Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

"ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΝΤΙΚΡΥ" του Θοδωρή Δεύτου σε Ιωάννινα και Άρτα ΑΦΟΥ!!!

Παρουσίαση βιβλίου ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΝΤΙΚΡΥ,Ιωάννινα και Άρτα.
Την Κυριακή 3 και την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε  η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα κ.Δεύτου Θεόδωρου στα Ιωάννινα και Άρτα αντίστοιχα.Αρκετός κόσμος βρέθηκε κοντά του για να γνωρίσει το νέο του βιβλίο.Οι ομιλητές τόσο στα Ιωάννινα όσο και στην Άρτα προσπάθησαν να μας μεταφέρουν στην ιστορία του βιβλίου και το κλίμα της εποχής όπου διαδραματίζεται η ιστορία και το πέτυχαν.Ο κ.Δεύτος συνομίλησε με τους αναγνώστες και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.
Ευχόμαστε "Το πέρασμα αντίκρυ" να είναι καλοτάξιδο κ.Δεύτο .Χαρήκαμε που σας συναντήσαμε από κοντά και συνομιλήσαμε μαζί σας.

Από τα Γιάννενα Βασιλική Τσουνη ΑΦΟΥ!!!


















Από την Άρτα  Κωνσταντίνα Σιάφη Διαμάντη  ΑΦΟΥ!!!
Σύντομο βιογραφικό για τον Θοδωρή Δεύτο.
Ο Θεόδωρος Ι. Δεύτος γεννήθηκε στο Περιστέρι Πωγωνίου Ιωαννίνων το 1957. Αποφοίτησε από το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1980 και, στη συνέχεια, δίδαξε σε φροντιστήρια έως το 1987, οπότε και διορίστηκε στη δημόσια εκπαίδευση, την οποία υπηρετεί μέχρι σήμερα. Εμφανίστηκε στα γράμματα το 2004, με το λαογραφικό βιβλίο Ο ηπειρώτικος γάμος, ενώ το 2006 εξέδωσε το ιστορικό μυθιστόρημα Μη ρωτάς γιατί (1947-1956). Από το 2002 είναι πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου. Στις δημοτικές εκλογές του 2006 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Ιλίου, και είναι αντιπρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού του δήμου. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.


1955. Πέντε νέοι Βορειοηπειρώτες προσπαθούν να διαφύγουν στην Ελλάδα αλλά έρχονται αντιµέτωποι µε τις αλβανικές περιπόλους και το ηλεκτροφόρο συρµατόπλεγµα κατά µήκος της συνοριογραµµής. Μόνο ο Οδυσσέας καταφέρνει να γλιτώσει και να περάσει αντίκρυ... Καταλήγει στην Αµερική, τα χρόνια περνούν, αλλά δεν παύει να αγωνιά για τη µοίρα των δικών του και της Όλγας, του µεγάλου του έρωτα. Να ’ναι άραγε ζωντανοί ή άφησαν την τελευταία τους πνοή στις απάνθρωπες φυλακές του Σπατς;

1989. Η πτώση του τείχους του Βερολίνου αποτελεί έναυσµα για την κατάρρευση του σκληρού καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα. Μετά από τριάντα τέσσερα χρόνια, το πέρασµα αντίκρυ έχει αρχίσει να ανοίγει και ο Οδυσσέας αποφασίζει να αφήσει την οικογένειά του πίσω στην Αµερική και να επιστρέψει στο χωριό του. Η καταβύθιση στα γεγονότα του παρελθόντος και η απρόσµενη συνάντηση µε αγαπηµένα πρόσωπα θα αλλάξουν την πορεία της ζωής του για πάντα...

Ένα συγκλονιστικό µυθιστόρηµα που βασίζεται σε µαρτυρίες και πραγµατικά γεγονότα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου