Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΖΗ ΓΙΑ ΤΟ"Ο ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ

ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΖΗ

για του "Ο ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ"

από τις εκδόσεις ΠΝΟΗ.








«Ο συλλέκτης των τρένων»

Η πρώτη μου απόπειρα στην αστυνομική λογοτεχνία, ένα είδος που αγαπώ πολύ και ξεχωρίζω. Αφορμή για το συγκεκριμένο βιβλίο στάθηκε η επιθυμία μου να δώσω στον αναγνώστη που αγαπάει τα αστυνομικά μια πλοκή ιδιαίτερη, η οποία εμπερικλείει μυστήριο και αγωνία, αλλά παράλληλα  παρουσιάζει θέματα κοινωνικού χαρακτήρα που με ταλανίζουν.

Η κακοποίηση, τόσο η λεκτική όσο και η σωματική.

Η ψυχική διαταραχή, μέσα από το πρίσμα του θύτη, αλλά ταυτόχρονα και θύματος.

Η αγάπη, αυτό το ασαφές συναίσθημα. Πώς συμπεριφέρεται κάποιος που αγαπά, μέχρι που είναι ικανός να φτάσει για να την αποδείξει και ποια όρια καλείται να ξεπεράσει;

Με λίγα λόγια λοιπόν θα έλεγα ότι «Ο συλλέκτης των τρένων» είναι εμπνευσμένος από τα απροσδόκητα που επιφυλάσει η ζωή και τον τρόπο που μπορεί να οδηγήσει στην ολισθηρή κάθοδο του ανθρώπου προς το κακό, όταν το αποτύπωμα του πόνου είναι δυσβάστακτο.

Στο βιβλίο θα  περιπλανηθείτε στους σκοτεινούς δρόμους της Αθήνας και τους κινδύνους που κρύβουν. Εκεί θα συναντήσετε την υπαστυνόμο Ρίζου, μια νεαρή, επίμονη και ικανή ντετέκτιβ στην προσπάθειά της να διελευκάνει την πιο δύσκολη υπόθεση στη μέχρι τώρα καριέρα της. Όμως όπως ὀλοι μας, έτσι και εκείνη έχει το παρελθόν της, ένα παρελθόν που τη στοιχειώνει και δαίμονες που παλεύει μαζί τους καθημερινά.

Μέσα στις σελίδες του θα γνωρίσετε και τον Συλλέκτη των τρένων. Η αστυνομία του προσδίδει το πρωσονύμιο «Κολομβιάνος» λόγω των αποτρόπαιων φονικών που του προσάπτουν. Είναι αυτός τελικά ο ένοχος; Σας καλώ να ανακαλύψουμε μαζί την αλήθεια του, καθώς και τι κρύβεται πίσω από τη περίφημη συλλογή του…

 

Απόσπασμα από το βιβλίο:

 

«Ξέρω πως δεν εγκρίνεις αυτό που κάνω. Όμως δεν γίνεται να κάνω πίσω. Είναι αρρώστια· με πνίγει, όπως η χολή που ανεβαίνει στον λαιμό. Ο Πασκάλ είχε πει πως εύκολα μπορεί κανείς να διολισθήσει από τον άγγελο στο κτήνος. Και είναι αλήθεια. Γίνομαι κτήνος· ο πόθος της εκδίκησης μ’ έχει αδράξει· έχει εκμηδενίσει κάθε άλλο συναίσθημα.

Βλέπουν σ’ εμένα την ομορφιά μου. Μαγεύονται από αυτήν. Δεν ξέρουν όμως ότι οι καλαμιές, για να παραμείνουν λυγερές και ψηλές, τρέφονται από τη λάσπη, από τα σκατά. […]

Είναι περίεργο που το λέω, αλήθεια, αλλά δεν νιώθω τύψεις ή ενοχές για ό,τι κάνω. Πώς γίνεται αυτό; Έγινα τόσο ρηχή τελικά; Ο χορός μου, όταν μένουμε οι δυο μας, δεν είναι πλέον προνόμιο που το έχεις μόνον εσύ. Εκατοντάδες άντρες με κοιτάνε να χορεύω. Εκατοντάδες μάτια χαϊδεύουν το κορμί μου–τη γύμνια μου. Χορεύω για εκείνους πρόστυχα, χυδαία. Όμως δεν νιώθω ντροπή· ούτε βρόμικη ούτε φθηνή. Είναι που έχω επικεντρωθεί στον μοναδικό μου στόχο.

Πώς γίνεται; Η θέληση να είναι τόσο δυνατή, ώστε να μπορεί να σβήσει κομμάτι της προσωπικότητας του άλλου; Πώς;

Σ’ αυτό πιστεύω πως έχεις την απάντηση· μπορείς να με βοηθήσεις. Ω ναι, είσαι σπουδαίος ψυχίατρος· ο κορυφαίος όλων! Σίγουρα θα μπορείς…»


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ


Ένα κρύο πρωινό του Νοέμβρη, μια νεαρή καλόγρια θα βρεθεί κρεμασμένη στο κελί της. Μπορεί ο θάνατός της να συνδέεται με τις αποτρόπαιες δολοφονίες νεαρών κοριτσιών που το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι η ψυχαγωγία ενηλίκων;

Στους δρόμους της Αθήνας έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό. Ένας επικίνδυνος δολοφόνος, γνωστός στην πιάτσα ως Κολομβιάνος, κυκλοφορεί ελεύθερος και περιμένει υπομονετικά. Ένα και μόνο βλέμμα αρκεί για να διαβάσει την ψυχή τους. Τότε θα επιφέρει τη λύτρωση όπως μονάχα εκείνος γνωρίζει.

Η υπαστυνόμος Ρίζου καλείται να εξιχνιάσει την πιο δύσκολη υπόθεση στη μέχρι τώρα καριέρα της. Ένα αρρωστημένο παιχνίδι έχει στηθεί στα σκοτεινά πλοκάμια του διαδικτύου. Θα τα καταφέρει; Το παρόν της έρχεται αντιμέτωπο με το παρελθόν. Όμως τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει, γιατί σαν πέφτει η νύχτα, οι εφιάλτες ζωντανεύουν.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μαρία Κυριαζή γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα με την οικογένειά της. Έχει σπουδάσει Εργοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και έχει μετεκπαιδευτεί στην Παιδιατρική Αισθητηριακή Ολοκλήρωση.

Από το 2013 εργάζεται κατ᾽ οίκον και σε κέντρα ειδικής αγωγής με παιδιά που παρουσιάζουν κυρίως νευροαναπτυξιακές διαταραχές, και ως επόπτρια επαγγελματιών εργοθεραπείας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα που σχετίζονται με τα παιδιά και την εργοθεραπεία και είναι διαχειρίστρια της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας www.ergotherapeiakids.blogspot.gr.

Έχει εκδώσει το βιβλίο «Οδηγός Σχολικής Προετοιμασίας για την Α΄ Δημοτικού και Δυσγραφία – Ασκήσεις αντιμετώπισης στο σπίτι», από τις εκδόσεις Upbility. Τα μυθιστορήματά της «Καρδιά δύο νούμερα μικρότερη» και «Ο συλλέκτης των τρένων» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πνοή.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου