Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΠΟΛΗΣ-ΕΥΑ ΓΚΑΡΘΙΑ ΣΑΕΝΘ ΝΤΕ ΟΥΡΤΟΥΡΙ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ αλλά η αλήθεια είναι πως αναλογικά  δεν πολυδιαβάζω αστυνομικά μυθιστορήματα,αλλά περισσότερο ιστορικό-κοινωνικό-αισθηματικά😀
Φέτος όμως στις διακοπές επέλεξα περισσότερο αστυνομικά 💣👮Κάτι το περιβάλλον (είμαι σε κάμπινγκ,ιδανικό σκηνικό δεν συμφωνείται;;;)κάτι η διάθεση η επιλογή ...μονόδρομος!!!

Η σιωπή της λευκής πόλης είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας της Λευκής Πόλης της Ισπανίδας Εύας Γκαρθία Σάενθ Ντε Ουρτούρι (αν και ...σιδηρόδρομοι,λατρεύω τα Ισπανικά ονόματα!!!💗).

Ο διάσημος αρχαιολόγος Τάσιο Ορτίθ ντε Θαράτε καταδικασμένος για εγκλήματα που συγκλόνισαν τη Βιτόρια της Ισπανίας πριν 20 χρόνια,πρόκειται να βγει με άδεια από τη φυλακή,όταν οι φόνοι ξανααρχίζουν. Δυο εικοσάχρονα παιδιά,ένα αγόρι και ένα κορίτσι,εντοπίζονται νεκρά στο Παλαιό Καθεδρικό.Και τα δύο είναι νεκρά,φέρουν τσιμπήματα μελισσών στο λαιμό κι αγγίζουν το μάγουλο ο ένας του άλλου.Τελετουργία πανομοιότυπη με τις 8 δολοφονίες για τις οποίες είχε καταδικαστεί ο Τάσιο.Την υπόθεση αναλαμβάνουν ο νεαρός αστυνομικός Ουνάι Λόπεθ  ντε Αγιάλα,γνωστός ως "Κράκεν",ειδικευμένος προφάιλερ,είχε παρακολουθήσει τις προ εικοσαετίας δολοφονίες και είναι ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν σ'αυτήν τη θέση στο σώμα,μαζί με τη συνεργάτιδα και φίλη του Εστιμπαλιθ. Μια πρόσφατη προσωπική τραγωδία όμως τους εμποδίζει να το δουν ως άλλη μία υπόθεση!Ο χρόνος τρέχει,ακολουθεί κι άλλος φόνος ζευγαριού κι αναβρασμός-φόβος-τρόμος επικρατεί στην πόλη της Βιτόρια.

Όπως αναγράφεται και στο οπισθόφυλλο πρόκειται για ένα καθηλωτικό,σκοτεινό θρίλερ,όπου θρύλοι,αρχαιολογία και οικογενειακά μυστικά συνθέτουν ένα πυκνό μυστήριο.Κι όπου ο μεγαλύτερος πρωταγωνιστής είναι η ίδια η Βιτόρια,η γοητευτική πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων.
Και θα συμπληρώσω πως προσωπικά την λάτρεψα από τις κινηματογραφικές περιγραφές της συγγραφέως,μου δημιούργησε την αίσθηση πως σεργιάνιζα στα στενά της,στα μνημεία της,πως συμμετείχα στις γιορτές της,την "γνώρισα" σε έναν μικρό βαθμό,μακάρι να μπορέσω να την επισκεφτώ κάποια στιγμή.Για την ώρα θα το κάνω μέσω της ταινίας που θα αναζητήσω και τη συνέχεια της τριλογίας για την οποία ανυπομονώ.
Λυπάμαι που δεν μπορώ να αναφέρω περισσότερα για την πλοκή(φοβάμαι θα κάνω σπόιλερ ΑΦΟΥ) απλά θα πω πως προσωπικά με κάλυψε απόλυτα με την σφιχτοδεμένη,καθηλωτική πλοκή του και ήταν το καλύτερο από τα αστυνομικά που διάβασα το τελευταίο διάστημα.Συστήνεται ανεπιφύλακτα ΑΦΟΥ!!!

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο χαρισματικός αρχαιολόγος Τάσιο Ορτίθ ντε Θάρατε, καταδικασμένος για τα εγκλήματα που τρομοκράτησαν τη Βιτόρια πριν από δύο δεκαετίες, πρόκειται να βγει από τη φυλακή, όταν οι φόνοι ξαναρχίζουν. Στον Παλαιό Καθεδρικό ένα ζευγάρι εικοσάχρονων εντοπίζονται νεκροί. Είναι γυμνοί κι έχουν και οι δύο τσιμπήματα μελισσών στον λαιμό. Και δε θα είναι οι μόνοι. Ο νεαρός αστυνομικός Ουνάι Λόπεθ ντε Αγιάλα, ο «Κράκεν», όπως τον φωνάζουν όλοι, ειδικευμένος προφάιλερ, θέλει πάση θυσία να σταματήσει τους φόνους. Μια πρόσφατη προσωπική τραγωδία, όμως, τον εμποδίζει να τους δει ως άλλη μια υπόθεση. Οι μέθοδοί του δυσαρεστούν την Άλμπα, την επικεφαλής της έρευνας, με την οποία διατηρεί μια αμφιλεγόμενη σχέση. Και στο μεταξύ, ο χρόνος τρέχει εναντίον τους και η απειλή παραμονεύει σε κάθε γωνιά της πόλης. Ποια θα είναι τα επόμενα θύματα;

Ένα καθηλωτικό, σκοτεινό θρίλερ, όπου θρύλοι, αρχαιολογία και οικογενειακά μυστικά συνθέτουν ένα πυκνό μυστήριο. Κι όπου ο μεγαλύτερος πρωταγωνιστής είναι η ίδια η Βιτόρια, η γοητευτική πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου