Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΓΙΩΡΗΣ-ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ

Η φωτογραφική μηχανή του Σαλεμ είχε ρυθμιστεί κι εκείνος έπαιρνε τη θέση του ανάμεσα στη Λόρα και τον Μάρκο. Στέκονταν όρθιοι πάνω από τον Πήτερ και τη Σούζαν, που κάθονταν στον καναπέ. Σε πέντε δευτερόλεπτα Ο χρονοδιακόπτης της μηχανής του θα έβγαζε τη φωτογραφία. Θα παγίδευε μια φευγαλέα στιγμή με τη φιλοδοξία να τη κρατήσει αιώνια. Θα κρατούσε μια σταγόνα από το 2017 και θα τη μετέφερε στο μέλλον. Η Σούζαν χαμογελούσε. Ήξερε ότι ο επόμενος χρόνος θα την έφερνε το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να ζητήσει. Το μωρό στη κοιλιά της, ήταν ήδη έξι μηνών. Ο Πίτερ δίπλα της την αγκάλιαζε προσπαθώντας να την έχει προστατευμένη από τα πάντα. Ο Μάρκο πίσω του κατέστρωνε τα σχέδια για τη καινούργια χρονιά. Ήταν σίγουρος ότι το υπέροχο 2017 θα ακολουθούσε ένα εκπληκτικό 2018. Η Λόρα, όντας πιο ανασφαλής, δε συμμερίζονται την αισιοδοξία του. Έκρυβε όμως τις ανησυχίες της κάτω από το λαμπερό της χαμόγελο. Ο Σάλεμ μετρούσε από μέσα του τις στιγμές που απέμεναν. Μια ανάσα ακόμα και θα ακούγονταν ο ήχος της μηχανής του. Έριξε μια γρήγορη ματιά στη Λόρα. Την έσφιξε πάνω του για να τη καθησυχάσει. Ήξερε τι σκέφτονταν. Κάθε χρόνο είχε το ίδιο άγχος για τη χρονιά που θα έρχονταν. Εκείνος όμως όχι. Ήταν σίγουρος για το 2018. Ένα «κλικ» ακούστηκε και το παρόν είχε αποτυπωθεί. Όλοι χαλάρωσαν. Η Σούζαν φίλησε τα χείλη του Πήτερ. - Χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε. Ο Σάλεμ έβγαλε από την τσέπη του ένα μικρό, φτιαγμένο από μαύρο βελούδο, κουτάκι και το πρότεινε στην Λόρα. Τα μάτια της άνοιξαν διάπλατα και ένιωσε την ανάσα της μισή. Το πήρε με προσοχή σα να άγγιζε κάτι εύθραυστο. Ο Σάλεμ δεν μίλησε. Το μονόπετρο δαχτυλίδι που βρίσκονταν στο κουτάκι τα είχε πει όλα για αυτόν. Η Λόρα ήθελε να μιλήσει αλλά δε μπορούσε. Κούνησε το κεφάλι της καταφατικά και σκούπισε τα μάτια της.
«Ένας γάμος στην Ικαρία, δεν θα ήταν καλή ιδέα; Θα είναι και ο Έντουαρντ εκεί!» Έσπασε την ησυχία ο Μάρκο. Η απόφαση είχε ληφθεί. Και τον επόμενο χρόνο θα τους περίμενε ένα ακόμα ταξίδι στην Ελλάδα.
Ο Σαλεμ, η Λορα, η Σουζαν, ο Πήτερ και ο Μάρκο είναι οι ήρωες από το βιβλίο «Τουρίστες στην ομίχλη» σας εύχονται να βρίσκετε πάντα τον δρόμο σας, ακόμη και στην … ομίχλη, από όπου και αν προέρχεται αυτή.

Πέντε Νεοϋορκέζοι επισκέπτονται την Ελλάδα με στόχο να τελέσουν έναν υπέροχο γάμο και να περάσουν ονειρικές μέρες διακοπών. Τι γίνεται όμως όταν το καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα των διακοπών, πρέπει να εφαρμοστεί στη χώρα του, «όπως να ’ναι, όποτε να ’ναι, όπου να ’ναι»; Πώς μπορούν να συγκεραστούν οι απόψεις περί γάμου, ανάμεσα σε μια νύφη από το Μπρούκλιν και μιας οικογένειας από τα Σφακιά; Μπορούν άραγε ο αστυνομικοί να δέρνουν λιγότερο και οι διερχόμενοι παπάδες να μη φέρνουν γρουσουζιά; Τέτοια ερωτήματα θα κληθούν να απαντήσουν οι πέντε φίλοι, ενώ ταυτόχρονα θα ανακαλύψουν πόσο ερωτικό υπόβαθρο μπορεί να δημιουργήσει το χάος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου