Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΣΑΟΥΙΝ-ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL



" Η νύχτα του Σάουιν" ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα που συνδυάζει με μαεστρία το ρεαλιστικό με το μεταφυσικό στοιχείο,την πραγματικότητα με τη φαντασία!!
Η συγγραφέας με μαεστρία μας ταξιδεύει στο χώρο(από την Αθήνα,μέχρι τη Βόρεια Αγγλία και στη Σκωτία)και τον χρόνο (από το 2016-17 στο 2002-03 και ξανά μπρος-πίσω) και μας κρατά δέσμιους από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα!! ίσως και περισσότερο μια και ακολουθεί η συνέχεια του το Καχαραμπού.

Στέφη και Κίμωνας οι δύο πρωταγωνιστές του βιβλίου,δύο άνθρωποι τελείως αντίθετοι:
Ο Κίμωνας (παιδί μεσοαστικής οικογένειας)χάνει νωρίς τον πατέρα του,το πρότυπο του,αγωνίζεται να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα :να σπουδάσει με υποτροφία σκηνοθεσία.Σοβαρός,μετρημένος,ισορροπημένος,μεγαλωμένος με πολλή αγάπη και μαθημένος στα δύσκολα,παλεύει και πραγματοποιεί το όνειρο του.
Η Στεφανία ή Στέφη κόρη διάσημου μεγαλοδικηγόρου μεγαλωμένη στα πλούτη από έναν συντηρητικό πατέρα που προσπαθεί να τη βάλει σε καλούπια και να της επιβάλει τη ζωή την  οποία ο ίδιος έχει σχεδιάσει για εκείνη. Ένα ευαίσθητο πλάσμα που δέχθηκε πολλή αγάπη μόνο από την ιδιόρρυθμη (όπως τη χαρακτηρίζει ο πατέρας της)γιαγιά της,την οποία όμως έχασε νωρίς.Ένα πληγωμένο πλάσμα,η οποία όμως στην πορεία θα γίνει σκληρή,άπιαστη και θα κρύβει τις ευαισθησίες της πίσω από την τέχνη της, την ζωγραφική.
Θα γνωριστούν τυχαία και θα τους "ενώσει" ο Σίμος (γιος ευκατάστατης οικογένειας-συμμαθητής και κολλητός του Κίμωνα)με τον οποίο η Στεφανία θα γίνει ζευγάρι με τις ευλογίες του πατέρα της.
Και γύρω τους αρκετοί ακόμα ήρωες με αγαπημένο μου τον γέρο Άνγκους,Σκωτζέζο πρώην ψαρά,ο οποίος διατηρεί ένα χάνι στο ψαροχώρι όπου καταφεύγει κάποια στιγμή η Στεφανία.
Κομβικό σημείο στην εξέλιξη της ιστορίας η 3η Οκτωβρίου 2002,η νύχτα του Σάουιν ,η ιερή γιορτή των Κελτών κατά την οποία η Στέφη σ'ένα φοιτητικό πάρτι θα γνωρίσει έναν μυστηριώδη άντρα,τον Δράκο ο οποίος θα την οδηγήσει σε σκοτεινά-περίεργα μέρη και μοναδικές-ξεχωριστές στιγμές!
Θα ζήσει μια μοναδική εμπειρία που θα της αλλάξει την πορεία της ζωής της,τα πιστεύω της,τα συναισθήματα της....
Νομίζω όμως,ότι ανέφερα αρκετά για την πλοκή της ιστορίας,κάπου εδώ θα σταματήσω γιατί παρασύρομαι και θα αναλύσω όλο το βιβλίο...

Θα σας προτείνω όμως ανεπιφύλακτα να τ'ανακαλύψετε μόνοι σας!!!Διαβάζοντας το βιβλίο της κ.Μάνγγελ πιστεύω θα απολαύσετε  το ταξίδι αυτό με τους πρωταγωνιστές του,θα ζήσετε μαζί τους τη Νύχτα του Σάουιν,θα μπείτε στη διαδικασία να κρίνετε τις σκέψεις,τα αισθήματα τους.Θα ανακαλύψετε ίσως,πως έχετε κοινά στοιχεία,κοινές σκέψεις,εμπειρίες με κάποιους από αυτούς και ίσως συμφωνήσετε όπως και εγώ με τον γερό-Άνγκους πως "Η αγάπη είναι το μεγαλύτερο φάρμακο σαν το έχεις και το χειρότερο φαρμάκι σαν σου λείπει."
Πιστεύω πως θα σας παρασύρει με την ξεχωριστή "κινηματογραφική" γραφή της και θα έχετε την αίσθηση πως περπατάτε στους διαδρόμους,το υπόγειο,τους κοιτώνες του Πανεπιστημίου,στα σκοτεινά μπαρ,τους πύργους,την γκαλερί,με λίγα λόγια ότι επισκέπτεται η Στέφη,ότι βιώνετε μαζί της ότι βιώνει ή ότι το παρακολουθείτε αθέατοι από πολύ κοντά ή στην μεγάλη οθόνη!!
Θα αναρωτηθείτε τι απ'όλα αυτά συμβαίνουν στην πραγματικότητα ή στη φαντασία της....
Ανακαλύψτε το!!!
Συγχαρητήρια Φραντζέσκα!!!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πόσο καλά γνωρίζεις τον πιο δικό σου άνθρωπο;

"Νόμιζα ότι την ήξερα...
Δεν ήξερα τίποτα.
Ούτε εκείνη, ούτε τη φυλακή της".

Από την Αθήνα μέχρι τη Βόρεια Αγγλία και τη Σκωτία, ο Κίμων, ένας ανερχόμενος σκηνοθέτης, αναζητά την καλύτερή του φίλη, μια τυχοδιώκτρια ζωγράφο που εξαφανίστηκε έπειτα από την πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο Η Νύχτα του Σάουιν.
Μέσα από ένα περιπετειώδες ταξίδι σε διαφορετικούς χρονοτόπους, ο Κίμων καλείται να λύσει τα σκοτεινά μυστήρια της ταυτότητας και του παρελθόντος της: Ποια ήταν στην πραγματικότητα η Στέφη; Γιατί έφυγε; Τι σχέση είχε η έκθεση με την εξαφάνισή της και τι σημαίνει η Νύχτα του Σάουιν;

Πρωτίστως η διαδρομή εκείνης κι έπειτα του Κίμωνα, καθώς βρίσκεται στα χνάρια της, είναι μια περιπλάνηση σ έναν χαοτικό λαβύρινθο, όπου ο έρωτας παίρνει τη μορφή κατάρας και η λογική της τρέλας. Με φόντο μια αρχαία κέλτικη γιορτή, τη Νύχτα των Νεκρών, ένα μυστηριώδη άγνωστο άντρα κι ένα κλεμμένο οικόσημο, ο Κίμων και η Στέφη παρασύρονται στην "άλλη πλευρά" και έρχονται αντιμέτωποι με την πιο άγρια αποκάλυψη...

Η "Νύχτα του Σάουιν" είναι ένα μυθιστόρημα μυστηρίου, μια σαγηνευτική ιστορία για την αγάπη, τη φιλία, τη μοίρα και το άγνωστο που κρύβει ο καθένας μας μέσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου