Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Η ΑΝΝΑ ΦΩΤΙΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΠΟΥΑΡΟ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ AGATHA CHRISTIE ΑΦΟΥ!!!


Κοντός, εκκεντρικός, σχολαστικός, εριστικός, με έντονο και ενισχυμένο τον εγωκεντρισμό του, ο Ηρακλής Πουαρό δεν είναι κανένας άλλος από τον γνωστό λογοτεχνικό χαρακτήρα του Βέλγου ερευνητή αστυνομικών ιστοριών της Αγκάθα Κρίστι.
Η επίλυση των μυστηρίων - εγκλημάτων για τον ίδιο είναι ένας τρόπος ζωής, καθώς ως Βέλγος πρόσφυγας στην Αγγλία και λάτρης της άνετης και καλής ζωής βγάζει τα προς το ζην ως ιδιωτικός ντετέκτιβ αστικών υποθέσεων. Ο τρόπος του πρωτοποριακός και άκρα αντισυμβατικός. Η λύση όλων των εγκλημάτων προέρχεται από τα φαιά κύτταρα του εγκεφάλου του!
Γι’ αυτό δεν χρειάζεται να μετακινείται αλλά με την επαγωγική του σκέψη, κάθεται σε μια πολυθρόνα και μπαίνει στο μυαλό του δολοφόνου, καθώς «συγκεκριμένοι άνθρωποι κάνουν συγκεκριμένα εγκλήματα».
Ο ανυπόφορος, σύμφωνα με την άποψη της δημιουργού του, χαρακτήρας του ξεδιπλώνεται περίτεχνα μέσα στις έντεκα απολαυστικές ιστορίες του βιβλίου «Ο Πουαρό ερευνά» των εκδόσεων Ψυχογιός. Η ευφυία του, η παρατηρητικότητά του, οι ερωτήσεις που φαντάζουν άστοχες και άκαιρες, η σιγουριά ότι έχει πάντα δίκιο κυριαρχούν στα άλυτα για τους κοινούς θνητούς, όπως του δια βίου φίλου του Άρθουρ Χέιστινγκς, πρώην αξιωματικού του Βρετανικού Στρατού, μυστήρια.
Για τους λάτρεις των ιστοριών της Αγκάθα Κρίστι το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί ένα χαλαρωτικό διάλειμμα από την καθημερινότητα καθώς καλούμαστε να συμμετάσχουμε σε ένα κυνήγι θησαυρού για την εύρεση μιας χαμένης διαθήκης, να ανακαλύψουμε αν είναι πραγματικότητα ο θρύλος που συνοδεύει τους αιγυπτιακούς τάφους, να βρούμε τον απαχθέντα πρωθυπουργό της Αγγλίας πριν τη Σύνοδο των Συμμάχων και οχτώ ακόμη υποθέσεις που μοιάζουν ανεπίλυτες.



ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
«Τι θες να κάνω; Όταν κάποιος είναι μοναδικός, το ξέρει!» 

Ο Ηρακλής Πουαρό έχει γίνει διάσημος – έχει γίνει μόδα, όπως λέει ο ίδιος. Όλοι έρχονται σ’ αυτόν για να επιλύσει τις υποθέσεις τους. Λαμπερά διαμάντια και απειλητικές επιστολές, τεθλιμμένες χήρες, ευγενείς, διαρρήκτες, χαμένες διαθήκες, πολυτελή ξενοδοχεία κι ένας αιγυπτιακός τάφος – το γοητευτικό σύμπαν του Πουαρό συγκεντρωμένο σ’ αυτή τη συλλογή των περιπετειών του, την πρώτη που δημοσίευσε η Άγκαθα Κρίστι.  

Έντεκα απολαυστικές ιστορίες, έντεκα μυστήρια που φαντάζουν άλυτα, αλλά κανένα δε θα μπορέσει να αντισταθεί ως το τέλος στα «μικρά φαιά κύτταρα» του δαιμόνιου ντετέκτιβ!

Γράφει η Άννα Φωτίου
Βρείτε τη συγγραφέα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου