Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ ΑΦΟΥ!!!



«Δάσος από κεχριμπάρι» είναι ο τίτλος του μυθιστορήματος της Νάγιας Γρίβελλη που κυκλοφορεί από τις  Εκδόσεις Πνοή.
Είναι ένα σαγηνευτικό μυθιστόρημα με στοιχεία γοτθικής λογοτεχνίας γεμάτο ακατανίκητη έλξη, μοιραίο πάθος, ανεξάντλητο έρωτα, μυστήριο, αγωνία, φαντασία, ανατροπές. Σε παγκόσμια πρώτη, εισάγει ένα νέο είδος στα πλάσματα του σκότους, τους λυνξ. Ο πόλεμος μεταξύ βρικολάκων, λυκανθρώπων και λυνξ ανελέητος. Ο ισχυρός θα νικήσει ή ο έρωτας; 

Οπισθόφυλλο
Γαλλία 1128. Ο μυστικός πόλεμος ανάμεσα στα πλάσματα της νύχτας παίρνει τέλος, και με τη νίκη των βρικολάκων, οι λυνξ εξαφανίζονται. Αιώνες αργότερα, στα μέρη όπου γράφτηκε αυτό που οι βρικόλακες και οι λυκάνθρωποι θεωρούσαν επίλογο της ιστορίας των λυνξ, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στο βιβλίο των σκοτεινών πλασμάτων. Ο πόλεμος μεταξύ τους ξεκινά και πάλι. Η Μαρτέν ντε Λυνξ, η νεαρή αρχηγός των λυνξ, πρέπει να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για να προστατεύσει το είδος της. Όμως ο κόσμος της κλονίζεται όταν γνωρίζει τον Ζεράρ, τον μυστηριώδη βρικόλακα που μετακόμισε στην πόλη της. Η έλξη ανάμεσά τους μοιάζει δυνατότερη από τη δίψα της για αίμα κι από τον πόλεμο που θα τους φέρει αντιμέτωπους. Μια έλξη πιο δυνατή κι από τον χρόνο τον ίδιο.

Βιογραφικό 

Η Νάγια Γρίβελλη γεννήθηκε το 1986 στην Τρίπολη και σήμερα ζει στο Ναύπλιο. Σπούδασε δασοπονία κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Περιβάλλοντος στη Μυτιλήνη. Μοιράζει τον ελεύθερο χρόνο της ανάμεσα στο διάβασμα και στη συγγραφή. Το «Δάσος από κεχριμπάρι» είναι το πρώτο της βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.


«Αιώνια Σφραγίδα» είναι ο τίτλος του μυθιστορήματος του Απόστολου Μωραϊτέλλη που κυκλοφορεί από τις  Εκδόσεις Πνοή.

Οπισθόφυλλο
Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα όπου οι άνθρωποι γονατίζουν στον ακήρυχτο οικονομικό πόλεμο, ο Αλέξανδρος, η Ελίνα και η Όλγα θα συναντηθούν και θα ζήσουν τον έρωτα, το φάρμακο για τις πληγές που η Ιστορία ανοίγει στους ανθρώπους. Ένα ταξίδι του στο Τέξας θα τον φέρει αντιμέτωπο με μια πραγματικότητα που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Θα μάθει  πως δεν είναι η πρώτη φορά που τις συναντά. Η κοινή τους μοίρα πλέκει το σενάριο όπως μόνο εκείνη ξέρει. Θα βρεθούν αντιμέτωποι με το πεπρωμένο τους. Κάρμα για τρεις εραστές των αιώνων. Ανθρώπινοι μάρτυρες σε μια αντίστροφη μέτρηση,  ρουφούν κάθε λεπτό που τους χαρίζεται σ’ αυτή τη ζωή.


Βιογραφικό 

O Aπόστολος Μωραϊτέλλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πρωτίστως δηλώνει αθλητής και είναι ακαταπόνητος ποδηλάτης. Οι σπουδές του είχαν ως αντικείμενο τον επιχειρησιακό χώρο με ειδίκευση στον τομέα της πληροφορικής και του μάρκετινγκ. Εμφορείται από την αγάπη του για τους ανθρώπους και για τη φύση. Μπήκε στην κοινότητα των προσκόπων στα έξι και έμεινε ως τα είκοσι δύο. Διδάχθηκε την αυτοδιάθεση και την αλληλεγγύη. Γράφει από τα παιδικά του χρόνια. 
Το 2013 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «7 γράμματα», το οποίο μεταφράστηκε στα Αγγλικά. Το μυθιστόρημα «Αιώνια σφραγίδα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

«Αγάπα αν τολμάς» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου-πρόκληση της Γιώτας Σούσουλα που κυκλοφορεί από τις  Εκδόσεις Πνοή.

Οπισθόφυλλο
Η Γιώτα Σούσουλα αντλεί την έμπνευσή της από συνθήματα στους τοίχους και γράφει άρθρα που βασίζονται στη γνώση και στις εμπειρίες της μέχρι τώρα διαδρομής της. Επιδιώκει να δημιουργήσει ένα τόξο θετικής ενέργειας μιλώντας για την αγάπη, τον έρωτα, την πολύπαθη ευτυχία, τα δώρα της κατάθλιψης, την ξεχασμένη πληρότητα, τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους αλλά και για τη σχέση με τον εαυτό μας. Ένα βιβλίο για όλους εκείνους που νοιάζονται για την ελευθερία στη σκέψη, την ενότητα στις σχέσεις, τη χαρά στη ζωή, την ειρήνη στον πλανήτη, την ανιδιοτελή προσφορά και τη σύνδεση με τη ζωή. Είναι για όλους εκείνους που κρατούν το πνεύμα τους άγρυπνο, τον νου τους φιλέρευνο και την καρδιά τους πύρινη. 
Αγάπα αν τολμάς. Η ζωή είναι μια υπέροχη περιπέτεια, και η κορυφαία στιγμή της είναι όταν κατανοείς τον σκοπό της πολύτιμης ύπαρξής σου, αντιλαμβάνεσαι τις απεριόριστες δυνατότητές σου και έρχεσαι πιο κοντά στον αληθινό σου εαυτό.  
Αγάπα αν τολμάς και τότε θα  βρεθείς μεμιάς στον πυρήνα της αιωνιότητας.


Βιογραφικό 

H Γιώτα Σούσουλα γεννήθηκε στην Αθήνα. Εργάζεται από το 1992 ως συντονίστρια σε ομάδες αυτογνωσίας και λίγο αργότερα ως εισηγήτρια σεμιναρίων. Το 2005 ίδρυσε το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Ανθρώπινων Δυνατοτήτων «My Orama», με στόχο να βοηθήσει τον κάθε άνθρωπο να αξιοποιήσει τις απεριόριστες δυνατότητές του και να ζήσει τη ζωή που ονειρεύεται. Οι γνώσεις, η εμπειρία, η μέθοδος προσέγγισης των λύσεων, η αγάπη της για τον άνθρωπο, η πίστη της στις ανθρώπινες δυνατότητες και το πάθος της για συνεχή εξέλιξη έχουν βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους να κάνουν κορυφαίες αλλαγές στη ζωή τους. Υποστηρίζει αθλητές, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, στελέχη επιχειρήσεων, μαθητές, οικογένειες και τους βοηθάει αποτελεσματικά στην προσωπική και επαγγελματική τους πορεία. 
Το 2013 εκδόθηκε το βιβλίο της με τίτλο «Ας δημιουργήσουμε καταπληκτικές ζωές», από τις Εκδόσεις Ίαμβος. Το «Αγάπα αν τολμάς» είναι το δεύτερο συγγραφικό της έργο και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πνοή.




«Όταν βρέχει ζωντανεύουν τα αγάλματα» είναι ο τίτλος του πρώτου βιβλίου  της Μαρίνας Αργυροπούλου που κυκλοφορεί από τις   Εκδόσεις Πνοή και εγκαινιάζει το weird wave στην ελληνική λογοτεχνία.

Οπισθόφυλλο
«Κάποτε θα συναντήσουμε τους ανθρώπους μας κι εκείνοι θα μας θέλουν δίπλα τους. Θα λένε με καμάρι ότι είμαστε οι άνθρωποί τους και θα μας θέλουν δίπλα τους. Θα είναι περήφανοι για μας, θα μας χαμογελούν και θα μας θέλουν δίπλα τους. Δεν θα είμαστε ποτέ πια ανεπιθύμητοι. Θα μας αγαπάνε όλοι. Θα μας παίρνουν αγκαλιά και δεν θα φοβούνται ότι θα τους ξοδέψουμε τα χέρια. Δεν θα έχει σημασία αν δεν παίζουμε βιολί· εμείς θα το γρατζουνάμε και θα μας αγαπάνε όλοι. Θα πενθούμε άνετα. Κανείς δεν θα μας απαγορεύει να πενθούμε για τους ανθρώπους που αγαπήσαμε· εκείνοι έμειναν πίσω στη Γη να ποτίζουν τις λεμονιές. Κάποιος πρέπει να ποτίζει τις λεμονιές. Θα αλλάζουμε σπίτια. Συνέχεια. Και στα καινούργια μας σπίτια θα έρχονται μόνο εκείνοι που μας αγαπάνε. Αν έρθει κάποιος και μας πληγώσει, εμείς θ’ αλλάξουμε σπίτι. Ξανά και ξανά. Για να μην έχουμε πια αναμνήσεις. Αχ! Να μην έχουμε πια αναμνήσεις».
Ένα μυθιστόρημα για τις εμμονές των ανθρώπων με άλλους ανθρώπους. Για την αγωνία της διατήρησης της παιδικής ηλικίας. Και για τα αγάλματα που είναι παντού στη Ρώμη. Και μας κοιτάνε.


Βιογραφικό 

Η Μαρίνα Αργυροπούλου σπούδασε υποκριτική στο Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολείται με το θέατρο, το παραδοσιακό τραγούδι και τη συγγραφή. Της αρέσει ο Γιοστέιν Γκάαρντερ, τα σβηστά φώτα στο θέατρο και τα ταξίδια. Το βιβλίο «Όταν βρέχει ζωντανεύουν τα αγάλματα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή, είναι το πρώτο της και πιστεύει ότι μοιάζει με ταινία. 


«Γιατί;» είναι ο τίτλος του μυθιστορήματος του Στάθη Νικολαϊδη που κυκλοφορεί από τις  Εκδόσεις Πνοή.

Σαν οπισθόφυλλο
Ένας γοητευτικός και πολλά υποσχόμενος νέος φεύγει από την Κωνσταντινούπολη στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και φτάνει στην Αθήνα. Μια ελκυστική κοπέλα θα μπει στη ζωή του, αλλά δεν θα είναι και η μοναδική. Οι ήρωες ακολουθούν τον δικό τους δρόμο, που δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά με αγκάθια. Θα βρεθούν αντιμέτωποι με πειρασμούς, προκλήσεις και εκπλήξεις. Απρόοπτα γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη θα επηρεάσουν την πορεία τους, γιατί η ζωή είναι ρόδα και γυρίζει. Οι συνθήκες αλλάζουν αναπάντεχα, και μαζί μ’ αυτές οι άνθρωποι, που δεν παύουν να αναρωτιούνται «Γιατί;».


Βιογραφικό 

Ο Στάθης Νικολαΐδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη. Σε νεαρή ηλικία ήρθε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και συμμετείχε σε πάρα πολλές θεατρικές παραστάσεις και μιούζικαλ, με τα οποία περιόδευσε στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έλαβε μέρος, ως ηθοποιός ή διευθυντής παραγωγής, σε πάνω από εξήντα τηλεοπτικές σειρές, ταινίες μεγάλου μήκους, καθώς και τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις. Γνωρίζει αγγλικά, τουρκικά και λίγα γαλλικά. Το «Γιατί;» Είναι το πρώτο του μυθιστόρημα και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου