Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΧΟΡΕΨΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


 ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

για το "ΧΟΡΕΨΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ"

από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.








Εμπνεύστηκα το «Χόρεψε μαζί μου» από τη δική μου σχέση με την κόρη μου. Κάποιες φορές δεν καταλαβαινόμαστε. Εγώ δεν καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι για εκείνη να μοιράζεται μαζί μου όλα αυτά που την απασχολούν ή την ενθουσιάζουν. Κι η Σοφία δεν καταλαβαίνει ότι η κούραση και το άγχος μπορεί πότε-πότε να μου «κλείνουν τα αυτιά». Κάτι τέτοιο συμβαίνει με τις ηρωίδες της ιστορίας, τη δεκατετράχρονη Ισμήνη και τη μαμά της. Όπως λέει η Ισμήνη:

 «Για τη μαμά, είμαι πάντα το μικρό κορίτσι που προσπαθεί να βρει τη θέση του στον κόσμο των ακουόντων. Μπορεί να μην ξέρω ποια είμαι, αλλά σίγουρα δεν είμαι αυτό το κορίτσι.

Τον αληθινό εαυτό μου νιώθω ότι δεν είχα ποτέ τον χρόνο να τον ανακαλύψω. Κάθε μέρα που ξεκινά μοιάζει με μια ατελείωτη λίστα υποχρεώσεων. Σχολείο: τικ. Διάβασμα: τικ. Λογοθεραπεία: τικ. Ειδική αγωγή: τικ. Όσα όμως τικ κι αν βάλω, την επόμενη μέρα αυτά έχουν σβηστεί κι αρχίζω πάλι από την αρχή.»

 Οι ηρωίδες θα συγκρουστούν, αλλά από τη σύγκρουση θα βγουν πολλά θετικά. Η Ισμήνη θα ανακαλύψει την αγάπη της για τον χορό (και για ένα αγόρι!), αλλά και θα κατανοήσει καλύτερα τη μαμά της. Εκείνη, με τη σειρά της, θα αποδεχτεί ότι το παιδί της μεγάλωσε κι ότι η κώφωση δε θα έπρεπε να σταθεί εμπόδιο στο να κυνηγήσει τα όνειρά του.

 Η συγγραφή και αυτού του βιβλίου ήταν για μένα ένα ταξίδι όχι μόνο αυτογνωσίας, αλλά και διεύρυνσης της οπτικής μου. Πώς μπορώ να προσεγγίσω και να κατανοήσω την κώφωση; Πώς ένα κωφό άτομο βιώνει τη μουσική και τον χορό; Ποια είναι η σημασία της κουλτούρας και του χορού hip hop; Πέρασα πολλές ώρες διαβάζοντας και συζητώντας με ειδικούς για αυτά κι άλλα θέματα.

 Ας το διαβάσουν τα (προ)εφηβάκια για να πιστέψουν ακόμα περισσότερο στον εαυτό τους. ΟΛΑ έχουν ταλέντα κι αξίζει να τα ανακαλύψουν και να τα καλλιεργήσουν, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια. Ας το διαβάσουμε και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί για να αφήνουμε χρόνο και χώρο στα παιδιά να εξερευνούν τις ικανότητες και τα «θέλω» τους, πέρα και έξω από τις σχολικές υποχρεώσεις. Τους αξίζει να αντλούν ικανοποίηση από αυτά που κάνουν και να ζουν μια ζωή ολοκληρωμένη. Όπως αξίζει και σε μας τους ενήλικες άλλωστε. Δεν είναι ποτέ αργά να ανακαλύψουμε τα δικά μας ταλέντα και «θέλω».

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ


Για πρώτη φορά στη ζωή μου, ξέρω τι θέλω να κάνω: να χορεύω. Η μαμά απλά θα πρέπει να το αποδεχτεί. Να καταλάβει ότι δεν μπορεί να παίρνει όλες τις αποφάσεις για μένα, δεν μπορεί να ελέγχει τα όνειρά μου. Τα βράδια, όταν κλείνω τα μάτια, το μόνο που βλέπω είναι τον εαυτό μου πάνω σε μια σκηνή. Και κάτω, κάπου ανάμεσα στους θεατές, είναι πάντα ο Άρης και μου χαμογελά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Χριστίνα Αποστολίδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Επικοινωνία & Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κι εργάζεται στον χώρο του marketing. Τα τελευταία χρόνια, ζει με την οικογένειά της στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εκτός από ιστορίες για παιδιά κι εφήβους, γράφει επίσης παιδικά τραγούδια. Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν τα βιβλία της ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ (Κατάλογος The White Ravens 2023, Βραχείς Κατάλογοι διαγωνισμών Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ 2023) και ΧΟΡΕΨΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ (Έπαινος διαγωνισμών Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς 2021).


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου