Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

L.A.V ΘΕΡΑΠΙ-ΘΑΛΕΙΑ ΚΟΥΝΟΥΝΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

Πέρυσι ξεκίνησα τις καλοκαιρινές μου διακοπές με τον ιδανικότερο τρόπο:το Greek Θέραπι της κ.Κουνούνη.Η ιδανική θεραπεία γέλιου και χαλάρωσης.Στο τέλος της ανάγνωσης ,εεε συγνώμη θεραπείας ήθελα να πω, η διάγνωση ήταν πως θα έπρεπε να επαναλάβω τη θεραπεία μετά από ένα περίπου χρόνο για να διατηρώ τις ....ισορροπίες μου(ποιες???).
Έτσι φέτος το Μάιο ξεκίνησα το δεύτερο κύκλο...θεραπείας με LAV Θέραπι.Νέα πρόσωπα πλαισιώνουν την αγαπημένη μας εφτάδα,μεταξύ άλλων: μια διανοούμενη που θα μας κάνει μαθήματα λογοτεχνίας,ένας παπάς που θα πλουτίσει το ...λεξιλόγιο μας,ένας ...φίκος(ναι καλά καταλάβατε,το γνωστό φυτό) ο οποίος θα μας αποκαλύψει πολλά για τους ήρωες μας και κυρίως για μία από τις αγαπημένες μου την κ.Βαρόνου!!!Και οι περιπέτειες τους όμως ουκ ολίγες:ένας ή και δύο περίεργοι θάνατοι-ο ένας του πρωθυπουργού της χώρας,ένα σημαντικό μυστικό σε κάποιο σπίτι στον Παλαμά,μια παραγωγή σε στούντιο της Καλιφόρνιας που τους αφορά και ετοιμάζεται εν αγνοία τους...Η θρυλική εφτάδα λοιπόν,επιστρέφει δριμύτερη για να προσφέρει άφθονο γέλιο αλλά και συγκίνηση και μέσω αυτών μαθήματα αγάπης-ήθους-φιλίας.Το αγάπησα από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα,σημείωσα πολλές ατάκες και ξεχώρισα ιδιαίτερα το διάλογο της πρώτης κυρίας με τη μητέρα της,τα "μαθήματα" του Ανδρέα προς τους υπόλοιπους δια στόματος Λουίζ και τη "σχέση" Βαρόνου(νομίζω το 'χω ξαναπεί πως είναι μία από τους αγαπημένους μου πρωταγωνιστές)και του φίκου,ο οποίος μας αποκαλύπτει πολλά για τη ζωή της αγαπημένης Βαρόνου και μ'έκανε να την αγαπήσω ακόμα περισσότερο!!!
Στο τέλος της ...θεραπείας μου το πόρισμα ήταν:
 1) θα πρέπει να συνεχίσω τη θεραπεία ανατρέχοντας συχνά σε σημεία του βιβλίου όπως τα παρακάτω:
 "Σε αντίθεση με κάποιους που λένε πως πρέπει να ζεις την κάθε μέρα σου σαν να είναι η τελευταία,εμείς τη ζούμε σαν να είμαστε,εκ δεδομένου,απέθαντοι!!!Ναι,ναι,απέθαντοι!
Γιατί;Μα γιατί έτσι,υπολογίζοντας πως έχουμε άπειρο χρόνο στη διάθεση μας,μπορούμε να δίνουμε σημασία και στις πιο ανούσιες πράξεις και να μην προσέχουμε μόνο τις λαμπρές και τις σπουδαίες." σελ.48
και
"....στη ζωή είναι όλα..πως το είπε...δούναι και λαβείν.Δίνεις για να πάρεις.Το να δίνεις μόνο είναι ανοησία.Όταν ένας άνθρωπος δίνει,δίνει,δίνει,χωρίς να παίρνει,κάποια στιγμή θα μαραζώσει.Δε θα είναι ποτέ ευτυχισμένος,Κι αν νομίζει πως αυτή του η...ανιδιοτέλεια τον κάνει σπουδαίο,αυτό δεν θα είναι η πραγματικότητα,αλλά αυτό που θέλει να πιστεύει. " σελ.452 .Σημείωση Νο1):το παραπάνω δεν αναφέρεται μόνο σε υλικά αγαθά αλλά και σε αισθήματα και Νο2)Είναι πολλά τα σημεία του βιβλίου που σημειώθηκαν αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν είναι εφικτό να τα παραθέσω όλα !!!

2)να ακολουθήσω τη ίδια θεραπεία με τον παπά Νεκτάριο και να εμπλουτίσω το ...λεξιλόγιο μου

και

3)(και σημαντικότερο).Οι μέχρι στιγμές θεραπείες Greek και LAV δεν ήταν επαρκείς και θα πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλες!!!!

ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Αχ! Ζήτησαν από εμένα, τον αφηγητή του L.A.V Θέραπι, να πω δυο λογάκια για το στόρι, για να μπουν στο οπισθόφυλλο. Εγώ, λέει, που έζησα τους ήρωες από πρώτο χέρι! Ναι, καλά! Και με δυο λογάκια! Ήμαρτον, δηλαδή!
Μα είναι δυνατό; Πώς να συνοψίσεις μια δολοφονία (ή και δυο), σουρεαλιστικές έρευνες από εφτά αλλοπρόσαλλους «Πουαρό», έναν φίκο που αποκαλύπτει πικρές αλήθειες, προσωπικότητες πάσης φύσεως (ένας παπάς, ένας πρωθυπουργός, μια βαρεμένη διανοούμενη, τι να σας λέω…), μια εκκεντρική παραγωγή σε στούντιο της Καλιφόρνιας και, κυρίως, ένα σημαντικό μυστικό που κρύβεται σε κάποιο σπίτι στον Παλαμά; Πώς να συνοψίσω τις ατάκες των εφτά (ή των δεκαεφτά), που κάνουν τα ματάκια να δακρύζουν ΚΑΙ από τη συγκίνηση, ΚΑΙ από τα γέλια, παρακαλώ πολύ; Και, ενίοτε, ταυτόχρονα! «Δε γίνεται», τους είπα. 
Άσε και το άλλο: Ο έρωτας που παίζει στις σελίδες του βιβλίου, αυτός κι αν δεν περιγράφεται. Στο ένα κεφάλαιο τάχα λυτρωτικός. Στο άλλο τάχα κεραυνοβόλος. Ανεκπλήρωτος εκεί, φλογερός εδώ, ψεύτικος λίγο πιο κάτω… Μιλάμε, τον δικό μου τον έρωτα ζάλισαν οι ήρωες μέχρι να καταλήξουν ποιος είναι ο ένας, ο αληθινός. 
Γι’ αυτό, φίλοι μου, εν ολίγοις, θα σας πω το εξής: Το στόρι, απερίγραπτο. Οι ήρωες, άσ’ τα να πάνε. Τα πλάνα, οκ, συμπαθητικά, Αθήνα, Μπαρμπέιντος, Λος Άντζελες και τα ρέστα.
Όμως...
Υπάρχει ένας αφηγητής, η αφεντιά μου δηλαδή, που με την ξεχωριστή ευφυΐα του ?ταπεινά πάντα?, τα βάζει όλα σε μια σειρά και θα σας κάνει να περάσετε σούπερ! Το αναγνωστικό σας ταξίδι θα είναι, πέρα για πέρα, απολαυστικό!
Enjoy!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου