Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΚΑΤΩ ΑΠ'ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΘΩ"-VAL 0'TELI-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕΝΑΟΝ

Αφήστε το σχόλιο σας στην ομάδα μας ΕΔΩ
ΕΧΟΥΜΕ κλήρωση ΑΦΟΥ!!!!!

ΚΛΗΡΩΣΗ:ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/7/2017

1)Αφήστε ένα σχόλιο σας στην ομάδα μας ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! στην ανάρτηση με την κλήρωση του βιβλίου  ΚΑΤΩ ΑΠ'ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΘΩ της κ.Val O'Teli από τις  Εκδόσεις Αέναον!!!

2)ΑΦΗΣΤΕ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ!!!

3)Κοινοποιήστε(ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ) (ΜΙΑ ΦΟΡΑ)την, στον τοίχο σας, και μπείτε στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουλίου!!!

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ


3)2 τυχεροί/ες που θα αναδειχθούν μέσω του προγράμματοςhttps://www.random.org/ θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου ευγενική προσφορά από τις Εκδόσεις Αέναον!!!


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Σκιάθος 2011. Ο διάσημος φωτογράφος Βίκτωρας Κυριακόπουλος φτάνει από το εξωτερικό στο νησί του Παπαδιαμάντη για να καταγράψει με τον φακό του τις γνωστές και άγνωστες πλευρές του τόπου στο πλαίσιο του επόμενου επαγγελματικού του εγχειρήματος. Εκεί στη σκιά του Άθω (Σκιά + Άθως = Σκιάθος), παρακολουθούμε τις περιπλανήσεις του στο νησί, βλέπουμε πτυχές της ελληνικής πραγματικότητας και γινόμαστε μάρτυρες μιας διαδρομής που κινείται σε δύο επίπεδα: Το πρώτο είναι αυτό της καλλιτεχνικής αγωνίας, που ψάχνει τρόπους για να βρει έκφραση σε ένα μέρος προικισμένο από τη φύση, αλλά εγκλωβισμένο ταυτόχρονα στη φήμη του ως τουριστικός προορισμός. Το δεύτερο είναι αυτό της εσωτερικής αναζήτησης του ήρωα, ο οποίος ψάχνει εναγωνίως απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Μέσα από τα μάτια του και, κυρίως, μέσα από τον φακό του παρακολουθούμε, σαν σε ταινία, την κοινωνία των ανθρώπων σε κάθε μορφή έκφρασής της και, αναπόφευκτα, αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας ή μέρος αυτού στην πληθώρα των χαρακτήρων που ο ήρωας συναντάει και συναναστρέφεται. Παράλληλα, γνωρίζουμε μέρη και σημεία του νησιού, τα οποία συνθέτουν τη μεγάλη εικόνα που επιθυμεί ο ήρωας να οικοδομήσει, όπως επίσης και κομμάτια της ιστορίας του νησιού μέσα από τις περιπλανήσεις του, εκεί που συνήθως ο μέσος ταξιδιώτης δεν επιχειρεί να φτάσει, καθώς και την καταγραφή των ηθών και εθίμων της ελληνικής κουλτούρας και παράδοσης. Το τέλος αυτού του ταξιδιού σημαδεύεται από ένα αναπάντεχο γεγονός, το οποίο, μέσα από την τραγικότητά του, οδηγεί τον ήρωα στις απαντήσεις που έμεναν χρόνια εκκρεμείς, μετατρέποντας τον δρόμο του γυρισμού σε ένα λυτρωτικό ταξίδι αυτογνωσίας και εσωτερικής γαλήνης. Εκεί, κάτω απ’ τη σκιά του Άθω, πάνω στο πλοίο της επιστροφής, ο Βίκτωρας Κυριακόπουλος αναγνωρίζει για πρώτη φορά τη δύναμη της ανθρώπινης φύσης να επιβάλει το φως πάνω στο σκοτάδι.

51 σχόλια:

  1. Λαζαρίδου Ειρήνη - Lazaridou Rena Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελένη Μαυρουδή
    Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΤΖΗΣΩΤΗΡΙΟΥ30 Ιουνίου 2017 στις 9:04 π.μ.

    ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΤΖΗΣΩΤΗΡΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρία Ζερβαντωνακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κώστας Β. Παπακωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΑΝΙΤΗ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ιωαννίδου Μαγδαληνή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στελλα Αγουλα σας ευχαριστουμε πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αίγλη Κοσκινιώτη
    Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την ευκαιρία που μας δίνετε!!!
    Καλή επιτυχία σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαρία Κωνσταντοπούλου1 Ιουλίου 2017 στις 11:10 μ.μ.

    Ενδιαφέρον βιβλίο, ευχαριστω πολύ για την ευκαιρία που μου δίνετε να το διαβάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άννα Ντοβλετάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γαρυφαλλιά Μανιά2 Ιουλίου 2017 στις 3:05 μ.μ.

    Γαρυφαλλιά Μανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευαγγελία Μελαχροινού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αναστάσιος Σαντοριναίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή