Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ-ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ


«Η ζωή τρέχει, δεν ρωτάει κι αποφασίζει τυχαία. Όσοι φοβούνται, εγκλωβίζονται. Αν δεν ξυπνήσουν έγκαιρα, έρχεται μια μέρα που ξεχνούν πως υπήρχαν, γιατί ξέχασαν να ονειρεύονται και να επιλέγουν την πορεία τους.» (Ακίνδυνος, 2019:7) Μην αφήσεις κανένα να σου πει ποιος ή ποια είσαι. Μην αφήσεις κανένα να σου πει τι οφείλεις να είσαι. Κάνε τα όνειρά σου, αυθεντικά και ακέραια από κάθε επιρροή, και φέτος περισσότερο από ποτέ, κυνήγησέ τα. Σε ένα κόσμο που αλλάζει συνεχώς, στο έτος που θα αλλάξει σύντομα, εσύ μπορείς να παραμείνεις πάντα η σημαντική ανθρώπινη σταθερά.

Χρόνια πολλά, Ακίνδυνος!


Ο "Ακίνδυνος" είναι ένας άνθρωπος εντελώς... ακίνδυνος. Στη σύγχρονη Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, τα χρέη και η ατυχία τον κυνηγούν. Λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές βρίσκει δουλειά με μέσον σ ένα εκλογικό γραφείο. Και κάπου εκεί τα πράγματα περιπλέκονται.... Μια μέρα πέφτει τυχαία στα χέρια του ένας φάκελος με χρήματα. Πολλά χρήματα. Ύστερα από μια σύντομη πάλη με τη συνείδησή του αποφασίζει να τα επιστρέψει στον κάτοχό τους.

Ως ανταμοιβή για την καλή του πράξη βρίσκεται μπλεγμένος σε μια σουρεαλιστική υπόθεση, με την Αστυνομία και τους δημοσιογράφους να βρίσκονται στο κατόπι του. Ο μόνος σύμμαχός του είναι η Φανή, μια νεαρή ψυχολόγος που λατρεύει να εξιχνιάζει μυστήρια. Τα ερωτήματα όμως είναι πολλά, και ο χρόνος που έχουν για ν αποδείξουν την αθωότητα του Ακίνδυνου, λίγος.

Ένα γλυκόπικρο βιβλίο που σατιρίζει την κοινωνική υποκρισία, την παρακμή του δημοσιογραφικού κόσμου και τον ξεπεσμό της πολιτικής σκηνής.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου