Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΓΙΟΣ ΜΑΣ-ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΚΑΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με έντονο το στοιχείο του μυστηρίου,του ψυχολογικού θρίλερ.Ο συγγραφέας επιλέγει το μυθιστόρημα του να διαδραματίζεται σ'ένα χωριό δίπλα στα σύνορα κι ένα μικρό κομμάτι του στη Θεσσαλονίκη.Ένα πολυπρόσωπο μυθιστόρημα δοσμένο σε μικρά-κοφτά κεφάλαια στα οποία εναλάσσει με έξυπνο τρόπο την τριτοπρόσωπη αφήγηση με την πρωτοπρόσωπη μέσω του Νίκου.(δείτε το οπισθόφυλλο παρακάτω⬇️⬇️).Κι έτσι με κινηματογραφική όπως θα χαρακτήριζα γραφή στήνει ένα μοναδικό σκηνικό μυστηρίου στο οποίο είχα την αίσθηση πως συμμετείχα κι εγώ σε κάθε σκηνή,κάθε σελίδα,κάθε ανατροπή.Ένιωθα την αγωνία του Νίκου,αναζητούσα το γιο του στο δάσος, κρύφτηκε;;; συνέβει κάποιο ατύχημα με κυνηγούς που κινούνται στην περιοχή;;;μήπως τον πήραν οι απέναντι;;;(όπου οι απέναντι είναι μουσουλμάνοι με άλλα ήθη,έθιμα,πιστεύω)περιπλανιόμουν μαζί με το Νίκο και το υπόλοιπο χωριό στο δάσος κατά την αναζήτηση του μικρού, με φόβιζε η ομίχλη και ναι είμαι ρομαντική και παράξενη όπως εκείνος και πιστεύω πως το πιο σημαντικό είναι η αγάπη κι όχι το χρήμα στο οποίο πίστευε ο Πρόεδρος του χωριού...
Ένιωθα την αγωνία της Άρτεμης καθ'όλη τη διάρκεια της ομηρίας της στη Θεσσαλονίκη μέχρι να βρει ο Δημήτρης τα χρήματα....άκουγα τη φωνή του μουεζίνη.....
📖
Κάπου εδώ όμως θεωρώ πως θα πρέπει να σταματήσω γιατί θα αποκαλύψω στοιχεία που δεν πρέπει!!!Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως το κουβάρι του μυστηρίου και των ανθρωπίνων σχέσεων του πολυπρόσωπου αυτού μυθιστορήματος ξετυλίγεται αργά-αργά κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την άψογη παρουσίαση όλων των χαρακτήρων, των σχέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ τους και ταυτόχρονα κλιμάκωση της αγωνίας, με συνεχής ανατροπές κι ένα τέλος που οφείλω να ομολογήσω δεν είχε καν περάσει από το μυαλό μου!!!
📖
Για όλα τα παραπάνω μπήκε στη λίστα με τα 10 καλύτερα βιβλία που διάβασα φέτος,
συστήνεται ανεπιφύλακτα!!!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στο μικρό ακριτικό χωριό όλα μοιάζουν ειρηνικά, ώσπου ο επτάχρονος γιος του Νίκου εξαφανίζεται κοντά στα σύνορα. Ο Νίκος τον αναζητεί απεγνωσμένα, η γυναίκα του συμπεριφέρεται περίεργα κι ο αδελφός του έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον υπόκοσμο της Θεσσαλονίκης. Όμως, όταν μαθεύεται πως στο γειτονικό μουσουλμανικό χωριό, που βρίσκεται στην άλλη πλευρά των συνόρων, ένας τζιχαντιστής έχει μόλις επιστρέψει από τη Συρία, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα.
Οι φήμες οργιάζουν: ατύχημα, φόνος, απαγωγή ή νέο παιδομάζωμα; Ο Νίκος ψάχνει κίνητρα και υπόπτους, ενώ  μια παράξενη ομίχλη θολώνει τα μυαλά των ανθρώπων. Μια ομίχλη που θα αποκόψει τους ακρίτες από τον υπόλοιπο κόσμο και τον πολιτισμό, φέρνοντας στην επιφάνεια θαμμένα μυστικά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου