Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΥΡΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟ "Η ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΩΝ ΦΑΡΩΝ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΥΡΤΖΗ
για το "Η ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΩΝ ΦΑΡΩΝ"
από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

















«Πάσχα πριν κάποιες μέρες στην Ελλάδα.Γιόρταζε και η ηρωίδα μου. Αναστασία. Νατάσα έμεινε γνωστή αλλά βαφτισμένη Αναστασία από την φαροφύλακα που την υιοθέτησε όταν εκείνη από μια τραγική στροφή της μοίρας, κυριολεκτικά αναστήθηκε μέσα από την μήτρα της ετοιμοθάνατης μητέρας της.
Περίεργη ηρωίδα η Νατάσα και πολύ αγαπημένη μου. Από τις ηρωίδες που θέλω πολύ σε όλους να συστήσω.
Μια ηρωίδα, που στην απρόσμενη συνθήκη ότι βιώνουμε όλοι τους τελευταίους μήνες θα είχε πολλά να μας πει.
Μια κοπέλα που για δεκαέξι χρόνια , μέχρι την εφηβεία της, έζησε ένα είδος εγκλεισμού σαν αυτόν που ζούμε στο παρόν.
Απομονωμένη σε ένα φάρο, κάπου κοντά στα χρόνια της Κατοχής, με μόνη παρέα έναν γέρο φαροφύλακα, την θάλασσα, τα μακρινά πλοία και τα αστέρια. Μαθημένη να απολαμβάνει τα απλά και λίγα της ζωής, να εξελίσσεται μέσα από τα ταξίδια του μυαλού της και την φαντασία της. Έτοιμη να βγει στον κόσμο μόλις οι συνθήκες θα της το επέτρεπαν, αλλά και υπομονετική με τις καταστάσεις που την περιόριζαν.
Ναι, θα είχε πολλά να μας πει η Νατάσα. Αν και νομίζω πως μέσα από την ιστορία της, πιο επίκαιρη από ποτέ κατά την γνώμη μου, μας δίνει πλούσια τροφή για σκέψη και ταξίδια σαν αυτά που μας έχουν λείψει.. μας παίρνει από το χέρι και μας επιστρέφει στον πυρήνα μας, αυτόν τον πυρήνα που μας κρατάει προστατευμένους και μας μαθαίνει να αγαπάμε το σπίτι μας, οποίο και αν είναι αυτό.
Και ταυτόχρονα μας πετάει ψηλά στον ουρανό, να δούμε τα αστέρια με την ματιά της και μας εξηγεί πως όση απομόνωση και να βιώσει κάποιος, οι πληγές που δημιουργούνται από αυτό, πάντα βρίσκουν τρόπο να κλείσουν..
Μέσα από την καρδιά μου, σε αυτήν την συγκυρία του τώρα, την αγάπησα ξανά την Νατάσα. Για μια ακόμη φορά, όπως κάνουν όλοι οι ήρωες βιβλίων, ήταν εκεί όταν την χρειαζόμουνα.
Εύχομαι και σε εσάς!»
Με αγάπη
Πηνελόπη Κουρτζή

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ

Έχω μείνει γνωστή στην ιστορία ως η «ερωμένη των φάρων».
Γεννήθηκα σε έναν φάρο και όλη μου τη ζωή δεν έχω κοιμηθεί ποτέ δίχως να με συνοδεύει ο ήχος της θάλασσας. Έχω γίνει βασίλισσα σε κάποιους από αυτούς, δούλα σε άλλους και γοργόνα στους μακρινούς. Έχω κρυφτεί σε αμπάρια, έπιασα τουφέκι και έχω μια αποκρουστική ουλή, η οποία σκίζει το δεξί μου μάγουλο. Γέννησα ένα παιδί, που όμως δεν αγκάλιασα ποτέ. Είδα ναυάγια και κολύμπησα σε μέρη όπου δεν έχει καταφέρει να φτάσει άνθρωπος. Μίσησα και μισήθηκα, πόθησα και με αγάπησαν. Έχω μαγέψει πειρατές και έχω τρέξει γυμνή στα βράχια. Έχω αντικρίσει θησαυρούς αμύθητους, που ούτε καν φαντάζεστε ότι υπάρχουν.
Έχω γυρίσει όλους τους επανδρωμένους φάρους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Και κάποιους που δεν υπάρχουν πια και σώζονται μόνο τα ερείπια τους.
Κάθε φορά που έφτανα σε κάποιον από αυτούς, με περίμεναν με ανυπομονησία, γιατί ενώ η θάλασσα έφερνε συχνά στους φαροφύλακες φόβο, δεινά και δυσκολίες, εγώ τους έφερνα πάντα τον έρωτα.
Ναι. Έχω μείνει γνωστή ως η «ερωμένη των φάρων», αν και στην πραγματικότητα ήμουν απλώς μια σφοδρά και χωρίς ελπίδα ερωτευμένη γυναίκα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου