Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ ΑΦΟΥ!!!


Άρωμα ρεζεντάς
της Ρούλας Σαμαϊλίδου


Ζωές γεμάτες ανατροπές μέσα στη δίνη σημαντικών ιστορικών γεγονότων.
Τρεις γενιές γυναικών που θα παραδοθούν στον έρωτα ή θα μάθουν να αγαπούν.
Η Άννα από τη φτωχική ζωή στις καλύβες των ξυλοκόπων θα βρεθεί στα σαλόνια του Γιαν φον Ντούσεκ, συμβούλου του Αυτοκράτορα της Αυστρίας Φραγκίσκου Ιωσήφ.
Η Γκιζέλα θα περιπλανηθεί στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου, της Κατοχής και του Εμφυλίου δίπλα στον άντρα της, τον Χρήστο, γιο φουστανελά από τη Λακωνία, σπουδαγμένο στο Παρίσι, με μόνη φιλοδοξία να είναι ένας γιατρός που θα προσφέρει στον άνθρωπο έστω και χωρίς αμοιβή.
Η Βαλεντίνη, διψασμένη για ζωή, θα βιώσει τον πρώτο έρωτα, τον συμβιβασμό του γάμου και τον πειρασμό του απαγορευμένου γιατί η μοίρα την έχει διαλέξει να είναι ο κρίκος για να δέσει το κενό που άφησαν οι στάχτες του πολέμου.
Ένα τανγκό με άρωμα ρεζεντάς θα φέρει το ποθητό αποτέλεσμα;
Ένα γοητευτικό μυθιστόρημα που ζωντανεύει τις στιγμές και τα γεγονότα που καθόρισαν τις ζωές των ανθρώπων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη του 20ού αιώνα.

Βιογραφικό σημείωμα
Η Ρούλα Σαµαϊλίδου γεννήθηκε στη Μύρινα της Λήµνου.
Αποφοίτησε από την Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδηµία Αθηνών και στη συνέχεια εργάστηκε σε τράπεζα. Είναι παντρεµένη και έχει δύο κόρες. Τα τελευταία χρόνια ζει στη Σπάρτη. Στο έργο της πραγµατεύεται θέµατα που έχουν να κάνουν µε παλαιότερες εποχές, µεταφέροντας την πλοκή στο γενέθλιο νησί της.
Έως σήµερα έχουν δηµοσιευθεί έργα της σε διάφορες εφηµερίδες και περιοδικά και έχουν εκδοθεί τα βιβλία της Χρόνια οργής και Τα κεντηµένα γοβάκια από τις εκδόσεις Ιδιοµορφή,Τα παραµύθια της γιαγιάς από τις εκδόσεις Λογότυπος, καθώς και τα Πέρα από το νησί, Η γειτονιά των Ονείρων και Το στίγµα από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη.

Κλαίρη – Έρικα – Κλειώ 

του Γιώργου Ντόβα

Ένας σύμβουλος επιχειρήσεων.
Μία πανέμορφη ψυχίατρος με διδακτορικό στην Ψυχολογία.
Ένα άβγαλτο, συνεσταλμένο κορίτσι, κληρονόμος μιας τεράστιας περιουσίας, που μετατρέπεται σε μία φλογερή, προκλητική γυναίκα.
Και μία εκρηκτική, μυστηριώδης ύπαρξη, η οποία κρύβει ένα μυστικό και δεν είναι αυτό που φαίνεται.
Όλοι μαζί σε ένα παιχνίδι ζωής, εξουσίας και έρωτα στον ανελέητο κόσμο των μεγάλων επιχειρήσεων.
Μαζί με ένα υπερπολυτελές σκάφος σε ένα κοσμοπολίτικο νησί και έναν γάμο με έναν γαμπρό και τρεις νύφες!
Και όλα αυτά με έναν έντονο διάχυτο ερωτισμό!

Το πρώτο μέρος της τριλογίας Κλαίρη – Έρικα – Κλειώ.
Δεν ενδείκνυται για ανηλίκους.


Βιογραφικό σημείωμα
Ο Γιώργος Ντόβας γεννήθηκε στον Βόλο.
Από 15 ετών, πνεύμα ανήσυχο, ασχολήθηκε με την Έρευνα και την Εξερεύνηση Παράξενων και Ανεξήγητων Φαινομένων. Κατά καιρούς συμμετείχε σε διάφορες ομάδες έρευνας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως η Ομάδα Μελετητών του Αγνώστου, η APRO (Aerial Phenomena Research Organization) και η MUFON (Mutual UFO Network).
43 χρόνια μετά, συνεχίζει την έρευνα και την ενασχόλησή του με το παράξενο και το φανταστικό.
Έχει σπουδάσει Ηλεκτρονική και Επιστήμη Υπολογιστών.
Δημιουργεί ψηφιακά έργα τέχνης και γράφει διάφορα βιβλία, παράξενα και μη. http://www.homoastralis.org/FractalsCollection2001.htm
Γνωμικό που τον χαρακτηρίζει είναι το: «Οίω, Όσσομαι, Κοννέω!» (Ακούω, Βλέπω, Γνωρίζω).

Ξεπέρνα τον φόβο ζήσε το θαύμα
Μαργαρίτα Αρβανίτη

Ένα θαύμα είναι η ζωή, που αξίζει να το ζήσουμε! Ξεπερνώντας εμπόδια, φόβους πραγματικούς και πλασματικούς, ο στόχος είναι όχι μόνο να ζήσουμε αλλά και να ευτυχήσουμε.
Βασική προϋπόθεση η υγεία, την οποία θεωρούμε δεδομένη μέχρι τη στιγμή που εισβάλλει το απροσδόκητο της απώλειάς της.
Ο φόβος είναι το πρώτο συναίσθημα αφύπνισης όταν το αυτονόητο αγαθό της ύπαρξης γίνεται πλέον αγαθό διεκδίκησης με αγώνα.
Η Ελπίδα, η ηρωίδα του βιβλίου, έρχεται αντιμέτωπη με τη συνειδητότητα του αναπόφευκτου της προσωρινότητας της ζωής. Αιτία η απώλεια υγείας, Ca του μαστού. Πρόβλημα που επιβάλλει την άμεση αντιμετώπισή του.
Μετά το πρώτο ξάφνιασμα, πιάνει αποφασιστικά τη θέση της στη μάχη! Θα νικήσει;

Πολύτιμο δώρο η ζωή, αξίζει να το διεκδικούμε!

Βιογραφικό σημείωμα
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Την αγάπη μου για τις τέχνες και τα γράμματα, που ξεκίνησε σαν ευχαρίστηση μέσα από τις σχολικές δραστηριότητες, την υποστήριξα, αργότερα, με τις θεωρητικές σπουδές που ακολούθησα.
Το πρώτο μου ποίημα της παιδικής ηλικίας το ακολούθησαν και άλλα, ανάλογα των εμπειριών και της ωρίμανσης που φέρνουν τα χρόνια.
Η ζωγραφική, η μουσική, το θέατρο, η ενασχόλησή μου με το ραδιόφωνο ως παραγωγός μουσικών προγραμμάτων, η εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας και η μετάφραση ποιημάτων καθώς και η φωτογράφιση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας υπήρξαν και παραμένουν αγάπες που με απασχολούν χρόνια.
Είμαι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και ασχολούμαι με βιβλιοκριτικές και παρουσιάσεις βιβλίων. Συνεντεύξεις, κείμενα και ποιήματά μου δημοσιεύονται σε ανάλογους ιστότοπους.
Η πρώτη ποιητική συλλογή μου κυκλοφόρησε με τον τίτλο Ανεκπλήρωτοι Έρωτες από τις εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία και ποιήματά μου περιλαμβάνονται στο έργο Ανθολογία Ποιήσεως από τις εκδόσεις Όστρια. Η ποιητική συλλογή μου Του έρωτα και της ζωήςκυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη.
Στο μοίρασμα είναι η χαρά!



ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠ'ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
Μαρία Τουλ

Ο Άρης, το μοναχοπαίδι εύπορης οικογένειας, βιώνει την απαρχή δύσκολων εμπειριών. Με τον πατέρα του παρόντα αλλά αμέτοχο, με τη μητέρα του βυθισμένη στη δίνη των ψυχολογικών προβλημάτων, ο Άρης έχει μια δύσκολη αποστολή. Να καταφέρει να μεγαλώσει φυσιολογικά.
Ένα ταξίδι από την παιδική ηλικία προς την ενηλικίωση. Ένα ταξίδι μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου. Μια δύσκολη πορεία. Με έρωτες, πάθη, λάθη, θέλω, πρέπει. Με τη σκιά της αυτοκτονίας να σκεπάζει το πεπρωμένο της οικογένειας.
Ο Άρης, η Λάουρα, η Λιζ, ο Ισίδωρος, η Ρωξάνη.
Ένα πολύχρωμο και ταυτόχρονα σκοτεινό γαϊτανάκι.
Η μοίρα και η βούληση θα σφραγίσουν τις πορείες τους και θα φέρουν τη λύτρωση.
Βιογραφικό σημείωμα
Η Μαρία Τουλ γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε το σχολείο κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και κατόπιν σπούδασε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε κατέχοντας δύο πτυχία. Από πολύ μικρή ηλικία έτρεφε ζωηρό ενδιαφέρον για τη ζωγραφική, τη μουσική και –κυρίως– τη λογοτεχνία.
Οι συνεχείς μετακινήσεις στο εξωτερικό τής έδωσαν την ευκαιρία να θαυμάσει σπουδαία καλλιτεχνήματα σε μουσεία της Βιέννης και του Μονάχου και να έρθει σε επαφή με την κλασική μουσική των Μπετόβεν, Σοπέν, Σούμαν και Σούμπερτ. Οι εμπειρίες αυτές, σε συνδυασμό με την αγάπη της προς το ελληνικό θαλασσινό τοπίο, της ενέπνευσαν την έντονη ανάγκη της λογοτεχνικής δημιουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου