Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

ΗΘΕΛΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ-ΦΑΝΗ ΚΕΧΑΓΙΑ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΞΗ

ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!!
ΜΕ άρεσε το εξώφυλλο ΑΦΟΥ και ΜΕ άρεσε που είδα στο οπισθόφυλλο πως πρόκειται για την "ιστορία ενός έρωτα εκρηκτικού,παθιασμένου,ολοκληρωτικού,που έμελλε να σημαδέψει την ύπαρξη τους."
Αύγουστος του 2013.Ένα αγόρι-ένα κορίτσι!Βρίσκουν ένα μπουκάλι ενώ κάνουν βουτιές στα καταγάλανα νερά του βόρειου Αιγαίου.Μέσα του κουβαλά τέσσερα φύλλα χαρτιού πυκνογραμμένα και το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται.....

Ντουμπρόβνικ 1787 Μαριζάνα-Ματέι.Τον αγαπά από παιδί και όταν εκείνος διαλύει τον αρραβώνα που είχαν συμφωνήσει οι οικογένειες τους για να παντρευτεί την κοκκινομάλλα Λουκρετσία αποφασίζει να τον εκδικηθεί με τη βοήθεια μιας μυστηριώδες γυναίκας που ζει σε μια σπηλιά....
Θεσσαλονίκη 2008 Ζωή-Μανούσος.
Εκείνος γνωστός ηθοποιός από την Κρήτη,εκείνη με καταγωγή από το Ντουμπρόβνικ θα ερωτευτούν με την πρώτη ματιά!!!Εμπόδιο όμως θα σταθούν η διάσημη ηθοποιός Μάνια,συνεργάτιδα και σύντροφος του Μανούσου και μια κατάρα που βαραίνει τις γυναίκες της οικογένειας της Ζωής.
Δύο ιστορίες αγάπης που ενώνονται...μαγικά!!!💗
Ωραία γραφή που ρέει αβίαστα και σε παρασέρνει σε μονοπάτια έρωτα,πάθους,αγάπης μα και μίσους...

Ξεχωριστή ανάλυση του χαρακτήρα εκτός των πρωταγωνιστών και αρκετών δευτεραγωνιστών που μου δημιούργησαν πλήθος συναισθημάτων.Ταξίδεψα μαγικά σε Θεσσαλονίκη και ενισχύθηκε η επιθυμία μου να επισκεφτώ την Κρήτη,να πιω μία ρακή κάτω από τον πλάτανο από τα χέρια του Μανόλο(ένας ήρωας που με κέρδισε από την πρώτη στιγμή!!)μετά από τις μοναδικές περιγραφές τους από την συγγραφέα.
Το διάβασα σε μιάμιση μέρα μια και δεν γινόταν να το αφήσω από τα χέρια μου.
Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα παραθέτοντας μια μικρή παράγραφο για την Αγάπη:
"Αγάπη πάει να πει ανοίγω χέρια φτερούγες να χωρέσω τον άλλον.Όχι για να τον κλείσω.Για να τον κάνω να αισθανθεί τις φτερούγες μου δικές του και να πετάξει όποτε θέλει.Ας είναι και μακριά.
Αγάπη πάει να πει συν-χωρώ,που πάει να πει χωράω μαζί με τον άλλον,όχι κάτω από τον άλλον.Μαζί η μαγική λέξη.Μαζί.
Αγάπη πάει να πει δίνω,δίνω,δίνω.Χωρίς ανταπόκριση.
Αγάπη πάει να πει........" (σελ.468).

ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Το μπουκάλι σπάει με θόρυβο ταράζοντας τη θαλασσινή γαλήνη. Τέσσερα φύλλα χαρτιού ανασαίνουν ελεύθερα μετά από τον εγκλεισμό στη φυλακή τους. Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται…

Ντουμπρόβνικ, 1787
Το μόνο που ήθελε η Μαριζάνα ήταν να παντρευτεί τον Ματέι. Εκείνη του χάρισε την καρδιά της και αυτός την πρόδωσε, αποφασίζοντας να παντρευτεί την κοκκινομάλλα με τα σμαραγδένια μάτια. Η γυναίκα στη σπηλιά της λίμνης, όμως, μπορούσε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να της χαρίσει την πολυπόθητη εκδίκηση.

Θεσσαλονίκη, 2008
Όταν η Ζωή γνώρισε τον Μανούσο, οι ψυχές τους ενώθηκαν, σαν από μαγεία. Ο Μανούσος ήταν ο άντρας της ζωής της και αυτή η κοκκινομάλλα που θα του έκλεβε την καρδιά για πάντα. Ωστόσο, η μοίρα είχε αποφασίσει προ πολλού να τους οδηγήσει σε άλλα, κρυφά μονοπάτια.
Μόλις η Ζωή αντίκρισε στο παλιό μπαούλο τη φωτογραφία της γιαγιάς και της προγιαγιάς της, ένιωσε έναν αδιόρατο φόβο. Ήταν ολόιδιες με εκείνη. Και όλες είχαν μία κοινή μοίρα, προαποφασισμένη λες από τη γέννησή τους… Η Ζωή έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν, με μια ζωή που δεν έζησε, μα την κυνηγά για να την εκδικηθεί.

Η ιστορία ενός έρωτα εκρηκτικού, παθιασμένου, ολοκληρωτικού, που έμελλε να σημαδέψει την ύπαρξή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου