Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ ΩΡΕΣ ΒΡΟΧΗΣ -ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΠΡΑΝΤΖΙΟΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

1 Ιουνίου 1990:Εκείνη η Φαίδρα 20χρονη φοιτήτρια αρχιτεκτονικής εκείνος ο Θησέας 32χρόνος που ολοκληρώνει το διδακτορικό του στη φιλοσοφική.Εκείνη κι εκείνος.;Aγνωστοι μεταξύ τους μέχρι τότε, συναντιούνται τυχαία με αφορμή το τριήμερο του Αγ.Πνεύματος στη Νεράιδα(ορεινό χωριό της Θεσσαλίας)στο σπίτι μιας κοινής γνωστής τους, όπου και θα αποκλειστούν για 36 ώρες βροχής.Εκεί θα γνωριστούν,στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό να γίνει σε 36 ώρες,και θα αποχαιρετιστούν ενώ τη Φαίδρα θα συνοδεύει το τραγούδι "If you go away" της Σ.Μπάσε'ι'(εμένα με συνοδεύει ακόμα από τη μέρα που διάβασα τις πρώτες σελίδες του βιβλίου)και τα λόγια του Θησέα:
"Κάθε που το χώμα μυρίζει βροχή,θα έρχομαι στα όνειρα σου"(σελ.22).

Ο χρόνος έβρεξε πολλές φορές από τότε κι όσο κι αν ο Θησέας την επισκεπτόταν στα όνειρα της, δεν ξαναέσμιξαν παρά μετά από 22 χρόνια μετά από ένα τυχαίο τηλεφώνημα στο αρχιτεκτονικό της γραφείο από τον γιο του Θησέα, Ιππόλυτο.
Πολλές αλλαγές έχουν συντελεστεί,όπως είναι λογικό, στις ζωές και των δύο τα 22 αυτά χρόνια,αλλά η φλόγα που είχε ανάψει δεν έχει σβήσει.....Θα ξανασμίξουν;;;και αν ναι πως;;;ποιο ρόλο θα παίξει ο γιος του Θησέα Ιππόλυτος;;; και ο από μηχανής Θεός γέρο-Μένης;;;
Όπως μας αναφέρει ο κ.Πράντζιος στο επιλογικό του σημείωμα αφορμή για τη συγγραφή του βιβλίου στάθηκε ο μύθος της Φαίδρας,του Ιππόλυτου και του Θησέα μόνο που οι δικοί του ήρωες ζουν στο σήμερα,κυκλοφορούν ανάμεσα μας,ίσως έχουν διαφορετικά ονόματα(στο μυθιστόρημα ο συγγραφέας χρησιμοποιεί τα ίδια ονόματα με το μύθο),ο καθένας με το δικό του χαρακτήρα,τις δικές του αδυναμίες,πάθη,λάθη.....Κύριος πρωταγωνιστής ο έρωτας και κύριο ερώτημα:έχει ηθική ο έρωτας;;;!!!
Δεν θα σας απαντήσω στο ερώτημα αυτό αλλά θα σας συνιστούσα να απαντήσετε εσείς διαβάζοντας το εξαιρετικό αυτό βιβλίο!!!Δεν θα σας αποκαλύψω τις δικές μου σκέψεις,αν έχω ζήσει έναν τέτοιο έρωτα η ίδια, ή μέσω φίλης,γνωστής κλπ παρά μόνο θα πω πως μου άρεσε πάρα πολύ η εκδοχή τέλους του κ.Πράντζιου και πως θα ήθελα να υπάρχει στη ζωή μου ο από μηχανής Θεός γέρο-Μένης(ίσως και να υπάρχει παρόμοιο πρόσωπο με τις ξεχωριστές απόψεις για την ζωή,τον έρωτα,τη φιλία... και τον ξεχωριστό τρόπο αντιμετώπισης καταστάσεων λόγω πείρας!!!).
Και ούτε θα παραθέσω,όπως συνηθίζω, φράσεις-αποσπάσματα του βιβλίου που σημείωσα-μου άρεσαν, γιατί είναι πάρα πολλά......
Ανακαλύψτε τα μόνοι σας,αξίζει το ταξίδι........

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Σιγοβρέχει.
―Ξημερώνει…
―Σ’ αγαπώ.
―Σςςςςςςςς.
―Εσύ δεν μ’ αγαπάς;
―Θα σ’ αγαπώ κάθε που το χώμα θα μυρίζει βροχή.
Ξεκίνησε βροχή. Έβρεχε ασταμάτητα. Τριάντα έξι ώρες βροχής. Αλλιώτικης βροχής. Όχι σαν εκείνη που είχε ενώσει κάποτε τη Φαίδρα με τον Θησέα. Ήταν άλλη βροχή αυτή. Τριάντα έξι ώρες βροχής, τριάντα έξι ώρες ενοχής.

Στις εκδοχές του μύθου της Φαίδρας και του Ιππόλυτου, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τους δημιουργούς της τέχνης, ο έρωτας παρουσιάστηκε μιαρός, ενοχικός, χωρίς ηθική. Έχει όμως ο έρωτας ηθική; Άραγε, έχει φτάσει ο καιρός να δικαιωθεί ο έρωτας της Φαίδρας; Σε ποιο δικαστήριο όμως και με ποιους δικαστές; Μέσα από μια ιστορία σύγχρονη τα πρόσωπα του μύθου ζωντανεύουν ξανά και μας παρασύρουν στη δίνη του έρωτά τους, που αν και απαγορευμένος είναι αμοιβαίος.


1 σχόλιο:

  1. Το όνομά μου είναι Ζαφειρία Αλέξανδρος, είμαι από την Αθήνα αλλά μετακομίζω στη Σκωτία με τον σύζυγό μου, ήμουν παντρεμένος με τον σύζυγό μου για 5 χρόνια ζούσαμε ευτυχώς μαζί για αυτό το έτος και όχι μέχρι που ταξίδεψε στην Αυστρία για επαγγελματικό ταξίδι, συναντήθηκε με αυτό το κορίτσι και έκτοτε σκέφτηκε να με τηλεφωνήσει όταν ήταν στην Αυστρία. οπότε όταν ο σύζυγός μου επέστρεψε από το ταξίδι με μια κυρία, είπε ότι δεν είχε αίσθημα για μένα και τα παιδιά μου πια, έτσι ώστε να μας κλώτσησαν έξω από το σπίτι. και τώρα μετακομίζει στην Αυστρία για να δει αυτή την άλλη γυναίκα. Γι 'αυτό τα παιδιά μου ήταν τώρα τόσο απογοητευμένα και απλά μένω με τη μαμά μου και δεν αντιμετωπίσαμε καλά γιατί η μητέρα μου παντρεύτηκε έναν άλλο άνδρα αφού πέθανε ο πατέρας μου, έτσι ώστε ο άνδρας παντρεύτηκε δεν είχε τη θεραπεία της καλά, εγώ και τα παιδιά μου ήταν τόσο μπερδευόμουν και έψαχνα για έναν τρόπο να βγάλω τον σύζυγό μου πίσω στο σπίτι λόγω της αγάπης που έχω γι 'αυτόν, έτσι μια μέρα που έβλεπα τον υπολογιστή μου έβλεπα μια μαρτυρία αυτού του Άνθρωπου που μιλάει είναι αυτός, πήρε είναι σύζυγος και του Εργαστείτε πίσω με τη βοήθεια ενός μεγάλου ονόματος γιατρών Drigbinovia, μοιράζοντας τις μαρτυρίες on-line ένα ως Άνδρας και αυτό με εντυπωσιάζει τόσο πολύ πιστεύω επίσης και τον δοκιμάζω. Αρχικά φοβόμουν, αλλά όταν σκέφτομαι τι θα κάνουν τα παιδιά μου και εγώ μέσω έτσι επικοινωνούσα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του doctorigbinovia93@gmail.com και μου είπε να μείνω ήρεμος για μόλις τρεις μέρες όταν ο σύζυγός μου θα έρθει πίσω σε μένα και ήμουν συγκλονισμένος και το έκανα μια δοκιμή, παρακολουθώ προσεκτικά τις βήμα προς βήμα οδηγίες. Δύο μέρες μετά που ο Δρυββινόβια είπε ότι είχε τελειώσει το ξόρκι στο Ναό της Λύσης, όλοι μόνο από αυτόν, δεν έκανα τίποτα μόνο για να προμηθεύσω τα απαιτούμενα αντικείμενα. Τη νύχτα που μου τηλεφώνησε ο σύζυγός μου Αλέξανδρος και μου ζήτησε συγγνώμη, μου μίλησε πολύ ευγενικά, ήταν πολύ λυπηρό για όλα όσα έκανε Για να με βλάψει κάλεσα Drigbinovia και είπε ότι τα προβλήματά σου έχουν λυθεί. έτσι έκανα την οικογένειά μου πίσω μετά από ένα μακρύ άγχος φρεναρίσματος από μια κακή κυρία έτσι με όλη αυτή τη βοήθεια από την Drigbinovia, θέλω όλοι εδώ για να με συναντήσετε με μεγάλη ευχαριστία στο Drigbinovia και θα συμβουλεύω επίσης σε οποιοδήποτε τέτοιο ή παρόμοια προβλήματα ή οποιοδήποτε είδος προβλημάτων, θα πρέπει επίσης να επικοινωνήσετε με τον αριθμό του αριθμού +2348144480786 και αυτός είναι η λύση σε όλα τα προβλήματα και τις αντιξοότητες στη ζωή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή