Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΙΖΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ; " ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ


 ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΙΖΟΥ

για το "ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ;"

από τις εκδόσεις 24ΓΡΑΜΜΑΤΑ







«Μπορείς να ζωγραφίσεις ένα όνειρο;» Το βιβλίο αυτό μας προτρέπει να μη σταματήσουμε ποτέ να «ζωγραφίζουμε» το όνειρό μας για έναν κόσμο καλύτερο. Να μη σταματήσουμε ποτέ με τον τρόπο ζωής μας να πιστεύουμε και να αγωνιζόμαστε για αυτόν γιατί μόνο τότε μπορεί κάποιος να είναι ευτυχισμένος. Φυσικά και δεν είναι ένα εύκολο όνειρο να ζωγραφιστεί και θα συναντήσουμε πολλές δυσκολίες όπως μας λέει και το βιβλίο. Κι αν δεν καταφέρουμε να φτιάξουμε αυτό τον κόσμο έτσι όπως θέλουμε θα έχουμε καταφέρει να κάνουμε ένα βήμα προς αυτόν και να είμαστε χαρούμενοι.

Το συγκεκριμένο βιβλίο ξεκίνησα να το γράφω ένα βράδυ όπου είχα μια πολλή μεγάλη χαρά μέσα μου, σαν να αγαπούσα όλο τον κόσμο χωρίς να έχει συμβεί κάτι συγκεκριμένο. Όλη αυτή η χαρά έπρεπε κάπως να εξωτερικευτεί και ξεκίνησα να γράφω χωρίς να έχω τίποτα προσχεδιασμένο. Φυσικά μέχρι η ιστορία να φτάσει στην τελική της μορφή πέρασε καιρός, την άφησα, την ξανάπιασα και όταν ήμουν ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα ήρθε ο μαγικός Δημήτρης Τρακόσας και απογείωσε την ιστορία με την μοναδική του εικονογράφηση.

Θεωρώ πως σε ένα παιδικό βιβλίο η εικονογράφηση παίζει καθοριστική σημασία και είμαι πραγματικά τυχερή γιατί ο Δημήτρης έχει μια κριτική ματιά στις εικόνες του όπου η εικόνα του δεν έχει απλά έναν διακοσμητικό χαρακτήρα σε σχέση με το κείμενο αλλά συμπληρώνει, προβληματίζει και γεννά ερωτήσεις. Αυτό ακριβώς θέλω να πετυχαίνει το βιβλίο, να γεννά ερωτήματα στους μικρούς αναγνώστες και να αποτελεί αφορμή για συζήτηση με τον ενήλικα σε κοινωνικά θέματα που είναι ίσως λίγο πιο δύσκολα ακούγοντας τη σκέψη και τις ιδέες του παιδιού.

Ήρθε η ώρα νομίζω να σας συστήσω τα Γκούα γκούα. Όλη η ιστορία διαδραματίζεται στον πλανήτη Γκούα γκούα που μοιάζει πολύ με τη δική μας Γη αλλά δεν είναι η Γη. Πράγμα που βοηθάει στην αποστασιοποίηση του παιδιού αλλά ταυτόχρονα και στην ταύτιση με γήινες καταστάσεις εκφράζοντας άφοβα τη σκέψη του. Στον πλανήτη αυτό μένουν τα μικρά Γκούα γκούα που είναι οι πρωταγωνιστές της ιστορίας. Ένα αγόρι όσο είναι μικρό έχει ένα όνειρο και μεγαλώνει μαζί με αυτό χωρίς να αλλάζει στην ουσία του το όνειρό του.

Σας προσκαλώ, λοιπόν, να γνωρίσετε αυτό τον πλάνήτη και να ακολουθήσετε το μικρό γκούα γκούα στο ταξίδι της ζωής του και πού ξέρετε ίσως ζωγραφίσετε μαζί του το δικό σας όνειρο για αυτό τον κόσμο. Αφήστε το παιδί να εξερευνήσει αυτό τον πλανήτη με τα καλά και τα κακά που συμβαίνουν και να αναρωτηθεί για τον δικό του κόσμο.

Εσύ μπορείς να ζωγραφίσεις ένα όνειρο;

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ


Ένα μικρό παιδί έχει ένα όνειρο και μεγαλώνει μαζί με αυτό.
Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που μας δείχνει ότι κάποιος είναι ευτυχισμένος όταν ακολουθεί το όνειρό του για έναν καλύτερο κόσμο.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Αφροδίτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ήθελε να αλλάξει τον κόσμο γι' αυτό και μεγαλώνοντας έγινε δασκάλα! Ως ανήσυχο πνεύμα ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στις "Επιστήμες της Αγωγής". Τρελαίνεται για τα χρώματα, την αστερόσκονη και τα φωτεινά χαμόγελα και γι' αυτό ασχολείται με το θέατρο στην εκπαίδευση, τη συγγραφή και την αφήγηση παραμυθιών και μαζί με τον Δημήτρη Τρακόσα δημιούργησαν τον πλανήτη των Guagua.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου