Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


 ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ 

για το "ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ"

από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.








«Θα μου πεις μια ιστορία από το μυαλό σου;» με ρωτούσε η κόρη μου όταν ήταν μικρότερη. Μια φορά, για να κάνει τη δουλειά μου πιο… δύσκολη, συμπλήρωσε: «Θα μου πεις μια ιστορία με έναν δεινόσαυρο;» Κι έτσι ξεκίνησε η Δεινοσαυριάδα, ένα «έπος» με πέντε μέρη! Από αυτό το έπος προέκυψε τελικά το «Πάρτι στο Ποτάμι.»

Το θέμα της ιστορίας προέκυψε από τους ίδιους τους χαρακτήρες. Ο Τελευταίος Δεινόσαυρος στη Γη ένιωθε, όπως καταλαβαίνετε, μοναξιά. Όλα τα άλλα ζώα τον απέφευγαν, εκτός από δύο που επίσης ήταν μοναδικά και μοναχικά: το Μονόφθαλμο Φίδι κι ο Πλατύποδας Χωρίς Ουρά. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε μια συντροφιά ασυνήθιστη, αλλά πολύ αγαπημένη, που συμπληρώθηκε από ένα εγκαταλειμμένο μωρό πτεροδάκτυλο. 

Ο Δεινόσαυρος, το Φίδι και ο Πλατύποδας έχουν ο καθένας τη δική του προσωπικότητα, ενδιαφέροντα και ταλέντα. Στον Δεινόσαυρο αρέσουν οι περιπλανήσεις στο δάσος, στο Φίδι τα βιβλία κι οι ιστορίες, στον Πλατύποδα η ζαχαροπλαστική… Ο καθένας ικανοποιεί διαφορετικές ανάγκες της Φτερωτής, της μικρής πτεροδάκτυλου που μεγαλώνει ευτυχισμένη μαζί τους. Κι όταν η Φτερωτή αντιμετωπίζεται με κοροϊδίες από τους συμμαθητές της, οι τρεις μπαμπάδες θα συνδυάσουν τα ταλέντα τους για να βοηθήσουν τα άλλα ζώα να ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις τους.

Χαρακτηριστική είναι ίσως η επιφοίτηση που έχει ο δεινόσαυρος αναφορικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Φτερωτή με τους συμμαθητές της:

«Το βρήκα!» αναφώνησε ξαφνικά ο δεινόσαυρος. «Ελάτε, γυρίζουμε σπίτι! Έχουμε πολλές ετοιμασίες για αύριο.»

«Τι θα γίνει αύριο, Μπαμπά Δου;» ρώτησε η Φτερωτή.

«Πάρτι θα γίνει, με νεροτσουλήθρα κι από όλα. Και θα καλέσουμε όλους τους συμμαθητές σου και τους γονείς τους.»

Η συγγραφή του «Πάρτι στο ποτάμι» ήταν ένα υπέροχο ταξίδι στον χρόνο και στον χώρο. Βρέθηκα στον Σχηματισμό Μόρισον (ΗΠΑ) στον οποίο, 150 εκατομμύρια χρόνια πριν, υπήρχε δάσος πλάι σε ποτάμι, ανάμεσα σε -εξαφανισμένους πλέον- δεινόσαυρους και πτεροδάκτυλους, αλλά και κροκόδειλους, πλατύποδες, φίδια, βάτραχους, χελώνες, σαύρες, σαλαμάνδρες κι ακρίδες, ζώα που κατάφεραν να επιβιώσουν μέχρι σήμερα. Η έκδοση της ιστορίας ήταν ένα όνειρο που ποτέ δεν πίστευα ότι θα βγει αληθινό.

Το Πάρτι στο ποτάμι είναι μια μεγάλη γιορτή της ποικιλομορφίας! Διαβάστε το γιατί είναι μια χαρούμενη ιστορία με βουτιές, παιχνίδια, συναντήσεις με παράξενα προϊστορικά ζώα, αλλά και με αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό για κάθε πλάσμα και κάθε οικογένεια. Βάλτε στη διαπασών το τραγούδι και χορέψτε μέχρι τελικής πτώσης!

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ


Η Φτερωτή νιώθει το πιο τυχερό παιδί στον κόσμο. Έχει έναν μπαμπά εξερευνητή, έναν μπαμπά ζαχαροπλάστη κι έναν μπαμπά παραμυθά. Τα παιδιά στο σχολείο, όμως, δε μοιράζονται τον ενθουσιασμό της και την κοροϊδεύουν. Οι μπαμπάδες τότε σκέφτονται να ενώσουν τα χαρίσματά τους για να βοηθήσουν τη Φτερωτή. Θα τα καταφέρουν;

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Χριστίνα Αποστολίδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Επικοινωνία & Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κι εργάζεται στο χώρο του marketing. Τα τελευταία χρόνια, ζει με τον Χρήστο και τη Σοφία στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ιστορίες για παιδιά ξεκίνησε να γράφει το 2012 για να τις διηγείται στη Σοφία. Κείμενά της διακρίθηκαν με έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά το 2021 (Ιστορία εκτενούς φόρμας για παιδιά 10-14 ετών και Διήγημα για νέους 14+). Γράφει επίσης παιδικά τραγούδια.

Το «Πάρτι στο ποτάμι» είναι αφιερωμένο σε όλους όσοι προσπαθούν να μείνουν πιστοί στον εαυτό τους, παρά την απόρριψη και τη μοναξιά, αλλά και σε εκείνους που ανοίγουν το μυαλό και την καρδιά τους σε ό,τι δε γνωρίζουν ή δεν κατανοούν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου