Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΣΑΒΕΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΤΟ ΥΦΑΔΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΜΟΝΗΣ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΞΗ.


 ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΣΑΒΕΑ

για το "ΤΟ ΥΦΑΔΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΜΟΝΗΣ"

από τις εκδόσεις ΕΞΗ.







<< Η Μπέτυ κλείνει σφιχτά τα μάτια για μια στιγμή, μήπως και προλάβει τα δάκρυα που ετοιμάζονται να κυλήσουν μα…. Ξαφνικά… Οικογενειακές ιστορίες παλιές, χιλιοακουσμένες, βομβαρδίζουν το νου της και κιτρινισμένες φωτογραφίες γεμάτες φωτεινά, ασπρόμαυρα χαμόγελα, περνούν μπροστά από τα σφαλισμένα βλέφαρα της. Χάνεται για λίγο στο παρελθόν, σε ένα παρελθόν που το ξέρει τόσο καλά, που είναι γραμμένο στα κύτταρα της κι ας μην βίωσε η ίδια μήτε μια στιγμή του>>.

Μια απίστευτη γνωριμία ξυπνάει, απρόσμενα, μνήμες κουκουλωμένες από τον χρόνο. Αλήθειες και θύμησες ξεδιπλώνονται  και η  ιστορία μιας οικογένειας ξετυλίγεται σαν παραμύθι, ξεκινώντας το 1874 στο Χαλέπι. Συνεχίζεται στην Δαμασκό, στην Αλεξάνδρεια και στην Κωνσταντινούπολη, καταλήγοντας στη Θεσσαλονίκη.                                  

 Ή μήπως δεν τελειώνει εκεί;                                                                                

Γιατί έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή του ανθρώπου, που η μοίρα αποφασίζει να τον πάρει από το χέρι και να τον οδηγήσει στο πεπρωμένο του.  Και κάποιοι θα βρουν αυτό που διακαώς ψάχνουν ενώ άλλοι θα χαθούν για πάντα.                                                                                    

Ποιός άραγε ορίζει τι θα γίνει;   

``Να είσαι ευγνώμων για καθετί που έρχεται, γιατί έχει σταλεί ως οδηγός για να φτάσεις στην αγάπη``.

Με αυτά τα λόγια του Μεγάλου Δασκάλου, στο νου, ο Μοσά ξεκινάει αποδιωγμένος το μακρύ ταξίδι. Πού θα τον βγάλει η ζωή κι ο δρόμος του, δεν ξέρει μα έχει πίστη πως όλα θα πάνε καλά

`` Ο Θεός δεν θα με εγκαταλείψει, είμαι σίγουρος. Θα δουλέψω σκληρά και θα προκόψω. Μου χρωστάει η ζωή και δεν θα την αφήσω ήσυχη. Θα την παλέψω, θα την κυνηγήσω  και θα πάρω τα χρωστούμενα``.

Κάπως έτσι ξεκινά ένα γαλάζιο παραμύθι. Γαλάζιο  σαν τα μάτια της που τον σκλαβώσανε…

Ένα συγκλονιστικό ταξίδι στο χθες, έζησα κι εγώ καθώς άκουγα με σεβασμό και πολλή προσοχή την συγκινητική εξιστόρηση της φίλης μου. 

Ένα ταξίδι που ευελπιστώ να ζήσουν και οι αναγνώστες που θα επιλέξουν το βιβλίο μου.

Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι πως η ζωή του κάθε ανθρώπου ‘’μικρού’’ ή ‘’μεγάλου’’, ‘’σημαντικού’’ ή ‘’ασήμαντου’’, η ιστορία κάθε οικογένειας γνωστής ή όχι, πάντα έχει και ένα δίδαγμα να μας δώσει, αρκεί να έχουμε τα ώτα της  ψυχής και του νου ανοιχτά  για να το αφουγκραστούμε.

Το μήνυμα αυτού του βιβλίου εξ ου και ο τίτλος είναι πως σαν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, όλα πραγματοποιούνται. Αρκεί … να είσαι εκεί… αρκεί να μην αφήσεις να ξεφτίσει μέσα σου η ελπίδα και το υφάδι της προσμονής…


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ

Μια αναπάντεχη γνωριμία ξυπνάει απρόσμενα μνήμες κουκουλωμένες από το χρόνο. Και η αληθινή ιστορία μιας οικογένειας αρχίζει να ξετυλίγεται, ξεκινώντας το 1874 από το Χαλέπι. Δαμασκός, Κωνσταντινούπολη, Αλεξάνδρεια και Σύρος είναι τα μέρη που ο αργαλειός έχει υφάνει τα νήματά της, καταλήγοντας στη Θεσσαλονίκη.
 
«Να είσαι ευγνώμων για καθετί που έρχεται, γιατί έχει σταλεί ως οδηγός για να φτάσεις στην αγάπη».
 
Με αυτά τα λόγια στο νου, ο Μοσά ξεκινάει διωγμένος από το Χαλέπι το μακρύ του ταξίδι. Ο δρόμος θα τον οδηγήσει στη βιβλική Δαμασκό, στην πόλη των παραμυθιών, χαρίζοντάς του μια νέα ζωή. Τα βήματα του έρωτα θα τον φέρουν στην Κωνσταντινούπολη, στην αγκαλιά της Ελένης, της γαλανομάτας που τον μάγεψε… Και μ’ αυτά τα μάτια οδηγό της ψυχής του, θα στεγάσει τα όνειρά του στην κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια. Μα το ταξίδι δεν τελειώνει εκεί… Ο Μοσά και η Ελένη, ο Νικολιός και η Λιθαρή, ο Ιωσήφ και η Ζωρζέτ, όλοι πρωταγωνιστές στη δική τους ιστορία… Μέχρι τα νήματα να κεντήσουν τον έρωτα της Αργυρώς και του Νικόλα, που υφάνθηκε με χρώμα κόκκινο, καθώς άλλοι επέλεξαν τη μοίρα του…
 
Ένα συγκλονιστικό ταξίδι στο χθες, όπου τα ονόματα των ηρώων είναι αληθινά, καθώς και όσα έζησαν μέσα από τις αναμνήσεις τους. Το υφάδι μιας ολόκληρης ζωής ξετυλίγεται… Σε κάθε πτυχή του ανασαίνεις τις λάγνες μυρωδιές της Ανατολής και σε κάθε κόμπο νιώθεις το χάδι της γλυκιάς προσμονής.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ζωγραφιά Τσαβέα γεννήθηκε στη Νέα Απολλωνία Θεσσαλονίκης. Εκεί έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια. Σπούδασε και ασχολήθηκε με τη μικροβιολογία για ένα διάστημα.

Η αγάπη της, όμως, για τα βιβλία την ώθησε να εγκαταλείψει τη σχολή και να απασχοληθεί στο βιβλιοπωλείο του συζύγου της στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το πολυτιμότερο πράγμα που απέκτησε όλα αυτά τα χρόνια είναι οι δύο κόρες της.

Το γράψιμο την προκαλούσε από τον καιρό που ήταν μαθήτρια, αλλά τώρα θεώρησε ότι έφτασε ο κατάλληλος χρόνος να ασχοληθεί μαζί του. Πιστεύει πως στη ζωή καθετί γίνεται μόνο άμα ωριμάσει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου