Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

ΤΟ ΠΡΙΓΚΙΠΟΤΟ-ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΥΡΤΖΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Αμάντα και Κλημεντίνη οι δύο πρωταγωνίστριες του νέου βιβλίου της Πηνελόπης Κουρτζή, μέσω των οποίων η συγγραφέας θα μας ταξιδέψει μαγικά-κινηματογραφικά στην Κέρκυρα στα τέλη του 19ου αιώνα και στην Κηφισιά της μπελ επόκ.
Πρώτα θα επισκεφτούμε την Κέρκυρα στην οποία τα δύο κορίτσια,αδελφικές φίλες, περνούν τα καλοκαίρια τους,μοιράζονται τα όνειρα τους,τις νεανικές ανησυχίες τους,τα μυστικά τους.Κάποια στιγμή οι δρόμοι τους θα χωρίσουν μια και θα πληγωθούν-θυμώσουν από έρωτα αλλά μετά από λίγα χρόνια θα ξαναβρεθούν στο Πριγκιπότο για να ζήσουν μαζί και να μοιραστούν ξανά μυστικά και προβληματισμούς.
Η Αμάντα θυμωμένη από έρωτα θα προσπαθήσει να ξεχάσει μέσω ενός γάμου ενώ η Κλημεντίνη πληγωμένη από έρωτα θα μετατρέψει τον πόνο της σε δημιουργικότητα και θα ανοίξει ένα ξενοδοχείο στην Κηφισιά το Πριγκιπότο στο οποίο θα ξανασυναντηθούν οι δύο φίλες.
Πόσο εύκολο όμως θα είναι να ξεχάσει η Αμάντα,τον πρώτο της μεγάλο έρωτα Αλέξιο και πόσο να επιβιώσει επιχειρηματικά η Κλημεντίνη σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία;
Την απάντηση θα πάρετε όχι από εμένα αλλά ΑΦΟΥ επισκεφτείτε το ΠριγκιπΌτο!!!
Μέσω της κινηματογραφικής γραφής της κ.Κουρτζή μεταφέρθηκα ...μαγικά στο ΠριγκιπΌτο,πήρα από τη ρεσεψιόν το κλειδί του δωματίου μου και ξεναγήθηκα στους υπέροχους χώρους του.Απόλαυσα εξαιρετικά εδέσματα σε πρωινό και δείπνο,κάποιες φορές φτιαγμένα από τα χέρια και της Κλημεντίνης,γνώρισα ιστορικά πρόσωπα όπως ο Περικλής Γιαννόπουλος,γνώρισα τα μυστικά του Κουμκουάτ από τον Χαρίλαο Μπόκουρα και την τέχνη του μπαλώματος από μία εξαιρετική κυρία την Νόρα Χιωτέλλη. Παραβρέθηκα σε χορούς και έγινα μάρτυρας σε καβγάδες αλλά και σε μία...δολοφονία.Ταυτόχρονα έγινα μάρτυρας- ένιωσα τον θυμό,τον έρωτα,την αγωνία και ένα πλήθος συναισθημάτων των δύο πρωταγωνιστριών!!
Προσωπικά απόλαυσα την επίσκεψη και την διαμονή μου εκεί ΑΦΟΥ!!! και προτείνω ανεπιφύλακτα να το επισκεφτείτε κι εσείς!!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στα τέλη του 19ου αιώνα, δύο αδελφικές φίλες, η Αμάντα και η Κλημεντίνη, περνούν μαζί τα καλοκαίρια τους στην Κέρκυρα, όπου μοιράζονται τα μυστικά και τα όνειρά τους. Κάποια στιγμή, οι δρόμοι τους θα χωρίσουν. Η μία, θυμωμένη από τον έρωτα, προσπαθεί να ξεχάσει. Η άλλη, πληγωμένη από τον έρωτα, μετατρέπει τον πόνο της σε δημιουργικότητα, προκειμένου να καταφέρει να ανοίξει το δικό της ξενοδοχείο στην Κηφισιά.
Έπειτα από χρόνια, οι δύο γυναίκες θα συναντηθούν στο Πριγκιπότο για να ζήσουν πάλι μια κοινή ζωή, γεμάτη από τα μυστικά του παρελθόντος αλλά κι αυτά που έρχονται να τις ενώσουν ξανά. Μα όταν ο θυμός του έρωτα ζωντανέψει εκ νέου, τότε θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και για τις δύο. Επειδή αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν μέχρι το τέλος είναι ποια από τις δύο θα πέσει θύμα στα βέλη του… Ένα μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται από το 1878 μέχρι το 1898 στην Κέρκυρα και κατόπιν στην Κηφισιά της μπελ επόκ. Μια γυναίκα που προσπαθεί να επιβιώσει σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Και ο έρωτας? ο παράνομος, που δεν έχει λόγο άνθησης, αλλά έχει λόγο ύπαρξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου