Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

"ΠΛΑΤΣ ΜΟΥΤΣ"-ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!!
και ΜΕ αρέσει να διαβάζω Ευγένιο Τριβιζά ΑΦΟΥ!!!

Η "γνωριμία" με το έργο του ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν όταν τα διάβαζα στις κόρες μου 😍 και συνεχίζετε μέχρι και σήμερα που τα παίρνω και για δώρο αλλά και για ...μένα.

Νέο απόκτημα λοιπόν το Πλατς Μουτς! από τη σειρά Άνω Κάτω Παραμύθια (συνεχίζει να είναι από τα πιο αγαπημένα μου το Τα τρία μικρά λυκάκια με το Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι).

Το Πλατς Μουτς είναι μια άλλη εκδοχή του Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος και προσωπικά το λάτρεψα.Πόσο θα 'θελα να επισκεφτώ το μαγεμένο δάσος με τα μαγικά δέντρα και να δω τους ριγέ μυρμηγκοφάγους,τις παρδαλές λεοπαρδάλεις και τους ρινόκερους που είχαν καταπιεί ουράνια τόξα!!!
Να γνωρίσω την Μάγισσα Κρο Κρο ντε Λακρό που κάνει μαγικές μεταμορφώσεις....
Να γνωρίσω την πριγκίπισσα και το βάτραχο και να δω πως θα εξελιχθεί η γνωριμία τους....

Υπέροχη εικονογράφηση,λογοπαίγνια,ποιηματάκια είναι ο λόγος που το αγάπησα και το συστήνω για μικρά αλλά και...μεγαλύτερα παιδιά όπως εγώ 😍💗

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Μετά τo παγκόσμιο μπεστ σέλερ Τα τρία μικρά λυκάκια «ο μετρ του χιούμορ και των ανατροπών», όπως έχει αποκαλέσει τον Ευγένιο Τριβιζά το διεθνές περιοδικό Bookbird, μας καλεί να απολαύσουμε νέες σπαρταριστές εκδοχές κλασικών παραμυθιών. Στο Πλατς Μουτς!, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ηρωίδες, η πριγκίπισσα Φλουρένια αποτινάσσει τα βασιλικά της προνόμια και επιλέγει να αυτοδιαχειρισθεί την ευτυχία της με απρόσμενο τρόπο. Στην αντίπερα όχθη του κοινωνικού φάσματος, στην όχθη του αποκλεισμού και της απόρριψης, ένα καταφρονεμένο βατραχάκι ζητάει να γίνει αποδεκτό για αυτό που είναι, όχι για αυτό που φαίνεται. Πόσο πιο υπέροχη γίνεται η ζωή, όταν οι δύο ήρωες,αποδρώντας από τον λαβύρινθο των αντιθέσεων, πραγματώνουν την ανατροπή, δείχνοντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να ορίζει την ευτυχία του, που πολλές φορές δεν τον περιμένει σε κάποιο μεγαλόπρεπο παλάτι, αλλά κυλάει σ' ένα γάργαρο ρυάκι δίπλα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου