Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΕΝΤΕΛΒΑ'Ι'Σ" ΤΗΣ κ.ΓΙΩΤΑΣ ΓΟΥΒΕΛΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/6/2017 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΦΟΥ!!!

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το  Σωκράτης Βιβλιοπωλείο - Socratis Bookstore σας προσκαλούν στην
παρουσίαση του νέου βιβλίου "Ματωμένα εντελβάις" της συγγραφέως Γιώτας Γουβέλη την Δευτέρα 19 Ιουνίου και ώρα 19.30 στο καφέ Θέατρο.



Μέσα στην ομίχλη των ελβετικών Άλπεων, στήνεται η παγίδα που θα μετατρέψει το όνειρο μιας γυναίκας σε εφιάλτη. 

Η Μαργκό, μια Ελληνίδα αντικέρ στη μεταπολεμική Γενεύη, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μυστηριώδη υπόθεση φόνων, με θύματα τους μνηστήρες της καλύτερής της φίλης.
Στην προσπάθειά της να τη βοηθήσει, η Μαργκό ξεκινάει μια επικίνδυνη περιπλάνηση στα βαθιά αλπικά δάση, έχοντας στο πλευρό της τον γοητευτικό πάστορα Σερζ.
Ψάχνοντας την αλήθεια πίσω από μια σκοτεινή ερωτική ιστορία, θα οδηγηθεί στο σαλέ ενός παρανοϊκού ωρολογοποιού και της αινιγματικής μητέρας του, θα εγκλωβιστεί στο ερειπωμένο κάστρο που κρύβει έναν φυγόδικο Ναζί και, αναπόφευκτα, θα αναγκαστεί να ακολουθήσει τα βήματά τους στα σκοτεινά μονοπάτια του μυαλού και της ψυχής. 

Μέχρι τότε ας γνωρίσουμε την συγγραφέα κ.Γιώτα Γουβέλη μέσω του βιογραφικού της και μερικών ερωτήσεων μου που με προθυμία δέχθηκε να απαντήσει και την ευχαριστώ πολύ!!!!


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Γιώτα Γουβέλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι. Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην πληροφορική και τη διοίκηση επιχειρήσεων. Αρχικά εργάστηκε στον χώρο της εκπαίδευσης και στη συνέχεια σε πολυεθνικές εταιρείες επικοινωνίας, ως υπεύθυνη Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Έχει τρία παιδιά και ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Η Μουσική του Κόσμου (2010), Το Σκίτσο (2011), Το Κεντρί της Πεταλούδας (2013), Το Μαγεμένο Ποτάμι (2014), Η Πρώτη Κυρία (2015), Η Νύφη της Μασσαλίας (2016) και Ματωμένα Εντελβάις (2017). 

ΕΡΩΤΗΣΗ:1)Σε ποια ηλικία ήταν η πρώτη επαφή σας με το βιβλίο. Θυμάστε το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε;
Στο νηπιαγωγείο συλλάβιζα ένα εικονογραφημένο «Η μικρή Αννούλα» κι ακόμα θυμάμαι τα έμμετρα στιχάκια του. Το καλοκαίρι της 1ης Δημοτικού, ο δάσκαλος μας πρότεινε «Τα ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου. Το λάτρεψα, το διάβαζα και το ξαναδιάβαζα όλο το καλοκαίρι, ζούσα μαζί με τους ήρωες στην κατασκήνωση του βουνού. Από τότε, δεν μου αρκούσαν πια μόνο οι δικές μου εμπειρίες, ήθελα να ζω κι αυτές των ηρώων των βιβλίων. 

ΕΡΩΤΗΣΗ:2)Έχετε συγκεκριμένη προτίμηση στα λογοτεχνικά σας αναγνώσματα;
Μυθιστόρημα, το λατρεύω. Με ταξιδεύει, με εμπνέει, με συγκινεί. Υποκλίνομαι με σεβασμό και στα άλλα λογοτεχνικά είδη, την ποίηση, το διήγημα κλπ, αλλά το μυθιστόρημα είναι ο λογοτεχνικός μου έρωτας. 

ΕΡΩΤΗΣΗ:3)Θα μπορούσατε να μου πείτε μερικούς από τους αγαπημένους σας συγγραφείς ή σας ...βάζω δύσκολα; 
Είμαι πιστή στους κλασσικούς, τους Γάλλους, τους Ρώσους, τους κεντροευρωπαίους, αλλά απολαμβάνω και την Τζέιν Όστιν, τον Τζέφρι Άρτσερ, την Αγκάθα Κρίστι, λατρεύω τον Μελβίλ, μαγεύομαι από τον Σαίξπηρ. Αλλά σαν τους αρχαίους έλληνες τραγικούς δεν έχω κανέναν. Η τραγωδία είναι η μόνιμη ισχυρή επιρροή πάνω μου.   

ΕΡΩΤΗΣΗ:4)Τι αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσετε να γράφετε;
Ήθελα να πλάθω καινούργιους κόσμους, να αφήνω τη φαντασία μου ελεύθερη να ταξιδεύει, να ζω κι άλλες ζωές και να παρασύρω τον αναγνώστη μαζί μου στα ταξίδια μου. Ήθελα να μοιραστώ μαζί του εμπειρίες και σκέψεις, να επικοινωνήσω, γι’ αυτό ξεκίνησα να γράφω.  

ΕΡΩΤΗΣΗ:5)Πως ξεκίνησε η συγγραφή του βιβλίου σας ''Ματωμένα εντελβάις''  γιατί  επιλέξατε αυτόν τον τίτλο και αυτό το εξώφυλλο; Πως θα το χαρακτηρίζατε? (αστυνομικό;κοινωνικό;.....)
Η κόρη μου έκανε το αγροτικό της στο νοσοκομείο των Καλαβρύτων κι η μαρτυρική ιστορία τους αναδύθηκε μέσα μου ξανά. Κανείς δεν τιμωρήθηκε τότε κι αυτό με δαιμόνιζε. Έτσι ξεκίνησαν τα «Ματωμένα εντελβάις», στη χώρα της ουδετερότητας, την Ελβετία, μέσα στα μαύρα δάση της, με μια Ελληνίδα της Γενεύης, έναν παρανοϊκό τραυματία πολέμου, έναν φυγόδικο ναζί… Στη συνέχεια προστέθηκαν κι άλλοι, πολύ αγαπημένοι μου ήρωες. Τα εντελβάις είναι το εμβληματικό, ρομαντικό λουλούδι των Άλπεων, αλλά η ιστορία μου έχει  στοιχεία που τα ματώνουν. Ο τίτλος αποδίδει πολύ καλά νομίζω το περιεχόμενο του βιβλίου, όπως και το εξώφυλλο, ρομαντικό αλλά και νουάρ συγχρόνως.  
    
ΕΡΩΤΗΣΗ:6)Ποιον ήρωα ξεχωρίζετε από τα έργα σας και γιατί;
Την προσοχή μου έχουν συνήθως οι καινούργιοι ήρωες. Αυτοί χρειάζονται παραπάνω φροντίδα σαν τα νεογέννητα. Στα «Ματωμένα εντελβάις» τους αγαπώ όλους, ακόμα και τους πιο τρομαχτικούς. Ωστόσο, η δοτική Μαρί, η νοσηλεύτρια του ερυθρού σταυρού με τη λαχτάρα της μητρότητας, είναι βαθιά στην καρδιά μου. 

ΕΡΩΤΗΣΗ:7)Υπάρχει κάποιο έργο σας που σας δυσκόλεψε στην ολοκλήρωση του;
Σχεδόν όλα. Έχω εμμονή με την αξιοπιστία των πραγματολογικών στοιχείων και των ιστορικών περιόδων και γι’ αυτό απαιτείται προσεκτική και επίπονη έρευνα. Με αποζημιώνει όμως το ταξίδι στον τόπο και τον χρόνο, την απολαμβάνω τη συγγραφή. 

ΕΡΩΤΗΣΗ:8)Λαμβάνετε μηνύματα με απόψεις αναγνωστών; Πόσο σας επηρεάζουν οι παρατηρήσεις τους?
Με επηρεάζουν φυσικά και τους δίνω μεγάλη προσοχή, αλλά όταν καταπιάνομαι ξανά με ένα καινούργιο μυθιστόρημα ακούω μόνο τον εαυτό μου και τις σκέψεις του. Ο ρόλος του αναγνώστη έρχεται αμέσως μετά την έκδοσή του και χαίρομαι να το συζητώ μαζί του και να διαφωνούμε ακόμα.  

ΕΡΩΤΗΣΗ:9)Τελικά, συγγραφέας γεννιέσαι ή γίνεσαι; 
Δεν ξέρω αν γεννιέσαι, ξέρω όμως πως το μικρόβιο της συγγραφής μπαίνει από νωρίς μέσα σου κι ας καθυστερήσεις να το συνειδητοποιήσεις. Αλλά θέλει δουλειά, διάβασμα και επιμονή για να ωριμάσουν οι συνθήκες και να βγάλεις τις ιστορίες σου στο χαρτί.  

ΕΡΩΤΗΣΗ:10))Το τελευταίο σας δημιούργημα κυκλοφόρησε πρόσφατα, αλλά θα τολμήσω να ρωτήσω αν έχετε ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζετε/γράφετε κάτι καινούριο? Μήπως έχετε και άλλες ανέκδοτες ιστορίες?
Έχω στο μυαλό μου την επόμενη ιστορία και ανυπομονώ να της δώσω σάρκα και οστά, αλλά αυτό θα γίνει στην ώρα του. Προς το παρόν ψάχνω σαν τρελή ό,τι πληροφορίες μπορώ να μαζέψω για να την τεκμηριώσω.

ΕΡΩΤΗΣΗ:12)Ποιο βιβλίο διαβάζετε αυτό το διάστημα;
Το «Πάρα πολλή ευτυχία», της Άλις Μονρό.  

ΕΡΩΤΗΣΗ:13)Θα ήθελα να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του blog μας, τη φράση που σας εκφράζει, το τραγούδι που σας αντιπροσωπεύει και την αγαπημένη σας ταινία. Ίσως είναι περισσότερα από ένα, αλλά πείτε τα πρώτα που σας έρχονται στο μυαλό για το καθένα από αυτά…

Συνωστίζονται πολλά στο μυαλό μου, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια αυτή τη στιγμή, συγχωρείστε με… 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου