Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

'' ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ'' Γνωρίστε την συγγραφέα του κ.ΦΕΝΙΑ ΚΙΝΙΚΛΗ και διεκδικήστε ένα αντίτυπο του βιβλίου


ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ Φένια Κινικλή ISBN: 978-9963-674-98-5 Σελίδες: 384 Μέγεθος: 14 Χ 21 Εξώφυλλο: Μαλακό Εκδότης: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΗΛΙΑ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ
Πόσο απρόσμενα μπορούν να σκορπίσουν όλα! Πόσο εκκωφαντική μπορεί να είναι η σιωπή της πλάσης, λίγο πριν ξεσπάσει η ορμή της καταιγίδας! Μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται ξαφνικά να ανεμοδέρνεται και να αργοχάνεται στην καταχνιά, που απειλεί να σκοτεινιάσει εξολοκλήρου την ψυχή της. Ένα θανατηφόρο ατύχημα και όλα όσα νόμιζε, ήξερε και πίστευε σκορπίζουν μονομιάς, κόκκοι άμμου από πύργο στην ακροθαλασσιά. Εκεί όπου ο πόνος σαρώνει τα πάντα, εκείνη αγωνίζεται να βρει τη δύναμη για να αναμετρηθεί με το ηχηρό ράπισμα του ανέμου και να σταθεί όρθια απέναντι στη σαρωτική θύελλα, που
κινδυνεύει να την παρασύρει.

Ποια όμως είναι η κ.Φ.Κινικλή???Ας την γνωρίσουμε μέσω του βιογραφικού της και μερικών ερωτήσεων μου που με προθυμία δέχθηκε να απαντήσει!!!
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Φένια Κινικλή γεννήθηκε το 1983. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία και ακολούθως συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες και τις Διεθνείς Σχέσεις. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον χώρο του βιβλίου. Η «Απρόσμενη Καταιγίδα», που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2016 από τις Εκδόσεις Ηλία Επιφανίου, είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.





ΕΡΩΤΗΣΗ:1) Σε ποια ηλικία ήταν η πρώτη επαφή σας με το… βιβλίο και πείτε μου αν θυμάστε το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε. Η επαφή μου με τα βιβλία πάει πολύ πίσω, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Θυμάμαι το πρώτο μου εικονογραφημένο βιβλίο «Ο Ρίκι Ρακούν και οι περιπέτειες του», πριν ακόμη ξεκινήσω να μαθαίνω γραφή και ανάγνωση. Θυμάμαι, επίσης, με κάθε λεπτομέρεια ακόμη και τώρα, και την πρώτη μου επαφή με τη λογοτεχνία, με το βιβλίο της Ζωρζ Σαρρή «Ο θησαυρός της Βαγιας».
ΕΡΩΤΗΣΗ:2) Διαβάζετε κάποιο συγκεκριμένο είδος λογοτεχνίας περισσότερο (κοινωνικό, αισθηματικό, αστυνομικό...) και αν όχι, ποιο είναι το αγαπημένο σας; Διαβάζω τα πάντα, ελληνική και ξένη λογοτεχνία, συνήθως ανάλογα με τη διάθεσή μου. Ομολογουμένως, έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στην αστυνομική λογοτεχνία και στο ιστορικό μυθιστόρημα.
ΕΡΩΤΗΣΗ:3) Θα μπορούσατε να μου πείτε μερικούς από τους αγαπημένους σας συγγραφείς ή σας ...βάζω δύσκολα; Μου βάζετε όντως δύσκολα… Ποιον να πρωτοπώ… Και κλασσικοί και σύγχρονοι πολλοί! Να αναφέρω ενδεικτικά: Λιλή Ζωγράφου, Πηνελόπη Δέλτα, Τάσος Αθανασιάδης, Ουμπέρτο Έκο, Σόφη Θεοδωρίδου, Ευαγγελία Ευσταθίου, Μεταξία Κράλλη, Γιώτα Στεφάνου, Steven Pressfield, Samuel Bjork, Robert Galbraith και τόσοι άλλοι.
ΕΡΩΤΗΣΗ:4) Τι αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσετε να γράφετε; Ενδεχομένως να πρόκειται για μια ανάγκη απελευθέρωσης συναισθημάτων και εικόνων, αλλά και έκφραση μιας προσωπικής αναζήτησης μέσα από φανταστικούς κόσμους, πλάθοντας παράλληλα γέφυρες επικοινωνίας με τον πραγματικό.
ΕΡΩΤΗΣΗ:5) Πώς ξεκίνησε η συγγραφή του «Απρόσμενη καταιγίδα»; Πολύ… απρόσμενα και αναπάντεχα. Σαν μια καταιγίδα που ξέσπασε μέσα στο κεφάλι μου η ιστορία και οι ήρωες, που διήρκησε μόνο μερικά λεπτά, μα πολύ καθοριστικά για τη «γέννηση» του μυθιστορήματος αυτού.
ΕΡΩΤΗΣΗ:6) Μια και είναι το πρώτο σας βιβλίο και δεν γνωρίζουμε τη γραφή σας, τι πιστεύετε ότι προκαλεί τον αναγνώστη να σας διαβάσει, να σας γνωρίσει; Το εξώφυλλο; Το οπισθόφυλλο; Πείτε μου δυο λόγια για την ιστορία... Η πρώτη εντύπωση σίγουρα προέρχεται από το «περιτύλιγμα», το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο και, από αυτό που πολλοί αναγνώστες κάνουμε, το ξεφύλλισμα μερικών σελίδων. Για αυτή την πρώτη γνωριμία με το κοινό, η «Απρόσμενη καταιγίδα» συστήνεται με ένα εξώφυλλο που αποτυπώνει τα σημεία μιας ιστορίας ανατροπών αλλά και αντιθέσεων, με το ξέσπασμα μιας δυνατής καταιγίδας στην ηλιόλουστη ζωή της ηρωίδας, η οποία, από τη μια στιγμή στην άλλη, μπλέκεται σε έναν κυκεώνα από αναπάντητα ερωτήματα και αντικρουόμενα συναισθήματα, με κυρίαρχο αυτό της προδοσίας. Μπροστά σε αυτήν την απρόσμενη και σαρωτική ορμή της καταιγίδας, παρακολουθούμε τη ζωή μιας νεαρής γυναίκας και τον αγώνα της μέχρι να βρει τη δύναμη να αναμετρηθεί με το ηχηρό ράπισμα του ανέμου και να καταφέρει να σταθεί όρθια απέναντι στη θύελλα που κινδυνεύει να την παρασύρει.
ΕΡΩΤΗΣΗ:7) Έχετε ξεκινήσει να γράφετε κάτι καινούριο; Πάντοτε όλο και κάτι γράφω… Αλλά ακόμη τίποτε ολοκληρωμένο.
ΕΡΩΤΗΣΗ:8) Ποιο βιβλίο διαβάζετε αυτές τις μέρες; Διαβάζω το ιστορικό μυθιστόρημα «Κάποτε στη Σαλονίκη» από την εξαιρετική πένα της κας Μεταξίας Κράλλη, με πολλές αναφορές στην πόλη μου και σε αφηγήσεις για γεγονότα/πρόσωπα/περιοχές που ανακαλούν πολλές φορές στο μυαλό μου αφηγήσεις και θύμησες του παππού και της γιαγιάς, που έζησαν την ταραγμένη εκείνη περίοδο.
ΕΡΩΤΗΣΗ:9) Θα μου πείτε μια φράση που σας χαρακτηρίζει/εκφράζει καθώς και ένα ...τραγούδι; Καθώς και την αγαπημένη σας ταινία; Φαντάζομαι θα είναι περισσότερα από ένα, αλλά πείτε τα πρώτα που σας έρχονται στο μυαλό για το καθένα από αυτά...
Αγαπημένη φράση: «Όλα για κάποιο λόγο γίνονται!»
Αγαπημένα τραγούδια και αγαπημένες ταινίες ένα σωρό και η λίστα διαρκώς μεγαλώνει… Τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό είναι: Green Day “Boulevard of Broken Dreams” και η επική τριλογία του Πίτερ Τζάκσον «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», βασισμένη στα μυθιστορήματα του Τόλκιν.

ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: H ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ηλία Επιφανίου παγκύπρια σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Στην Ελλάδα διατίθεται, εντός και εκτός Αθηνών, από το βιβλιοπωλείο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ [Ιπποκράτους 10-12, Τ.Κ. 10679 - Αθήνα, τηλ. 2103639336 (http://www.christakisbooks.gr/books/199705-aprosmeni-kataigida-9789963674985.html)]. Διατίθεται, επίσης, στη Θεσσαλονίκη από το βιβλιοπωλείο READ ΓΕΡΜΑΝΟΣ (Στέφανου Τάττη 6, Τ.Κ. 54622 - Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310221169) και σε ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία όπως: ΤΟ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟ (http://www.perizitito.gr/product/aprosmeni-kataigida-kinikli-fenia/isbn-9789963674985/id-263405.html & http://www.perizitito.com.cy/aprosmeni-kataigida/kinikli-fenia/9789963674985/code-263405.html) και GREEKBOOKS.GR (http://www.greekbooks.gr/books/logotehnia/aprosmeni-kategida.product).
Για ηλεκτρονικές παραγγελίες συμπληρώστε τη φόρμα παραγγελίας στο site των Εκδόσεων Ηλία Επιφανίου.
Για πληροφορίες: Εκδόσεις Ηλία Επιφανίου Κύπρος: Λεωφ. Μακαρίου Γ΄ 2-4, Capital Center, 2ος όρ., γρ.202, Τ.Κ. 1065 - Λευκωσία Ταχυδρομική Διεύθυνση: Τ.Θ. 23486, 1683 Λευκωσία (τ) +357 22485510, + 357 22456140 (φ) +357 22661599 Ελλάδα: Θεμιστοκλέους 75-77, Τ.Κ. 10681 - Αθήνα (τ) +30 2103301025 (e) epiphanioue@cytanet.com.cy (s) https://sites.google.com/site/eliasepiphanioupublications/



4 σχόλια:

  1. Ελενα Μακρυγιάννη Βρυωνίδου2 Νοεμβρίου 2016 στις 12:09 μ.μ.

    Συγχαρητήρια για την όμορφη συνέντευξη και καλοτάξιδη να είναι η "απρόσμενη καταιγίδα". Είναι ένα υπέροχο βιβλίο που έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, Έλενα Μακρυγιάννη Βρυωνίδου για τα καλά σου λόγια και για την ζεστή σου αγκαλιά στον "νεοσσό" μου!

      Διαγραφή
  2. Καλοταξιδο το βιβλιο και καλοριζικο το πρωτο πονημα της συγγραφεως μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή