Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

ΤΟΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΔΡΟΜΟΣ Η ΖΩΗ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ.


 ΤΟΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

για το "ΔΡΟΜΟΣ Η ΖΩΗ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ" 

από τις εκδόσεις ΠΝΟΗ.






Η φιλία ήταν για μια ακόμη φορά η αφορμή για να φτιάξω αυτή την ιστορία. Σημείο αναφοράς και για τους νέους  ήρωές μου που όμως κατάφεραν  να ξεπηδήσουν από το χαρτί, σα να πήραν σάρκα και οστά και να με βάλουν συνοδοιπόρο στο λυτρωτικό ταξίδι τους. Ο Πάρης, ο αυθεντικός, λιγομίλητος και έμπειρος μπάρμαν που όμως έχει βαλτώσει και δεν μπορεί να αντέξει άλλο τη στασιμότητα. Θέλει να βάλει τη ζωή  που του χάλασε η προβληματική του οικογένεια σε ρόδες, όντας όμως άρρωστος περιμένει πρώτη φορά από τον αδελφικό του φίλο τον Βασίλη να τον ερμηνεύσει και να του υλοποιήσει το όνειρο. Αυτός αν και συντηρητικός, καταρρακωμένος από ένα αποτυχημένο γάμο και πρόσφατα απολυθείς από μεγάλη εταιρεία θα κάνει το μεγάλο βήμα. Μαζί τους η Βάλια μια νέα κοπέλα όμορφη και ευαίσθητη αλλά με σωματικά και ψυχικά τραύματα από τον βάναυσο σύζυγό της θα αποτελέσει τον καταλύτη και την κινητήρια δύναμη για να μπορέσουν τα αγόρια να φουλάρουν με βενζίνη και συναισθήματα το ανοικτό αμάξι τους και να βρουν όλοι μαζί μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού οι πρωταγωνιστές αυτονομήθηκαν πλήρως από εμένα και με οδήγησαν σε διαφορετικές οπτικές από αυτές που είχα σχεδιάσει. Γέμισαν και εμένα με συναισθήματα πόνου, χαράς, συγκίνησης και λύτρωσης λες και δεν έγραφα αλλά ήμουν στο πίσω κάθισμα της ανοικτής τους Mercedes.

Επιλέγω το παρακάτω ως το πιο αντιπροσωπευτικό και αγαπημένο απόσπασμα του βιβλίου:

 

Τον ρώτησα αν είναι σίγουρος ότι έχει βρει το άλλο του μισό αν και

σαν έκφραση δε με αντιπροσωπεύει, θεωρώ πως ούτως ή άλλως είμαστε ολόκληροι.

Μου απάντησε πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα γιατί το έχει βρει καιρό πριν.

Συγκινήθηκα. Νόμιζε για χρόνια πως ήταν ολόκληρος αλλά όταν με βρήκε κατάλαβε

απλά πως ήταν μισός. Και μαζί γίναμε… Μη γελιόμαστε, το άλλο ήμισυ δεν χρειάζεται να είναι σύζυγος, γκόμενος ή εραστής. Μπορεί να είναι απλά αδελφός, συγγενής ή ένας πιστός φίλος. Μπορεί να μην είναι άνθρωπος, να είναι σκύλος, μπορεί μια ιδέα που να κυνηγάει και κολλάει στον εαυτό μας για χρόνια. Εγώ ήμουν λιγότερο από μισό, λειψός μετά τα πεπραγμένα των δικών μου, αυτός  μου έδωσε πάλι σύσταση και ποσοστά. Τώρα ήρθε η ώρα να του δώσω και εγώ κάτι από εμένα.

 

Ένα roadtrip  σε πόλεις και χωριά της Ελλάδας χωρίς σταματημό και με ανοιχτό ορίζοντα για τους τρεις πρωταγωνιστές. Ένα ταξίδι που όταν τελειώνει κανένας δεν μένει ίδιος. Όποιοι επιλέξουν να διαβάσουν το βιβλίο θα καταλάβουν τη δύναμη της πραγματικής φιλίας ειδικότερα μεταξύ των δύο ανδρών οι οποίοι έμαθαν να ονειρεύονται σε ταράτσες και δώματα πολυκατοικιών κοιτώντας κάτω το δρόμο που θα τους οδηγήσει στην εκπλήρωσή τους.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και τον συγγραφέα ΕΔΩ

Μέχρι πού θα έφτανες για τη φιλία; Μπορείς να βάλεις τον κολλητό σου σε μια ξεσκέπαστη Mercedes Benz 250 CE του ’67  για ένα ταξίδι ζωής; Θα μπορούσες να του πραγματοποιήσεις ένα όνειρο ετών, ξεπληρώνοντας όσα έκανε εκείνος για σένα χωρίς ποτέ να ζητά αντάλλαγμα;

Βασίλης και Πάρης. Μια φιλία τόσο δυνατή, που τους κρατά πάντα μαζί, αν και ακολουθούν ξεχωριστές διαδρομές. Ο ένας μπάρμαν, ο άλλος ανώτερο στέλεχος σε επιχειρήσεις, απολαμβάνουν τις συναντήσεις τους σε ταράτσες, δώματα και μπαράκια.

Η Βάλια θα μπει στη ζωή τους, με τα δικά της προβλήματα και τη δική της δυναμική.

Ένα road trip θα ξεκινήσει για τρεις ανθρώπους με διαφορετικά «θέλω», αλλά με έναν κοινό σκοπό. Πληγωμένοι, είτε ψυχικά είτε σωματικά, θα στηρίξουν ο ένας τον άλλον για να βρουν όλοι μαζί μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

«Είπε πως για χρόνια αισθανόταν ολόκληρος, αλλά όταν με βρήκε, κατάλαβε πως ήταν μισός. Μη γελιόμαστε· το άλλο ήμισυ δεν χρειάζεται να είναι σύζυγος ή εραστής. Μπορεί να είναι απλώς αδελφός, συγγενής ή ένας πιστός φίλος. Μπορεί να μην είναι άνθρωπος, να είναι σκύλος, ή μια ιδέα που μας κυνηγάει για χρόνια. Αν και ως έκφραση δεν με αντιπροσωπεύει. Θεωρώ πως ούτως ή άλλως είμαστε ολόκληροι. Εγώ ήμουν λιγότερο από μισός, λειψός μετά τα πεπραγμένα των δικών μου, κι αυτός μου έδωσε πάλι σύσταση και ποσοστά. Τώρα ήρθε η ώρα να του δώσω κι εγώ κάτι από μένα».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Τόλης Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Γράφει με σκοπό να βρει τον εαυτό του ή να τον αλλάξει. Αγαπά το βιβλίο. Διαβάζει απείρως περισσότερο απ’ όσο γράφει και σέβεται τον αναγνώστη τόσο, ώστε να αφήνει κενά σε κάθε πόνημά του για να τα συμπληρώνει ο ίδιος. Επιλέγει ήρωες με πολλά ελαττώματα, γιατί είναι πιο αυθεντικοί και έχουν πολλά να πουν. Απεχθάνεται οτιδήποτε ηλεκτρονικό, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με φιλία, έρωτα και βιβλίο.

Είναι ειδικός συνεργάτης του κοινωνικού δικτύου για το βιβλίο «Bookia» και αρθρογραφεί στη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω γραφής».

Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα «Ένας ή κανένας», εκδόσεις Το Ανώνυμο Βιβλίο, «Βαθύ ρήγμα» και «Δρόμος η ζωή ταράτσες τα όνειρά μας», εκδόσεις Πνοή.

Επικοινωνία με τον συγγραφέα: e-mail: tolisanagnos@gmail.com

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου