Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΓΛΑΣ-Ο ΠΕΝΤΕΚΛΗΜΑΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

«Ο Πεντεκλημάς και η Αλεπού του, εύχονται σε όλα τα παιδιά και στους γονείς τους ολόψυχα καλές γιορτές και χρόνια ολόγλυκα σαν τα ώριμα σταφύλια».


Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα µέρος µακρινό, ζούσε ένας φτωχός µα πολύ όµορφος και προκοµµένος νέος. Ο πατέρας του, σαν πέθανε, του άφησε ένα µικρό κοµµάτι γης µέσα στο οποίο ήταν φυτρωµένα όλα κι όλα πέντε µισόξερα και καχεκτικά κλήµατα. Γι’ αυτό κι οι συγχωριανοί του τον φώναζαν «Πεντεκληµά».

Ο Πεντεκληµάς, αναλαµβάνοντας ο ίδιος το κουµάντο του σπιτιού, κατάλαβε πως έπρεπε να πάρει την τύχη του στα χέρια του και ν’ αλλάξει την άγονη εικόνα του χωραφιού του. Έτσι, δεν έχασε καιρό. Άρπαξε το τσαπί του κι άρχισε να σκάβει τα κλήµατα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου