
Αν με ρωτάτε ένα λόγο για να διαβάσετε το βιβλίο μου, δε θα έβρισκα κανέναν.  Χιλιάδες βιβλία χειρότερα ή καλύτερα από το δικό μου, γεμίζουν τα βιβλιοπωλεία.
Η γνώμη μου είναι πως διαβάζοντας το «Παράθυρο ανοιχτό", θα δείτε τη ζωή με μια άλλη ελεύθερη ματιά και πως αποκλείω την περίπτωση να μετανιώσετε για τα χρήματα ή τον χρόνο που ξοδέψατε.
Τα συναισθήματά μου κάθε φορά που ένα βιβλίο φεύγει απ´ τα χέρια μου, μοιάζει με τη φυγή ενός παιδιού που μέσα σ´ έναν χρόνο άνοιξε φτερά και πέταξε για να καθίσει στη δική σας στέγη.
Όποιος μου κάνει την τιμή να το διαβάσει, θα έλεγα πως θα σκεφτόταν περισσότερο τα λάθη, τα πάθη, τις αμφιλεγόμενες φιλίες και τους έρωτές του.
Όσο για τα συναισθήματά μου μετά από είκοσι βιβλία, θα έλεγα πως είναι συγκίνηση, χαρά, ευλογία και λίγο παραπάνω υπερηφάνεια.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,
Μαρίνα Πετροπούλου

 

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ


Η Όλγα συνάντησε την Κάτια μετά από χρόνια.

Εκείνη τη μέρα δε φαντάστηκε πως η παλιά φιλία θα έφερνε στον δρόμο της λάθη, ενοχές, απώλειες,
προδοσίες αλλά και έναν φίλο που θα σημάδευε τη ζωή της για πάντα.

Το παρελθόν όμως, που δεν ξεχνάει ποτέ, την κυνήγησε, τη μάτωσε και την έριξε ξανά στο υπαρξιακό της τέλμα.

Ο έρωτας άραγε θα καταφέρει να την οδηγήσει στην ελευθερία και στο δικαίωμα να δει μια μέρα τον κόσμο από παράθυρο ανοιχτό;

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μαρίνα Πετροπούλου κατάγεται από τη Σπάρτη. Μεγάλωσε στα Γιάννενα και ήρθε στην Αθήνα δεκαεφτά χρόνων. Σπούδασε σχέδιο και διακοσμητική στη σχολή Βακαλό και ασχολήθηκε με την κεραμική και τη ζωγραφική σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα: Το Ντουλάπι με τ' Αγάλματα, Σαν Γλυκό του Κουταλιού, Λεκές από Κόκκινο Κρασί, Τα Μπλε Φεγγάρια, Ένα Πρωινό, Το Ταγκό της Δανάης, Χωρίς Κραγιόν, Η Τελευταία Λέξη, Η Άκρη της Κλωστής, Στους Πέντε Ανέμους, Άδειες Κυριακές, Για Όλα Υπάρχει Λόγος, Το Πέπλο, Έτσι Είναι η Ζωή, Συναντήσεις, Μετά τη Βροχή, Σελήνη, Στον Καθρέφτη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου