Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΙΑΦΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ¨ΗΘΕΛΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ" ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΑΦΟΥ!!!



Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα πολλά εμπόδια μπορεί να συναντήσει ο έρωτας; Άραγε είναι παιχνίδια της μοίρας; Αν ναι, μπορεί η αληθινή αγάπη να ξεγελάσει την μοίρα;
Ένα νεαρό ζευγάρι βρίσκει ένα μπουκάλι με ένα γράμμα μέσα του πλημμυρισμένο από έντονα συναισθήματα αγάπης. Από εκεί ξεκινά η ιστορία και σιγά σιγά ξετυλίγεται μέσα από τις σελίδες τον έρωτα που βιώσαν οι ήρωες ταξιδεύοντας μέσα στο χρόνο, στη Ραγκούζα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη.
Μεταφερόμαστε στην Ραγούζα, σημερινό Ντουμπρόβνικ, στα τέλη του 18ου αιώνα.  Ένας γάμος που δεν θα πραγματοποιηθεί, του Ματέι και της Μαριζάνα, γόνοι και οι δύο αριστοκρατικών οικογενειών, είναι το έναυσμα ενός μεγάλου και άσβεστου μίσους. Ένας νέος έρωτας θα καταστρέψει τα σχέδια, αλλά θα είναι η αρχή μιας μοίρας που θα περάσει και στις επόμενες γενεές. Μια κατάρα που θα δένει κάθε απόγονο της όμορφης αλλά άτυχης Λουκρετσίας, από την μυστηριώδη μάγισσα των Λιμνών Πλίτβιτσε, μέχρι και σήμερα.
Ο Μανούσος, ένας καταξιωμένος ηθοποιός θα γνωρίσει την Ζωή. Μια τυχαία συνάντηση, που θα ξεσηκώσει θύελλα συναισθημάτων. Ένας έρωτας φλογερός θα τους ξυπνήσει κάθε νεκρό τους κύτταρο και θα τους εγκλωβίσει στα βαθιά νερά του, ζώντας έντονα κάθε στιγμή. Λίγες οι φορές που βρέθηκαν, τα συναισθήματα όμως βάθαιναν, η αγάπη τους ρίζωνε. Κάποιοι άλλοι όμως είχαν διαφορετικά σχέδια και θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν να ζήσουν την απόλυτη ευτυχία.
Δύο ιστορίες που διαδραματίζονται σε διαφορετικό χρόνο και τόπο. Δύο ιστορίες που βίωσαν τον έρωτα αλλά και τον βίαιο αποχωρισμό. Δύο ιστορίες που κατά κάποιο μαγικό τρόπο, δένονται από το τέλος του 18ου αιώνα μέχρι και σήμερα. Από την μαγεία του έρωτα και στην δύνη της αγάπης, στο χείλος της καταστροφής. Το σκοτάδι που ρίζωσε όλα αυτά τα χρόνια και το φως που πάλευε να βγει στην επιφάνεια. Η εκδίκηση και η λύτρωση.
Θα καταφέρει επιτέλους το φως να γεμίσει τις ψυχές για να επέλθει η γαλήνη;
Η συγγραφέας με μαεστρία μας μεταφέρει μέσα στο χρόνο και σε διαφορετικό τόπο για να γνωρίσουμε τους ήρωες. Περιγράφει με ζωντανές εικόνες κάθε φορά τον τόπο που μεταφερόμαστε, βιώνοντας έντονα τα συναισθήματα των ηρώων. Αγάπη, μίσος, οργή, εκδίκηση, πλεκτάνες και ένα μεγάλο ‘Γιατί’. Η πλοκή, είναι με τέτοιο τρόπο δοσμένη που αγωνιάς για το τι θα συμβεί στην επόμενη σελίδα και αντιλαμβάνεσαι πως η εκδίκηση είναι καταστροφική για όλους.




Το μπουκάλι σπάει με θόρυβο ταράζοντας τη θαλασσινή γαλήνη. Τέσσερα φύλλα χαρτιού ανασαίνουν ελεύθερα μετά από τον εγκλεισμό στη φυλακή τους. Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται…

Ντουμπρόβνικ, 1787
Το μόνο που ήθελε η Μαριζάνα ήταν να παντρευτεί τον Ματέι. Εκείνη του χάρισε την καρδιά της και αυτός την πρόδωσε, αποφασίζοντας να παντρευτεί την κοκκινομάλλα με τα σμαραγδένια μάτια. Η γυναίκα στη σπηλιά της λίμνης, όμως, μπορούσε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να της χαρίσει την πολυπόθητη εκδίκηση.

Θεσσαλονίκη, 2008
Όταν η Ζωή γνώρισε τον Μανούσο, οι ψυχές τους ενώθηκαν, σαν από μαγεία. Ο Μανούσος ήταν ο άντρας της ζωής της και αυτή η κοκκινομάλλα που θα του έκλεβε την καρδιά για πάντα. Ωστόσο, η μοίρα είχε αποφασίσει προ πολλού να τους οδηγήσει σε άλλα, κρυφά μονοπάτια.
Μόλις η Ζωή αντίκρισε στο παλιό μπαούλο τη φωτογραφία της γιαγιάς και της προγιαγιάς της, ένιωσε έναν αδιόρατο φόβο. Ήταν ολόιδιες με εκείνη. Και όλες είχαν μία κοινή μοίρα, προαποφασισμένη λες από τη γέννησή τους… Η Ζωή έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν, με μια ζωή που δεν έζησε, μα την κυνηγά για να την εκδικηθεί.

Η ιστορία ενός έρωτα εκρηκτικού, παθιασμένου, ολοκληρωτικού, που έμελλε να σημαδέψει την ύπαρξή τους.

                                                                Γράφει η Κωνσταντίνα Σιάφη Διαμάντη
Δείτε τη σελίδα της συγγραφέως ΕΔΩ



1 σχόλιο: