Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

''ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΑΡΟΥΖΕΛ''-Γνωρίστε τη συγγραφέα του κ.Έλενα Μακρυγιάννη Βρυωνίδου και διεκδικήστε ένα αντίτυπο του βιβλίου

ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΑΡΟΥΖΕΛ
Έλενα Μακρυγιάννη Βρυωνίδου
ISBN:978-9963-271-23-8
Σελίδες:368
Εκδότης:ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΗΛΙΑ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ

Ένα καρουζέλ, μια τυχαία συνάντηση και το νήμα της ζωής αρχίζει να ξετυλίγεται δειλά-δειλά για τον Μιχαήλ Άγγελο και τη Φωτεινή, υφαίνοντας μια δυνατή σχέση μπλεγμένη με πόνο και αγάπη μαζί.
Έρωτας, ευτυχία, μοναξιά και απόγνωση, μεταμορφώνουν την καρδιά τους σ’ ένα λουκέτο δίχως κλειδί.
Θα μπορούσε άραγε η καρδιά να ξεκλειδώσει και να αγαπήσει ξανά;
Ίσως όλα να μπορούσαν να αλλάξουν σε μια στροφή του καρουζέλ...


Ποια όμως είναι η κ.Elena Macriyianni Vryonidou;;Ας την γνωρίσουμε μέσω του βιογραφικού της και μερικών ερωτήσεων μου που με προθυμία δέχθηκε να απαντήσει!!!
                                                      ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
Η Έλενα Μακρυγιάννη Βρυωνίδου γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1968. Σπούδασε ψυχολογία και εργάζεται στο χώρο της υγείας με νεογέννητα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών. Το 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα: «Τα Τσαλακωμένα Φτερά της Πεταλούδας» από τις Εκδόσεις Ηλία Επιφανίου. Το 2016 κυκλοφόρησε και πάλι από τις Εκδόσεις Ηλία Επιφανίου το δεύτερο μυθιστόρημά της: «Σε μια Στροφή του Καρουζέλ».

                                             Σύνδεσμοι για το βιβλίο:
                          https://www.youtube.com/watch?v=nVQ1vG-d0QA
                                            Θα βρείτε το βιβλίο εδώ!!!


ΕΡΩΤΗΣΗ:1. Σε ποια ηλικία ήταν η πρώτη επαφή σας με το βιβλίο . Θυμάστε το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε;
Από μικρό παιδάκι θυμάμαι να ακούω παραμύθια από τον παππού και τη γιαγιά αλλά και τους γονείς μου. Στο δημοτικό θυμάμαι πως κάθε φορά που έπαιρνα δελτίο προόδου, ο πατέρας μου με πήγαινε στο βιβλιοπωλείο να πάρω ένα βιβλίο σαν επιβράβευση της καλής μου επίδοσης στα μαθήματα. Το «Χωρίς οικογένεια», «Τζέην Έυρ» , και πολλά άλλα θυμάμαι πως με είχαν συγκλονίσει και είχαν χαραχτεί στο μυαλό και στην ψυχή μου.
ΕΡΩΤΗΣΗ:2. Έχετε συγκεκριμένη προτίμηση στα λογοτεχνικά σας αναγνώσματα;
Διαβάζω από όλα, αλλά προτιμώ τα κοινωνικά, αισθηματικά αν μπορώ να τα χαρακτηρίσω έτσι και τα ιστορικά μυθιστορήματα, όπως επίσης και βιβλία Ψυχολογίας.
ΕΡΩΤΗΣΗ:3. Θα μπορούσατε να μου πείτε μερικούς από τους αγαπημένους σας συγγραφείς ή σας βάζω δύσκολα;
Σίγουρα είναι πολλοί, κάποιοι από αυτούς είναι η Πασχαλία Τραυλού, Τέσυ Μπάιλα και Ρένα Ζαΐρη.
ΕΡΩΤΗΣΗ:4. Τι αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσετε να γράφετε;
Η γραφή στη ζωή μου ήρθε ξαφνικά και απρόσμενα. Μόλις το 2012. Έτσι απλά με το απαλό πέταγμα μιας πεταλούδας γεννήθηκε στο μυαλό μου η ιστορία. Σίγουρα αυτό ήταν απλώς η αφορμή, η αιτία όμως ήταν κάτι περισσότερο, μια εσωτερική ανάγκη που ζητούσε διέξοδο. Ίσως κάποιες συνθήκες της ζωής μας να πυροδοτούν υποσυνείδητα τη δεδομένη στιγμή εκείνους τους μηχανισμούς, που μας αναγκάζουν να βρούμε διέξοδο και τρόπο έκφρασης του εσωτερικού μας κόσμου.
ΕΡΩΤΗΣΗ:5.Το «Σε μια στροφή του Καρουζέλ» είναι το δεύτερο σας μυθιστόρημα μετά το «Τα τσαλακωμένα φτερά της Πεταλούδας». Πείτε μας δυο λόγια και για τα δυο σας έργα.
Το πρώτο μου βιβλίο «Τα τσαλακωμένα φτερά της πεταλούδας» ξεκίνησα να το γράφω το 2012 και ολοκληρώθηκε σε εννέα μήνες. Εκδόθηκε το 2014 από τις εκδόσεις Ηλία Επιφανίου. Το δεύτερο μου βιβλίο « Σε μια στροφή του Καρουζέλ» κυκλοφόρησε πρόσφατα, τον Σεπτέμβριο του 2016, από τις ίδιες εκδόσεις. Και τα δύο μου βιβλία τα θεωρώ παιδιά μου, είναι κομμάτι της ψυχής μου. Οι ήρωες μου εξακολουθούν να είναι μέσα μου και πιστεύω πως δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ. Απλώς σε κάθε νέο βιβλίο αναγκαστικά αφήνουν λίγο «χώρο» και στους άλλους ήρωες. Και τα δύο μου βιβλία θέλω να πιστεύω πως έχουν ένα κοινό στίγμα, εκείνο της αγάπης. Όχι την ερωτική, της αγάπης με την ευρύτερη έννοια, αυτή που κινεί τα νήματα της ύπαρξης και της ζωής μας. Θα ήθελα πολύ να μπορούσα να διεισδύω όσο περισσότερο μπορώ στην ανθρώπινη ψυχή, τόσο των ηρώων μου όσο και των αναγνωστών μου, και ίσως ακουστεί μελό ή περίεργο αλλά θα ήθελα να μπορούσα να απαλύνω τον ανθρώπινο πόνο, να προσφέρω με κάποιο τρόπο αγάπη, δύναμη και αισιοδοξία για τη ζωή.
ΕΡΩΤΗΣΗ:6 Πώς ξεκίνησε η συγγραφή του βιβλίου σας « Σε μια στροφή του Καρουζέλ»; Γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο και αυτό το εξώφυλλο;
Η συγγραφή του «Καρουζέλ» δεν ξεκίνησε από κάτι συγκεκριμένο. Λατρεύω τα μπιμπελό καρουζέλ, όπως και να χαζεύω τα καρουζέλ στο λούνα πaρκ. Έχουν πάντα κάτι το μαγικό, το παραμυθένιo αλλά και το μελαγχολικό. Όταν επισκέφθηκα το καρουζέλ στην Αγία Νάπα, εκεί όπου αρέσκονται οι ήρωες μου να μαγεύονται από τον χορό των αλόγων, σοκαρίστηκα όταν διαπίστωσα πως όντως υπήρχε ένα παγκάκι ακριβώς δίπλα από το καρουζέλ, εκεί όπου η Φωτεινή μου κάθεται και αναλογίζεται τη ζωή της. Η συγγραφή του «Kαρουζέλ» ήταν πιστεύω μια δική μου ανάγκη να μιλήσω για κάποια πράγματα που εμένα ως άνθρωπο με ενοχλούν. Μέσα από την ιστορία μου θα ήθελα να περάσω κάποια μηνύματα, ένα από αυτά είναι ότι σε κανέναν δεν αξίζει μια δυστυχισμένη ζωή, μια ζωή δίχως αγάπη και ότι όλοι έχουμε μέσα μας τη δύναμη να ξεφύγουμε, φτάνει να το θελήσουμε πραγματικά. Ότι μπορούμε να ξεκλειδώσουμε το λουκέτο της καρδιάς μας, να ζήσουμε, να χαρούμε και γιατί όχι να αγαπήσουμε ξανά. Στην ερώτηση σας γιατί επέλεξα αυτόν τον τίτλο, δεν ξέρω, ίσως γιατί μου αρέσουν πολύ τα Καρουζέλ, γιατί έχουν μια θλίψη και ένα δυναμισμό μαζί. Στην ερώτηση σας για το εξώφυλλο να πω ότι τόσο το εξώφυλλο όσο και το οπισθόφυλλο ήταν επιλογή του εκδοτικού μου οίκου με τη σύμφωνη γνώμη μου, που με άφησε πλήρως ικανοποιημένη και συνάδει απόλυτα με το περιεχόμενο του βιβλίου.
ΕΡΩΤΗΣΗ:7. Ποιόν ήρωα ξεχωρίζετε από τα έργα σας και γιατί;
Εδώ μου βάζετε δύσκολα. Για εμένα όλοι οι ήρωες μου είναι κομμάτι της ψυχής μου. Στα «τσαλακωμένα φτερά της πεταλούδας» η Μυρσίνη μου και η γιαγιά Αλεξάνδρα, έχουν χαραχτεί μέσα μου, χωρίς όμως να αδικήσω την Αναστασία μου, την Αγγελική μου, την Ειρήνη και τους άλλους. Στο «Καρουζέλ» η Φωτεινή μου και ο Μιχαήλ Άγγελος αλλά και η Γιασεμή μου, ο Νέστορας και οι υπόλοιποι. Οι ήρωες μου είναι αναμφίβολα κομμάτι της ψυχής μου και σίγουρα μέσα σε όλους είμαι με κάποιο τρόπο και εγώ.
ΕΡΩΤΗΣΗ:8.Έχετε ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζεται /γράφεται κάτι καινούργιο; Ναι εδώ και πολλούς μήνες. Η συντροφιά των ηρώων μου φαίνεται πως μεγαλώνει και το μυαλό και η ψυχή μου βρίσκεται ήδη μαζί τους.
ΕΡΩΤΗΣΗ:9. Ποιο βιβλίο διαβάζεται αυτό το διάστημα; Διαβάζω το βιβλίο «Οι Άσχημοι» της Άννας Νεοφύτου Τσούκκα από τις εκδόσεις Ηλία Επιφανίου.
ΕΡΩΤΗΣΗ:10 Θα ήθελα να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του blog μας, τη φράση που σας εκφράζει, το τραγούδι που σας αντιπροσωπεύει και την αγαπημένη σας ταινία. Ίσως είναι περισσότερα από ένα, αλλά πείτε τα πρώτα που σας έρχονται στο μυαλό για το καθένα από αυτά.
Μια φράση που με εκφράζει και προσπαθώ να υιοθετώ χωρίς να σημαίνει ότι πάντα το πετυχαίνω είναι το «Να απαντάς στην κακία με καλοσύνη». Ένα τραγούδι που μου αρέσει πολύ και μου θυμίζει τα εφηβικά μου χρόνια είναι το «Hello» και το «Άγαλμα». Είναι πολλά τα τραγούδια που με συγκινούν και με εκφράζουν, όλα εκείνα που μιλούν για τον πόνο «Το πάτωμα», «Οι φίλοι μου χαράματα», «τα Σάββατα» και εκατοντάδες άλλα. Τώρα στην ερώτηση για την αγαπημένη μου ταινία. Θα πω λοιπόν χαριτολογώντας ότι λατρεύω τα κινούμενα σχέδια και ιδιαίτερα τις ταινίες του Walt Disney «Την πεντάμορφη και το τέρας» και την «Τοσοδούλα». Επίσης μου αρέσει πολύ η κωμική σειρά «friends», τα φιλαράκια.
Αγαπημένη Άννα Πατέρα να σ’ ευχαριστήσω θερμά για τη συνέντευξη και τη φιλοξενία στο υπέροχο blog «Με αρέσει το βιβλίο αφού». Να ευχηθώ με τη σειρά μου κάθε επιτυχία και να μην σταματήσετε ποτέ να προσφέρετε απλόχερα την αγάπη σας στον άνθρωπο και το βιβλίο.








6 σχόλια: