Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

ΝΑΤΑΣΑ ΠΑΥΛΙΤΣΕΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΑΥΛΙΤΣΕΒΙΤΣ
για το "ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ"
από τις εκδόσεις BELL.












"Πέρασαν κιόλας 4 μήνες που το "Κάπου Αλλού" έφτασε στα ράφια των βιβλιοπωλείων! Δύο φορές μου κάνατε την τιμή και το βγάλατε στα Top 10 sellers του εκδοτικού Bell. Όσο για τις κριτικές στο Goodreads, κρατάνε το μυθιστόρημα ψηλά, αυτή τη στιγμή στο 4,51 στα 5! Ούτε που το φανταζόμουν όταν έγραφα το προσχέδιο ότι θα δεχτεί ένας τόσο καταξιωμένος εκδοτικός να το αναλάβει, ειδικά μια ιστορία Παράξενου, που έχει και ρεαλισμό και υπερφυσικό στοιχείο. Πόσο μάλλον που έχει να κάνει με την ερωτική σχέση δυο γυναικών, η μία σε αναπηρικό αμαξίδιο. Κι όμως, η Bell έκανε το βήμα, κι ευτυχώς οι αναγνώστες έχουν δείξει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον. Εν μέσω καραντίνας έπαιρνα συνεχώς μηνύματα για κόσμο που το αγόρασε, το διάβασε μέσα σε 1 μέρα και το ευχαριστήθηκε. Τα πιο συγκινητικά μηνύματα ήταν αυτά που έλεγαν ότι 1η φορά διάβαζαν για τέτοιους χαρακτήρες κι ότι το βιβλίο ευαισθητοποιεί τον αναγνώστη δείχνοντας το πόσο ίδιοι τελικά είμαστε όλοι. Μακάρι να είναι έτσι, εγώ βέβαια έχω σαν πρωταρχικό σκοπό να σας πω μια διαφορετική ιστορία, να σας πάω "Κάπου Αλλού"! Υπάρχουν πολλές ανατροπές και δε θέλω να κάνω Spoilers, οπότε παραθέτω ένα κομμάτι από την αρχή του βιβλίου. Είναι κάποιες σκέψεις που κάνει η βασική χαρακτήρας, Εύα: "Το σχέδιο ήταν να περάσουμε όλη την άδειά μου στο εξοχικό, να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε. Να ξεχάσουμε ότι είναι η πρώτη χρονιά στα 5 μας χρόνια μαζί που τα οικονομικά έγιναν αντικείμενο καθημερινής γκρίνιας, ότι τα επιτραπέζια που παίζαμε κάποτε μαζί πιάσανε σκόνη στα ράφια τους, ότι τα αστεία μεταξύ μας έγιναν από ανάλαφρο χιούμορ πικρός σαρκασμός. Και μετά, φυσικά, να γυρίσουμε στο διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη. Τα σχέδια αλλάζουν, όμως. Έτσι δε γίνεται πάντα; Κάνεις σχέδια και μετά σε προλαβαίνει η ζωή"
Καλή ανάγνωση λοιπόν κι ευχαριστώ πολύ το υπέροχο blog για το βήμα. Το εκτιμώ πολύ, αφού!"


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ

Το τοπίο τριγύρω απομακρύνεται. Η πινακίδα που μέχρι χτες φαινόταν ξεκάθαρα τώρα έχει γίνει μια ασαφής, γαλάζια κουκίδα σ’ έναν άδειο ορίζοντα.

Δυο γυναίκες σ’ ένα απομονωμένο σπίτι βρίσκονται αντιμέτωπες με μια αλλόκοτη πραγματικότητα. Την ώρα που τα προβλήματα μεταξύ τους πληθαίνουν και η σχέση τους δείχνει να αποσυντίθεται, τα δέντρα, τα χωράφια, τα σπίτια του διπλανού χωριού όλο και αποτραβιούνται. Ο κόσμος μοιάζει να συνεχίζει δίχως εκείνες, αφήνοντάς την Εύα και τη Δάφνη παγιδευμένες… κάπου αλλού.

Το μυθιστορηματικό ντεμπούτο της Νατάσας Παυλίτσεβιτς θολώνει τα όρια μεταξύ αλήθειας και ονείρου. Η καταιγιστική γραφή της μας ρίχνει στα πιο σκοτεινά νερά της λογοτεχνίας του φανταστικού και μας συμπαρασύρει με μια πλοκή χτισμένη επάνω σε ερωτικές σχέσεις, το πιο εύθραυστο υλικό στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου