Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΟΣΧΟΥ-ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΙΡΚΟΥΑΖ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL

Να κάνεις ευχές είναι σαν μια μικρή προσευχή στον ίδιο σου τον εαυτό. Του ζητάς να γίνει καλύτερος και να μετατρέψει τον κόσμο σε ό,τι ελπίζει.

Ο  ιδιαίτερος ήρωας σειράς βιβλίων, ντετέκτιβ Στάθης Παντελιάς, είναι άνθρωπος της δράσης και δε συνηθίζει να εύχεται. Κατ’ εξαίρεση, και μόνο για τους αγαπημένους φίλους του μπλογκ «ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ», στέλνει σήμερα τις ευχές του:

«Αγόρασα ένα καινούργιο ημερολόγιο για το 2021, έτσι χωρίς φανφάρες και εορτασμούς για το χρόνο που έρχεται. Λογικά πράματα, θα μου πείτε, γιατί όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελά. Κρατάμε πισινή λοιπόν, και υποθέτουμε πως όλα θα φτιάξουν. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό, με εννοείτε; Δεν ελπίζουμε μόνο, γιατί δεν είναι ο κόσμος αγγελικά πλασμένος,  αλλά ανθρώπινα. Στον άνθρωπο, λοιπόν, στον άνθρωπο, ας πιούμε ένα ποτήρι στην υγειά του!»

Με αγάπη, σε όλους τους φίλους,

Κωνσταντίνα


Παλιές ιστορίες, παλιές αμαρτίες. Ο απρόβλεπτος ντετέκτιβ Στάθης Παντελιάς φέρνει στην επιφάνεια κάτι ύποπτο από το παρελθόν, και παίζει σαν τη γάτα με το ποντίκι με όσους είναι μπλεγμένοι σ’ εκείνη την παλιά υπόθεση ληστείας μετά φόνου.

Ποιος πυροβόλησε το ληστή, μόλις εκείνος βγήκε από την τράπεζα; Και ποιες είναι οι τρεις κυρίες που, ντυμένες στα τιρκουάζ, βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, άρπαξαν τον σάκο με τα χρήματα και εξαφανίστηκαν από προσώπου γης; 

Το πρόβλημα του ντετέκτιβ είναι πως έγκλημα χωρίς τιμωρία δεν μπορεί να υπάρξει.  Μπορεί όμως ένας ερευνητής του διαμετρήματός του να αμφιβάλλει; Έχει και αυτός το δικαίωμα του λάθους, όταν όλος ο κόσμος γύρω του είναι λάθος;

Το μυστήριο πρέπει να λυθεί. Και θα λυθεί. Γιατί ο Στάθης Παντελιάς δεν αφήνει ποτέ πίσω του εκκρεμότητες.  




 

1 σχόλιο:

  1. Να έχουμε υγεία και θα έρθουν και τα καλύτερα!! Με το καλό η νέα χρονιά Κωνσταντίνα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή