Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017

ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ

«Είμαι η Αέλια. Η μικρή πρωταγωνίστρια του “ΕΙΔΑ τον εαυτό μου στα μάτια σου”. Γεννήθηκα χάρη στη λαχτάρα της μαμάς μου να με αποκτήσει και θεωρητικά θα έπρεπε να ανήκω σε εκείνα τα τυχερά, ευλογημένα πλάσματα που μεγαλώνουν μέσα σε ένα κουκούλι αγάπης και ζεστασιάς. Η ζωή όμως, είχε άλλα σχέδια για εμένα. Στο όνομα της αγάπης, βίωσα καταστάσεις που ξεπερνούν τα όρια της ανθρώπινης φαντασίας, έγινα το τρόπαιο ανάμεσα σε δύο γυναίκες που τις ένωνε ο πατέρας μου και η απύθμενη επιθυμία τους να γίνουν μανούλες. Εύχομαι στους φίλους του “ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ» το 2018 να φέρει εκείνο που μου έλειψε, εκείνο που όλη μου τη ζωή αναζητώ: ψυχική γαλήνη. Χρόνια πολλά».
Το «ΕΙΔΑ τον εαυτό μου στα μάτια σου» είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Μαρίας Παναγοπούλου από τις εκδόσεις Ωκεανός και είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία.

Την βάπτισαν Μαρία. Όμως το όνομα της καρδιάς της ήταν άλλο: Μάικα.
Μάικα, που στη γλώσσα των Πομάκων σημαίνει «μάνα». Όνομα που η ίδια το επέλεξε, θαρρείς από μια εσωτερική διαίσθηση… χωρίς να γνωρίζει πως λίγα χρόνια μετά, ο ίδιος ο Έρωτας θα της στερούσε το δικαίωμα να φέρει στον κόσμο δικά της παιδιά, αφήνοντάς την με την κοιλιά άδεια, την ψυχή κενή και μ’ ένα κουκλάκι, πιστό αντίγραφο μωρού, από αυτά που κάποιοι άνθρωποι συλλέγουν και ζουν μαζί τους σαν να είναι αληθινά, στην αγκαλιά της...
Ο Νικήτας Ρενιέρης, ένας άνδρας ωραίος, ισχυρός, που μοιάζει να τα έχει όλα, από ένα τραγικό γύρισμα της ειμαρμένης χάνει σε μια στιγμή τα πάντα: τη νεογέννητη κόρη του, τη νόμιμη σύζυγό του, μα και τη γυναίκα που λάτρεψε όσο καμμία....
Οι άνεμοι της μοίρας θα υφάνουν στον ιστό τους το χθες και το σήμερα των ηρώων και θα τους φέρουν μπροστά στην αποκάλυψη ότι ευτυχία και δυστυχία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. 

Ένα μυθιστόρημα τρυφερό και σκληρό, συγκινητικό
και αγωνιώδες, με γοητευτικούς ήρωες που αναζητούν
αλήθειες οι οποίες οδηγούν σε ανατροπές και σε αποκαλύψεις
που πληγώνουν κατάκαρδα και δοκιμάζουν τις αντοχές της ανθρώπινης λογικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου