Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ-ΗΡΑ ΡΑ'Ι'ΣΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΩΡΑ'Ι'ΤΗ

ΗΡΑ ΡΑ'Ι'ΣΗ
για το "ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ"
από τις εκδόσεις ΜΩΡΑ'Ι'ΤΗΣ.












Χαίρετε. Κατ΄ αρχήν θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Άννα Πατέρα που με την ευγενική της φιλοξενία μου επιτρέπει να σας παρουσιάσω το νέο μου μυθιστόρημα με τίτλο « Συνήγορος της Αμαρτίας» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μωραϊτη. Το βιβλίο αυτό μολονότι είναι το έκτο κατά σειρά έκδοσης, έχει γραφεί από εμένα σε νεότερη ηλικία και σε μια εποχή που το συναίσθημα μου απέναντι σε καταστάσεις ήταν πιο άμεσο, και δεν είχε επιρροές από μετέπειτα εμπειρίες, ερεθίσματα και γνώσεις. Είναι ένα βιβλίο που αγγίζει  πάρα πολλά θέματα. Εμπεριέχει μυστήριο, περιπέτεια, έρωτα, φιλοσοφία, θρησκεία, ειδικές γνώσεις και μελέτες. Ξεκίνησε από μια εικόνα σε μια παραλιακή πόλη κατάμεστη από ξέγνοιαστους ευχαριστημένους λουόμενους  όπου αντίκρισα ένα νεαρό σερβιτόρο να κάνει ακούσια  μια ζημιά και να δέχεται την επίθεση του αφεντικού του. Η αντίθεση με το γενικότερο κλίμα ήταν έντονη και μου έφερε στο μυαλό την γνώριμη σε όλους ασπρόμαυρη σκακιέρα. Σκέφτηκα πως η ζωή δεν είναι ίδια και δίκαιη για όλους τους ανθρώπους και συλλογίστηκα μέχρι ποιό βαθμό το άτομο και οι επιλογές του μπορούν να επηρεάσουν αυτό που λέμε μοίρα.
Το βιβλίο αυτό μιλάει για την αρχέγονη μάχη του καλού με το κακό, κάνοντας έναν παραλληρισμό με τα άσπρα και μαύρα τετράγωνα της σκακιέρας. Ο άνθρωπος κάνοντας τις επιλογές του κινεί το σώμα – πιόνι του επάνω στα τετράγωνα.
 Καταγράφει ως βασικά ανθρώπινα συναισθήματα το φόβο , τη θλίψη και το θυμό και δείχνει πως αυτά είναι ικανά να επηρεάσουν τη βούληση και την ηθική μας.
Το βιβλίο αυτό φλερτάρει με τους νόμους του χάους, του ψυχικού χάους που απλώνεται μέσα μας και τελικά γύρω μας, όταν τα πράγματα δεν έρχονται καθόλου όπως τα περιμένουμε και δίνει κρυφές αλλά σαφείς απαντήσεις για την ανασύνταξή μας.
Ο ήρωας του μυθιστορήματος είναι και καλός και κακός, άγγελος και δαίμονας σ΄ ένα παιχνίδι με αντίπαλο παίκτη τη ζωή που φέρνει ως τεχνική της στο τραπέζι τα «βιβλικά αμαρτήματα». Αδυναμίες της σάρκας, χρήμα, τζόγος, προδοσία φίλων και ηθικών αξιών , και στον αντίποδα, καλοήθεια, έρωτας, πίστη, κώδικες τιμής. Επιλογές ζωής και αστοχίες που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας και είτε μας σημαδεύουν εφεξής, είτε καταφέρνουμε αλώβητοι να τις προσπεράσουμε. Το βιβλίο αυτό μιλάει επίσης για την πίστη στο καλό, στο ιδεατό, στο Θεό, αν θέλετε, όχι σαν διδαχή ή σαν κάτι παροπλισμένο αλλά σαν μια εσωτερική μυσταγωγία που συντελείται μέσα μας σε στιγμές που μόνο οι ίδιοι αναγνωρίζουμε. Μιλάει για την ουσιαστική απονομή της δικαιοσύνης, με τους ανθρώπινους και όχι νόμους.
Ο ήρωας του βιβλίου, ο Πάνος, είναι ένας χαρισματικός έφηβος που ξεκινά την μεγάλη περιπέτεια της ζωής του και φτάνει στην ενηλικίωσή του βαδίζοντας ενίοτε στα άσπρα και στα μαύρα τετράγωνα της σκακιέρας του με αμφίβολη κατάληξη της ροπής του. Το οπισθόφυλλο του βιβλίου δίνει περισσότερες πληροφορίες.
« Θα συναντήσεις πολύ το καλό και το κακό στη ζωή σου αγόρι μου, ιδιαίτερα εσύ, με το χάρισμα που έχεις ν΄ αντιλαμβάνεσαι κι εκείνα που δεν φαίνονται. Να θυμάσαι πως κάθε τετραγωνικό μέτρο που διαβαίνεις στη ζωή σου θα καλείσαι να διαλέγεις ανάμεσά τους.»
Ο ήρωας, όπως και κάθε μυθιστορηματικός ήρωας «πάσχει» και «λυτρώνεται». Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει νομίζω και στον δημιουργό του. Προσωπικά, με κινητοποιούν δημιουργικά οι άνθρωποι. Γράφω εξαιτίας τους , με αφορμή τις ιστορίες τους και με σκοπό την επικοινωνία μαζί τους μέσω ενός μυθιστορήματος, που θα περάσει ένα μήνυμα ή θα καταγράψει ένα συναίσθημα και μια κατάσταση.  Θα ήθελα αυτή η φιλοξενία να έχει ένα επιπλέον θετικό αποτέλεσμα: αυτό της κριτικής των αναγνωστών που θα επιλέξουν να διαβάσουν το βιβλίο μου . Σας ευχαριστώ.

Η.Ρ.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ

Το παιχνίδι της ζωής είναι σαν μια παρτίδα σκάκι.
Το ερώτημα είναι, αν εμείς είμαστε τα πιόνια του ή ο παίκτης, που τα κινεί.
Ο Πάνος, ο κεντρικός ήρωας, από νεαρή ηλικία, βαδίζει στη "σκακιέρα" του, στιγματισμένος, με τη μοίρα του πλάσματος, που επιλέγει πότε το καλό και πότε το κακό. Λευκά τετραγωνάκια αρετής και μαύρα αμαρτίας, αρχής γενομένης από την πλάνη ότι διέπραξε έναν φόνο.
Το δίπολο θα τον ακολουθήσει σε όλη του τη ζωή. Αθώος και ένοχος θα μαθητεύσει δίπλα στον απόλυτο "παίκτη", κάποιον που κατάφερνε πάντα να νικά και θα βυθιστεί στην περιπέτεια μιας απρόβλεπτης διαδρομής, ξέχειλης από ακραία, ανθρώπινα συναισθήματα και πράξεις.
Νόμιμος, παράνομος, περιθωριακός, ή συμβατικός, θα κρατήσει την τέχνη του τζόγου, που διδάχθηκε, σέρνοντας ή ανυψώνοντας την ανθρώπινη φύση, με σύμμαχο τον πανίσχυρο Μεγάλο Ελκυστή,
ο οποίος θα του ψιθυρίσει το μυστικό της ανασύνταξης απέναντι στο χάος. Μέσα του και στον περίγυρό του.
Προδοσία, απιστία, σκληρότητα, αλλά και αγάπη, έρωτας και καλοήθεια, συνυπάρχουν σε μια ιστορία, που οι ανατρεπτικά αντιθετικές διαδοχές της φλερτάρουν με τον "εθισμό" του αναγνώστη, από την πρώτη, μέχρι και την τελευταία σελίδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου