Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΙΟΥΛΙΑ - Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΟΛΙΤΗΣ

για το "ΙΟΥΛΙΑ - Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ"

από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.








Η ιδέα της συνέχειας του προξενιού της Ιουλίας είχε πλέον ωριμάσει. Θέλησα να δημιουργήσω ένα μυθιστόρημα το οποίο να μπορεί να διαβαστεί και από αναγνώστες που είχαν διαβάσει το ‘Προξενιό’, αλλά και από εκείνους που δεν έτυχε.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο συγγράφηκε σε ένα μόλις μήνα και ολοκληρώθηκε δεκαπέντε μέρες αργότερα. Ήταν σαν να υπήρχε ολοκληρωμένο στο μυαλό μου…

 Οι βασικοί ήρωες είναι η Αλεξάνδρα, ο Δημητρός και φυσικά η Ιουλία η οποία αφού ανακάμπτει, επιστρέφει δυναμική στο κτήμα ώστε να αποδώσει τα του καίσαρος.

 Η Αλεξάνδρα αναλαμβάνει πρωτεύοντα και δραστικό ρόλο στην υπόθεση αφού καλείται να επιλύσει το μυστήριο ενός φόνου στα χρόνια της κατοχής αλλά και να κρατήσει τον άντρα της από τον ιστό μιας νέας και πολύ γοητευτικής γυναίκας που απειλεί να της τον πάρει..

 Το μυθιστόρημα αυτό ψυχογραφεί λιγότερο και ‘τρέχει’ περισσότερο. Είναι τόσο πολλά τα γεγονότα, τόσο επιτακτικές οι ανάγκες δράσης του κάθε εμπλεκόμενου, τόσες οι ανατροπές, που δεν έμεινε χώρος για εκτενή αναφορά συναισθηματικών αναλύσεων.

 Αν μπορούσα να ξεχωρίσω κάτι ελάχιστο από το έργο θα διάλεγα και πάλι μία αποστροφή των σκέψεων της Ιουλίας «…Όχι. Κανείς δεν τιμωρεί από αγάπη. Όλοι το κάνουν από την επιταγή ενός νόμου, ενός δικαιώματος και μιας βαθιάς ανεξιχνίαστης επιθυμίας επιβολής για συνέτιση, για υποχρεωτική ταγή στις θεωρήσεις μιας ομάδας ανθρώπων. Οικογένειας ή κοινωνικού συνόλου…»

 Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται ο κύκλος της Ιουλίας για την οποία όμως ευελπιστώ πως θα υπάρξουν μικρά μεμονωμένα κεφάλαια που θα παρακολουθούν τη ζωή της σε κάποιο επόμενο (τρίτο) έργο με πρωταγωνίστρια την Αλεξάνδρα σε ρόλο ερευνήτριας και νέους ήρωες που θα την πλαισιώνουν διαμορφώνοντας οριστικά και τη δική της ζωή…

 Θέλω να ευχηθώ καλή ανάγνωση σε όσους επιλέξουν να διαβάσουν το βιβλίο και παραμένω πάντα στη διάθεσή τους για κάθε διευκρίνηση.


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και τον συγγραφέα ΕΔΩ


Μετά την αθώωσή της και την απαλλαγή της από την κατηγορία της δολοφονίας του άντρα της, Γιωργίκη Προβιού, και της τρίχρονης κόρης της, η Ιουλία διεκδικεί πλέον και πάλι τη ζωή της.
Παράλληλα, η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γκίκα και ο δικηγόρος Δημητρός Ατζαλίνας, οι οποίοι κατάφεραν να την αθωώσουν, μπλέκονται σε μια ιστορία που συνδέει το παρελθόν με το παρόν. Έτσι, η Αλεξάνδρα βρίσκεται ξαφνικά υπόλογη ως προς το κίνητρο ανάληψης της υπόθεσης της Ιουλίας, ενώ ο Δημητρός έρχεται αντιμέτωπος με μια αδικοπραξία και το μυστήριο ενός φόνου κατά την περίοδο της Κατοχής, όπου εμπλέκονται παλιοί του γνώριμοι.
Ο έρωτας της Μαντώς για τον Δημητρό θα περιπλέξει την ήδη μπερδεμένη κατάσταση, και η Αλεξάνδρα, που διεκδικεί τον σύζυγό της, αναρωτιέται αν θα καταφέρει να βρει την ηρεμία που χρειάζεται ώστε να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να συνεχίσει τη ζωή της.
Κανένας δε γνωρίζει από πού ξεκινάει η αλήθεια και πού τελειώνει το ψέμα. Φωνές από το παρελθόν στοιχειώνουν το μέλλον όλων. Μόνη διέξοδος η εύρεση της αλήθειας, που τα γεγονότα και οι πιθανότητες δείχνουν ότι θα μείνει κρυφή για πάντα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΟΛΙΤΗΣ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε  αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και ζωγραφική, και αργότερα παρακολούθησε επί δύο χρόνια σειρά σεμιναρίων φιλοσοφίας, ψυχολογίας και πολιτικής οικονομίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή μυθιστορηματικών και θεατρικών έργων, ενώ συγχρόνως αρθρογραφεί στον περιοδικό Τύπο και στο Διαδίκτυο. Μυθιστορήματα του ιδίου: Ήφαες, Αδελαή; (2011), 24 στιγμές ακραίου πάθους (2017), Το γράμμα που δεν διαβάστηκε ποτέ (2018). Θεατρικά έργα που ανέβηκαν σε θεατρικές σκηνές των Αθηνών: Κορίτσι Διαμάντι, Το Λαχείο. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά του ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ, το οποίο προβάλλεται σε τηλεοπτική σειρά με μεγάλη επιτυχία, ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΙΛΙ και Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου