Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΙΑΡΗΣ-ΑΛΙΚΟΣ ΠΑΓΟΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

Ο Έκτωρας Ράντος, πραγματικός όσο κι η κρίση που μας μαστίζει, το σκέφτηκε κάμποσο όταν του ζήτησα να κάνει ευχές.
"Όλοι τέτοιες μέρες εύχονται πλήθος όμορφα πράγματα. Και αυτά σχεδόν ποτέ δεν πραγματοποιούνται..." είπε κουνώντας το κεφάλι συλλογισμένος. Σε λίγο ωστόσο συμπλήρωσε: "Ας είναι λοιπόν, εύχομαι για το 2018, λιγότερο πόνο, λιγότερο αίμα, λιγότερη θλίψη, λιγότερη προσφυγιά, λιγότερη φτώχεια, λιγότερο ψέμα, λιγότερες αρρώστιες, λιγότερο μίσος. Αν λιγοστέψουν τούτα, ίσως περισσέψει κάτι από εκείνα τα όμορφα που θα ευχηθούν οι άνθρωποι". Μετά χαμογέλασε και γύρισε προς το παράθυρο για να δει το χιόνι που έπεφτε πυκνό και επίμονο.

Παναγιώτης Κονιδάρης, εκ μέρους του Έκτωρα Ράντου, ήρωα του "Άλικου πάγου"


Σε μια παγωμένη πόλη μια σειρά ανεξήγητων όσο και αποτρόπαιων φόνων συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Κοινά τους σημεία ο πάγος, τον οποίο ο δράστης χρησιμοποιεί συμβολικά, και κάποια μεταλλικά γράμματα που αφήνει πίσω του. Καθώς το μυστήριο γύρω από την υπόθεση πυκνώνει και ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται, ο Αστυνόμος Α? της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, Έκτορας Ράντος, χάνεται σε έναν λαβύρινθο προσώπων και πληροφοριών, σε μια σκοτεινή και επικίνδυνη αναζήτηση, που άλλοτε μοιάζει με παρτίδα σκάκι κι άλλοτε με ψυχολογικό γρίφο.

«Ομολογώ ότι ανατρίχιασα. Μέσα στην μπανιέρα ήταν ξαπλωμένος ένας άντρας σε αφύσικη στάση. Το ένα πόδι ήταν λυγισμένο προς τα πίσω. Το δεξί χέρι πλακωμένο από το σώμα. Ήταν προφανές ότι τον είχαν πετάξει εκεί όπως όπως. Δεν ήταν νέος. Υπολόγισα την ηλικία του κάπου στα εβδομήντα. Καλοξυρισμένος. Φορούσε μόνο εσώρουχα. Ο άντρας είχε μισόκλειστα τα βλέφαρα και τα μάτια του έμοιαζαν με θολούς βόλους. Στο ματωμένο στήθος του υπήρχε ένα ανοιχτό τραύμα, εμφανέστατα από σφαίρα. Το πιο ανατριχιαστικό ήταν ότι το μεγαλύτερο μέρος του σώματός του ήταν καλυμμένο με παγάκια, εκατοντάδες παγάκια. Παγάκια κοινά, σαν κι αυτά που βάζουμε στα ποτά μας. Κάποια λίγα είχαν πάρει να λιώνουν ή είχαν λιώσει, και το νερό που λίμναζε στην μπανιέρα ήταν βαμμένο άλικο από το αίμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου