Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

ΜΑΙΡΗ ΜΑΓΟΥΛΑ-ΤΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Χριστούγεννα 2017!Η Ελένη, κόρη της Μαρίας, ηρωίδας του μυθιστορήματος, «Το πιο μακρύ ταξίδι», ώριμη κυρία πλέον, καθισμένη αναπαυτικά στην πολυθρόνα του σπιτιού που κληρονόμησε από την Φιλαρέτη, κρατά στα χέρια της το βιβλίο με καρφωμένα τα μάτια στο πορτρέτο του Ανδρέα Δροσινού. Πέρασαν πενήντα οκτώ χρόνια από εκείνα τα Χριστούγεννα, που η μητέρα της είχε πιάσει για πρώτη φορά στα χέρια της το μυθιστόρημα της ζωής της. Λίγο πριν πεθάνει της είχε εκμυστηρευτεί το μεγάλο έρωτά της για τον άντρα με τα υπέροχα γαλάζια μάτια και εκείνη συνήθιζε από τότε να κάθεται κάθε Χριστούγεννα στην αγαπημένη θέση της μάνας της, να ξαναδιαβάζει το βιβλίο και να ζει μαζί της εκείνη την όμορφη αγάπη. Έτσι και φέτος στρέφει το βλέμμα έξω, προς τον Ιερό Βράχο κι εύχεται σε όλο τον κόσμο υγεία και πολλή αγάπη.


Αθήνα, δεκαετία του 1950, στα δαιδαλώδη στενά της Πλάκας και των Αναφιώτικων, υπό τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ξετυλίγονται οι ζωές μιας χούφτας κατοίκων: 
Του Ανέστη του αμαξά που μεγαλώνει μόνος τον εγγονό του Νικόλα και είναι προσκολλημένος στον ανεκπλήρωτο πόθο του για τη γυναίκα με τη "μαρμάρινη ομορφιά".
Του ώριμου και γοητευτικού μεγαλοαστού Ανδρέα Δροσινού, που ανακαλύπτει τον εαυτό του μα και τον ίδιο τον προορισμό του σε μια απαγορευμένη ερωτική σχέση με τη Μαρία, τη γυναίκα της διπλανής πόρτας. 
Της Κωνσταντινουπολίτισσας συγγραφέα Φιλαρέτης Αληθινού, που, σημαδεμένη από ένα νεανικό πάθος, έχει αφιερωθεί στις φιλίες της και στις φιλολογικές συγκεντρώσεις στο νεοκλασικό αρχοντικό της. 
Της έφηβης Μαργαρίτας, που βρίσκει τον πρίγκιπα των παραμυθιών στον μυστηριώδη επαίτη της γειτονιάς με τα πράσινα μάτια και την ασημένια ταυτότητα. 
Υπό τους ήχους της λατέρνας που σκορπά τις μελαγχολικές μελωδίες της, νοσταλγοί κι ονειροπόλοι, τελευταίοι προσκυνητές μιας παλιάς πόλης που δεν υπάρχει πια και μιας εποχής που χάθηκε ανεπιστρεπτί, οι ήρωες του συγκινητικού αυτού μυθιστορήματος συναντιούνται, ακουμπούν ο ένας στον άλλον και με οδηγό το όνειρο κάνουν το πιο μακρύ ταξίδι τους στην αγάπη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου