Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

ΕΛΕΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΕΡΩΤΑ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ SILK.


 ΕΛΕΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

για το "ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΕΡΩΤΑ"

από τις εκδόσεις SILK.








Ήταν Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2019 όταν πήγα για πρώτη φορά στη Δράμα για να περάσω τις μέρες των γιορτών και ήταν κεραυνοβόλος έρωτας. Ο αέρας της πόλης, τα νερά της, οι στιγμές που πέρασα, το εορταστικό κλίμα, οι άνθρωποι, τα κρασιά της. Και εκείνο το ταξίδι έμελλε να με εμπνεύσει. Τότε γεννήθηκε μέσα μου αυτή η ιστορία, το “Μια σταγόνα έρωτα”. Και φυσικά ποια είναι η πιο διάσημη πόλη στον κόσμο για τα κρασιά της; Η γαλλική Μπορντό. Ήταν ο τέλειος συνδυασμός Ελλάδας και Γαλλίας και μία υπέροχη οινική συνεργασία. Και έτσι γεννήθηκε ο Φιλίπ μου και η Λίλιαν. Ο Φιλίπ είναι ένας αυθεντικός Γάλλος, λιγομίλητος, συντηρητικός, εσωτερικεύει τη σκέψη του και εκφράζεται με δυσκολία. Δεν δημοσιοποιεί τις κινήσεις ή τα συναισθήματά του. Η Λίλιαν είναι μία πολύ αγαπημένη μου ηρωίδα. Είναι δυνατή, πιστή στα θέλω και τις ανάγκες της, τρώει χαστούκια από τη ζωή, αλλά δεν κάνει πίσω. Είναι μία γυναίκα με ανδρική ψυχή, γεννημένη ελεύθερη και ανεξάρτητη. Ο Φιλίπ της το λέει, στη σχέση μας εσύ “είσαι η δυνατή” και αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο προσγειωμένος Φιλίπ παρασύρεται από τη θύελλα Λίλιαν, ρίχνει τείχη και τη βάζει στον κόσμο του, μία θέση που εκείνη τη διεκδικεί με τη γενναιότητα και το θάρρος της και μαζί ζουν μία αργή αποπλάνηση που κορυφώνεται σε έναν μεγάλο έρωτα. Το ταξίδι στο Μπορντό και στον κόσμο του Φιλίπ και της Λίλιαν έγινε για εμένα ένα ταξίδι ψυχής και ένα μάθημα δύναμης. Μόλις το ολοκλήρωσα και είμαι ακόμη χαμένη εκεί σε λέξεις, χρώματα, αρώματα...

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ


Κόκκινος σαν το πάθος, γλυκός σαν το κρασί…

Ο Φιλίπ Μαρεσάλ, γιος του σημαντικότερου οινοποιού της Γαλλίας, φτάνει στην Ελλάδα για να διαφυλάξει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα. Ταξιδεύει ως τη Δράμα κι εκεί έρχεται αντιμέτωπος με μια οδυνηρή αλήθεια. Ο μόνος τρόπος για να σώσει την επιχείρησή του είναι να παντρευτεί την κόρη του Έλληνα συνεταίρου του. Αποφασισμένος να αντεπεξέλθει στο χρέος του απέναντι στην οικογενειακή παράδοση, αποδέχεται την πρόταση, αν και ο ίδιος έχει δώσει υπόσχεση γάμου στην αγαπημένη του, θυσιάζοντας έτσι τα όνειρα και την προσωπική του ζωή.

Όταν η Λίλιαν Παναγιώτου ανεβαίνει στη σκηνή της Ονειρούπολης της Δράμας για την πρωτοχρονιάτικη παράσταση, δεν περιμένει ότι όλη η ζωή της θα ανατραπεί έτσι ξαφνικά. Αναγκασμένη να επιστρέψει στο πατρικό της και να υποταχθεί στο θέλημα του πατέρα της για να σώσει την οινοποιία τους από τα άπληστα χέρια του ετεροθαλούς αδελφού της, θα πρέπει να εγκαταλείψει τον αγαπημένο της και το όνειρό της για μια λαμπερή καριέρα.

Και ενώ έχουν δεσμευθεί και οι δύο ότι θα κρατήσουν αυτόν το γάμο λευκό, κανείς τους δε δείχνει πρόθυμος να τηρήσει αυτήν την υπόσχεση. Ο Φιλίπ θα έπρεπε να είναι αδιάφορος για μια γυναίκα που του επέβαλαν να παντρευτεί. Αλλά όσο εκείνη εισβάλλει στον κόσμο του με τη φλογερή προσωπικότητά της, τόσο πιο δύσκολο γίνεται για εκείνον να της αντισταθεί. Η Λίλιαν θα έπρεπε να τον μισεί αφού εξαιτίας του γκρεμίστηκαν τα όνειρά της, αλλά όσο περισσότερο γνωρίζει τον παράφορο χαρακτήρα του τόσο πιο παράφορα τον ερωτεύεται.

Με φόντο το μαγευτικό Μπορντό, Φιλίπ και Λίλιαν χάνονται σ’ έναν μεθυστικό έρωτα, και τότε βρίσκουν την ευκαιρία οι εχθροί τους να διεκδικήσουν ένα κομμάτι της ευτυχίας τους…

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Έλενα Αντωνίου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Λάρισα, μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και ζει, ενώ κατάγεται από τη Μήλο. Σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Λατρεύει τις ερωτικές ιστορίες, ενώ γράφει και η ίδια από την εφηβική ηλικία. Αγαπά τα ταξίδια, τα βιβλία, τις ρομαντικές κομεντί και την κάντρι μουσική. Εργάζεται σε ημερήσιες εφημερίδες ως διορθώτρια/επιμελήτρια κειμένων αλλά και σε διαδικτυακά μέσα ως news editor. Το πρώτο της βιβλίο ήταν τα Δάκρυα του Πάθους. Tο Καθώς Έπεφτε η Νύχτα είναι το πρώτο της μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε στη σειρά SILK. Ακολούθησαν το Πέρα από τις Σκιές και το Έρωτας στις Φλόγες του Πολέμου,Στην τελευταία στροφή,Τα δάκρυα του Πάθους,Μετά τα δάκρυα του Πάθους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου