Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

ΟΙ ΚΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ-ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΕΛΙΣΣΑ ΧΑΛΙΚΙΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΥΦΑΝΤΑ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΕΛΙΣΣΑ-ΧΑΛΙΚΙΟΠΟΥΛΟΥ
για το "Οι κρίκοι της πόλης" από εκδόσεις Κύφαντα.















Ευχαριστώ θερμά την κυρία Άννα Πατέρα που μου δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσω το νέο μου βιβλίο. «Οι κρίκοι της πόλης» είναι το τρίτο μου έργο στο χώρο της λογοτεχνίας. Αν και κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2018 από τις εκδόσεις Κύφαντα, δουλεύω το μυθιστόρημα αυτό εδώ κι έξι περίπου χρόνια. Η αρχική ιδέα προέκυψε εντελώς απρόσμενα, κάπου στο τέλος του 2012. Άλλα σχεδίαζα να γράψω, όπως για προγόνους  από χαμένες πατρίδες. Μια μέρα όμως, προετοιμαζόμουν για ένα μάθημα  στο μεταπτυχιακό του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπου ήμουν Καθηγήτρια Ψυχολογίας. Μου ήρθε τότε στο νου η εικόνα ενός Ομότιμου Καθηγητή Ψυχιατρικής, ο οποίος  θα έδινε μία διάλεξη σε ένα συνέδριο. Από κει και πέρα, άρχισαν να πλάθονται διαφορετικοί ήρωες που πλαισίωσαν τον αρχικό μου πρωταγωνιστή. Ο ιστός χαρακτήρων που δημιουργήθηκε αποτέλεσε τον πυρήνα του μυθιστορήματός μου.
Μόλις συνταξιοδοτήθηκα, κάποιοι φίλοι πρότειναν να ασχοληθώ με βιβλία ψυχολογίας που θα βοηθούσαν πχ γονείς ή εκπαιδευτικούς. Αποφάσισα τελικά να γράψω για θέματα που πηγάζουν από τις εμπειρίες μου ως ψυχολόγος, αλλά να κρατηθώ μακριά από συμβουλές ή κατευθύνσεις. Αφήνω τους αναγνώστες να ανακαλύψουν την κάθαρση των ηρώων, μέσα από τις απόπειρές τους να επουλώσουν προσωπικά τραύματα, επώδυνες εμπειρίες παιδικής ηλικίας ή δύσκολες σχέσεις. Γιατί όλοι αντιμετωπίζουμε προβλήματα, διαφορετικά σε κάθε φάση ζωής, και η μαγεία της έγκειται στον προσωπικό μας αγώνα, αλλά και στη συμπαράσταση των δικών και των φίλων μας.
«Οι κρίκοι της πόλης», λοιπόν, είναι η ιστορία πέντε οικογενειών, σε μια πορεία τριών γενεών. Οι ήρωες, καθημερινοί άνθρωποι από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, έρχονται αντιμέτωποι με την αναπηρία τους, τις επιθυμίες ή τις αποτυχίες τους και συγκρούονται με τα κοινωνικά στερεότυπα. Καθώς ανακαλύπτουν τις ικανότητές τους κι όσα έχουν νόημα γι’ αυτούς, αγωνίζονται και ορίζουν εκ νέου τον εαυτό τους μέσα από τα επιτεύγματά τους  και τις προσωπικές τους σχέσεις.

Η συγγραφέας, μέσα από τη ζωή πέντε οικογενειών, που ανήκουν σε ένα ευρύ κοινωνικό φάσμα, μας χαρίζει ένα ψυχογράφημα με συναρπαστική πλοκή. Σε μια σειρά παράλληλων ιστοριών -που τέμνονται καθώς αναπτύσσονται μέσα από αρθρωτές αφηγήσεις- συναντώνται σταδιακά οι πρωταγωνιστές και ο αναγνώστης τους παρακολουθεί στις διαδρομές του χρόνου. Η Θεσσαλονίκη γίνεται το μέρος όπου τα βασικά πρόσωπα, προερχόμενα από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και του κόσμου, κρίκοι μιας ανθρώπινης αλυσίδας, θα ενώσουν τελικά την τύχη τους. Ο έρωτας και η φιλία, ο πόνος και ο θάνατος τους σημαδεύουν, πέρα από λόγια. Και τους ζητούν να δώσουν νόημα στην ύπαρξή τους, μέσα από μια νέα ματιά ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου