Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017

ΣΟΦΙΑ ΒΟ'Ι'ΚΟΥ-Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΕΙ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Έρχονται Χριστούγεννα...στο σινιόρε Φραντσέσκο όμως δεν αρέσουν οι γιορτές...του θυμίζουν την εποχή που η Ελιζαμπέτα και ο Ρωμανός ήταν εδώ....μουτρώνει και δεν βγαίνει από το κρεββάτι....όμως εγώ,αποφάσισα να σκουπίσω τα παλιοκαιρισμένα του δάκρυα και να στολίσω το γερασμένο του πρόσωπο μ'ένα πλατύ χαμόγελο...θα έρθει η Σινιόρα να γεμίσει ροδόνερο τη χάλκινη μπανιέρα του,θα πιούμε παρέα ζεστή σοκολάτα στης Ρομπέρτα  και θα διαλέξω για εκείνον ένα βιβλίο που να μυρίζει μοσχολέμονο και φρεσκοκομμένη λεβάντα,ένα βιβλίο γεμάτο άρωμα γαλήνης κι ανεμελιάς....
Και σ'όλους εσάς,εύχομαι όλα τα μερόνυχτα του καινούριου χρόνου να είναι πλημμυρισμένα από αρώματα ηρεμίας και ξεγνοιασιάς και τα δάκρυα που θα κυλήσουν από τα μάτια σας,να είναι μόνο δάκρυα χαράς και ευτυχίας!

Ιρένε,"Η πόλη που δακρύζει",Σοφία Βόικου εκδόσεις Ψυχογιός 

«Λυπάμαι… Τα βιβλία με άρωμα ευτυχίας είναι σπάνια. Ο σινιόρε Φραντσέσκο λέει πως είναι τόσο σπάνια που πρέπει να πληρώσεις μια περιουσία για να τα αγοράσεις. Εγώ, πάλι, λέω πως, για να σου αποκαλυφθεί ένα βιβλίο ευτυχίας, πρέπει πρώτα να έχεις περάσει από όλα τα αρώματα. Να διαβάσεις πολλά… αλλιώς πώς θα καταλάβεις πως αυτό που κρατάς είναι ευτυχία;»  

Βενετία. Ένα βιβλιοπωλείο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Ένα βιβλιοπωλείο όπου επιλέγεις βιβλία με βάση το άρωμα που αναδίνουν και με τη βοήθεια της μικρής Ιρένε, που δεν ξέρει να διαβάζει. Ένας κόσμος σαγηνευτικός, από αμέτρητες εκδόσεις, σπάνιες και νέες, που τις παραδίδει τα μεσάνυχτα ένας μαυροφορεμένος άντρας με τη γόνδολά του. Ο Ρωμανός, ο Έλληνας με το αιρετικό αίμα, κυνηγάει με πάθος παλιά χειρόγραφα και περγαμηνές, ενώ παρασύρει σ’ έναν καταστροφικό έρωτα την όμορφη Ελιζαμπέτα. Πίσω από τις μισάνοιχτες γρίλιες ενός διάσημου πορνείου, η Σινιόρα κινεί αόρατα τα νήματα και επεμβαίνει στις ζωές των ανθρώπων. 

Όταν η παλίρροια πλησιάζει και το νερό στη λιμνοθάλασσα φουσκώνει, η πόλη δακρύζει για να ξεπλύνει μια μεγάλη αμαρτία που βαραίνει στις πλάτες ενόχων και αθώων. 

Ένα μυθιστόρημα-εξερεύνηση στον μυστηριώδη κόσμο των ανθρώπινων σχέσεων με φόντο την ατμοσφαιρική και ερωτική Βενετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου