Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

ΧΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ-Η ΚΛΕΨΥΔΡΑ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ


Η «Κλεψύδρα» του 2020 σιγά σιγά αδειάζει! Ήταν μια χρονιά που έφερε όμορφες στιγμές αλλά και δύσκολες συγκυρίες. Όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά, κληθήκαμε να διαχειριστούμε μία νέα πραγματικότητα και μία άβολη συνθήκη που επέβαλε η πανδημία. Φυσικά, το θέμα είναι κατά πόσο καταφέρνουμε, παρά τις πρωτόγνωρες καταστάσεις, να βλέπουμε την «Κλεψύδρα» μισοάδεια ή μισογεμάτη! Ας επιλέξουμε το δεύτερο … Άλλωστε, ο χρόνος δεν χαρίζεται! Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να τον ζήσουμε απόλυτα, αληθινά κι ελεύθερα! Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα!   

Χάρης Βασιλάκος

 


Με φόντο τα Αναφιώτικα, η Κλεψύδρα είναι μια ιστορία που περιστρέφεται γύρω από τον χρόνο και τη χαοτική αναζήτηση της αγάπης. Μια διεισδυτική αποτύπωση του ψυχισμού της σύγχρονης κοινωνίας· του χρηματιστηρίου, της διαφθοράς, της οικονομικής κρίσης και της ανθρώπινης απληστίας.

Τρεις κινηματογραφικές λήψεις με κεντρικό άξονα την οικογένεια Βερνάρδου, τα ένοχα μυστικά της και τα παιχνίδια της μοίρας. Τρία κάδρα ενός στιλιζαρισμένου ερωτικού δράματος με αποχρώσεις ψυχολογικού θρίλερ. Οι προβληματικοί χαρακτήρες, εγκλωβισμένοι ασφυκτικά σε κλειστοφοβικές σκέψεις και βίαια διλήμματα, ραμμένοι σ’ ένα διαρκές παιχνίδι με την υπαρξιακή αγωνία, έλκονται από αυτό που τους τρομάζει.

Μια μελαγχολική και ρετρό Πλάκα στήνει το πλαίσιο μέσα στο οποίο η κυνική πραγματικότητα θα πλέξει τον κύκλο της, μέχρι να ρίξει τους τίτλους τέλους…




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου