Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΟΧ, ΚΟΚΚΙΝΙΣΑ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ 

για το "ΟΧ, ΚΟΚΚΙΝΙΣΑ"

από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.


 







Ας είμαστε ειλικρινείς! Οι κανόνες, τα "πρέπει" και τα "μη" εκνευρίζουν κι εμάς τους ίδιους, γιατί όχι τα παιδιά μας; Ο Δημήτρης, ο ήρωας της ιστορίας «Οχ, κοκκίνισα!», θυμώνει -όπως όλα τα παιδιά- όταν οι γονείς του του ζητούν να διαβάσει, να πλύνει τα δόντια του ή να πάει για ύπνο. Τότε, εμφανίζεται στη ζωή του ο Φούρκας, ένας μικρός κόκκινος «μπελάς», που τον ενθαρρύνει να φωνάζει για να διεκδικεί όσα θέλει, ας πούμε κέικ σοκολάτας για πρωινό και τηλεόραση όλη μέρα!

Το «Οχ, κοκκίνισα!» είναι το δεύτερο βιβλίο μιας χιουμοριστικής σειράς με θέμα τις δυσκολίες που συχνά αντιμετωπίζουν τα μικρά παιδιά να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους. Το προηγούμενο βιβλίο της σειράς, το «Οχ, πρασίνισα!», αναφέρεται στο συναίσθημα της ζήλιας, ενώ το «Οχ, κοκκίνισα!», όπως ήδη θα καταλάβατε, στον θυμό.

Επιδίωξή μου ήταν να προσεγγίσω το θέμα της  διαχείρισης του θυμού με τρόπο διασκεδαστικό, αλλά και απενοχοποιητικό για τα παιδιά. Είναι φυσιολογικό να θυμώνουμε – γι’ αυτό κι ο Φούρκας, αν και μεγάλος ανακατώστρας, είναι αστείος και τελικά μάλλον συμπαθητικός. Αν αποδεχτούμε όλα μας τα συναισθήματα, ακόμα και τον θυμό, θα βρούμε τον δικό μας τρόπο να τα διαχειριστούμε, όπως έκανε τελικά κι ο Δημήτρης, αφού πρώτα βέβαια κοκκίνισε σαν ντομάτα από τα νεύρα του!

Το βιβλίο συνοδεύεται από το ομότιτλο τραγούδι «Οχ, κοκκίνισα!» το οποίο μπορείτε να ακούσετε σκανάροντας το QR code στο βιβλίο και στο youtube Τη μουσική γράψαμε παρέα με τον Νίκο Βογιατζάκη, ενώ οι στίχοι είναι της Μαρίας Καριωτάκη. Θα βρείτε επίσης ιδέες για δραστηριότητες που συνεχώς εμπλουτίζονται εδώ.


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ


Όταν ο Δημήτρης γνωρίζει τον Φούρκα, ενθουσιάζεται.
Επιτέλους, κάποιος καταλαβαίνει πόσο άδικο είναι να πρέπει να τρώει φακές και να πηγαίνει στο κρεβάτι του από τις εννιά! Ο Φούρκας ενθαρρύνει το αγόρι να φωνάζει και να χτυπιέται για να πετύχει αυτό που θέλει κι όλα πάνε μια χαρά. Μέχρι που, μια μέρα, ο Δημήτρης γίνεται κατακόκκινος από τις φωνές!
«Τώρα μοιάζεις πιο πολύ με μένα» του λέει όλο χαρά ο επίσης κατακόκκινος Φούρκας. Ο Δημήτρης, όμως, δεν είναι καθόλουσίγουρος ότι του αρέσει το καινούριο του χρώμα…

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Χριστίνα Αποστολίδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Επικοινωνία & Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κι εργάζεται στον χώρο του  marketing. Τα τελευταία χρόνια, ζει με την οικογένειά της στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από τις Εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα βιβλία της «Ο λύκος και η πεταλούδα» (2019), «Το άτακτο καπέλο» (2020), «Οχ, πρασίνισα!» (2022) και «Οχ, κοκκίνισα» (2023). Κείμενά της διακρίθηκαν με έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά το 2021 (Ιστορία εκτενούς φόρμας για παιδιά 10-14 ετών και Διήγημα για νέους 14+). Γράφει επίσης παιδικά τραγούδια.





 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου