Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΟΝΕΙΡΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ'' ΤΟΥ κ.ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΡΙΓΛΙΔΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13/6/2017 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΦΟΥ!!!

Ο κ.Γρηγόρης Τριγλίδης σας προσκαλεί στην παρουσίαση του πρώτου του βιβλίου "Ξεχασμένα όνειρα"
                          την Τρίτη 13 Ιουνίου στις 19.00 στο Kafe Theatro
Συντονίζει: Σοφία Χρήσταινα Συγγραφέας, ειδική γραμματέας της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος,
Αποσπάσματα διαβάζει: Έυα Παυλίδου Συγγραφέας Ποιήτρια
Θα μιλήσει για το βιβλίο: Νατάσσα Καραμανλή συγγραφέας

Έπειτα από ένα εργατικό ατύχημα, ο Δημήτρης εισάγεται στην εντατική, σε κωματώδη κατάσταση, όπου νοσηλεύεται για έξι χρόνια.
Η μητέρα του, ως φύλακας άγγελός του, μην έχοντας κανέναν άλλο, στέκει σαν βράχος στο πλευρό του μέχρι την ώρα που οι γιατροί τής ανακοινώνουν πως πρέπει να τον αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα που τον κρατούν στη ζωή.
Συντετριμμένη, αλλά δίχως να χάσει τις ελπίδες της, την ίδια στιγμή που ο γιος της έχει ελάχιστα δευτερόλεπτα ζωής, τον εκλιπαρεί με όση δύναμη της είχε απομείνει να σηκωθεί!
Ακριβώς τότε συμβαίνει το αναπάντεχο...
Ένα δυνατό μυθιστόρημα που δοκιμάζει τα όρια και τα συναισθήματα. Μία φανταστική ιστορία που πυροδοτεί την αισιοδοξία και την αγάπη για τη ζωή… Όταν ο κόσμος της πραγματικότητας γίνεται «ένα» με αυτόν τον ονείρων…
Μέχρι τότε ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα κ.Γρηγόρη Τριγλίδη μέσω του βιογραφικού του και μερικών ερωτήσεων μου που με προθυμία δέχθηκε να απαντήσει και τον ευχαριστώ πολύ!!!!
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γρηγόρης Τριγλίδης γεννήθηκε στη  Θεσσαλονίκη το 1977, όπου και μεγάλωσε μέχρι τα δεκαοχτώ του. Έπειτα, κατατάχθηκε στον στρατό, ακολουθώντας μια πορεία δεκαπέντε ετών. 
Παράλληλα ασχολήθηκε με τους υπολογιστές, παρακολουθώντας διαδικτυακά μαθήματα του τμήματος Οικονομικών Επιστημών απ’ το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αποκτώντας αντίστοιχα Πιστοποιητικά Επιμόρφωσης.
Το 2008 πήρε μέρος στο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες της εταιρίας Mozila, του γνωστού φυλλομετρητή (Browser) - [μπράουζερ] «Firefox».
 Δημιούργησε την ελληνική κοινότητα «Sidux-Linux» Ξεκινώντας από ένα blog σχετικού ειδησεογραφικού θέματος για το εν λόγο λειτουργικό σύστημα.
Συνταξιοδοτήθηκε από τον στρατό λόγο τετραπληγίας, η οποία βελτιώθηκε σε τετραπάρεση. 
Τον Ιανουάριο του 2016 έγινε μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας, ανέλαβε το επίσημο Blog και το κανάλι της ένωσης στο Youtube όπως και την επίσημη της στο Google μαζί με τις φιλολόγους, Ευγενία Κορτσάρη και Γιώτα Παπαδοπούλου. 
Το Μάιο του 2017 έγινε τακτικό Μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος. Επίσης τον ίδιο μήνα έγινε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου « Το ράφι της Αγάπης». 
Το ταλέντο του στην γραφή φάνηκε σε μικρή ηλικία, καθώς άφηνε παντού χαρτάκια με τις σημειώσεις του. Το «Όνειρα ξεχασμένα» είναι η πρώτη του συγγραφική προσπάθεια.
Έχει δυο γιούς τον Αλέξανδρο 13ων ετών και τον Μιχάλη 10 ετών που τους υπεραγαπάει.

Βρείτε τον συγγραφέα στο facebook:https://www.facebook.com/gtriglidis?fref=ts


ΕΡΩΤΗΣΗ:1)Σε ποια ηλικία ήταν η πρώτη επαφή σας με το βιβλίο. Θυμάστε το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε;
ΑΠ: Μεγάλη ιστορία, Υπηρετούσα στην αποστολή της Αλβανίας, η ηλικία μου ήταν 19 ετών περίπου. Είχα ολοκληρώσει κοντά δυο μήνες. 
Η βαριεστιμάρα είχε γίνει δεύτερο δέρμα μου. Τηλεφωνώ στη μητέρα μου να της πω να στείλει, ένα walkman με δυο κασέτες heavy Metal που άκουγα τότε! Και μία μεγάλη σακούλα φιστίκια. 
Η μητέρα μου εκμεταλλευόμενη το γεγονός και ως φανατική αναγνώστρια του Ν. Καζατζάκη, τοποθέτησε μαζί με την παραγγελία μου το βιβλίο Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά. 
Όταν πρωτοπήρα το χαρτόκουτο στα χέρια μου, λόγο βάρους αναρωτήθηκα: «Μα καλά πόσα φιστίκια έβαλε;». 
Εντός δύο ημέρών βαρέθηκα της κασέτες και τελείωσαν τα φιστίκια.
«Άρε μάνα θα μου το πληρώσεις αυτό!!!» Σχολίασα. Άρχισα να διαβάζω...!!! Συμπληρώνοντας 100 σελίδες περίπου, διαπίστωσα πως η σκέψη, η ομιλία και η καθημερινότητα αλλάξανε!!! Αυτό ήταν. Μαγεύτηκα!!!

ΕΡΩΤΗΣΗ:2) Έχετε συγκεκριμένη προτίμηση στα λογοτεχνικά σας αναγνώσματα;
ΑΠ: Η προτίμηση μου είναι οτιδήποτε με αγγίζει, να μου μιλάει μέσα μου, κι ότι θέλει ας είναι!!! Διαβάζω Μυθιστορήματα ποίηση, επιστημονικά, θρησκευτικά ... και πολλά άλλα, να διευρύνω το πνεύμα μου θέλω. Επίσης μου αρέσει πάρα πολύ και η ζωή... Μπορεί να μην έχει γραμμένες σελίδες αλλά είναι η πιο ενδιαφέρουσα ιστορία!

ΕΡΩΤΗΣΗ:3)Θα μπορούσατε να μου πείτε μερικούς από τους αγαπημένους σας συγγραφείς ή σας ...βάζω δύσκολα;
ΑΠ:Ναι μου βάζεις δύσκολα γιατί μπορεί να αναφέρω κάποιον και να ξεχάσω το όνομα ενός άλλου, δεν θέλω να τους αδικήσω!Για μένα όμως όλοι τους χωρίς εξαίρεση, το λέω και το εννοώ, γατί δε μου αρέσει να δημιουργώ ψεύτικες εντυπώσεις! Τους σέβομαι και υποκλίνομαι.

ΕΡΩΤΗΣΗ:4)Τι αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσετε να γράφετε;
ΑΠ: Από πάντα έγγραφα! Από μικρό παιδί στο δημοτικό έκρυβα χαρτάκια με σκέψεις μου σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Πίσω από ντουλάπες, κάτω από χαλιά, ανάμεσα στα ρούχα... Είχα κι άλλα σημεία αλλά που να θυμάμαι!

ΕΡΩΤΗΣΗ:5)Πως ξεκίνησε η συγγραφή του βιβλίου σας "Όνειρα ξεχασμένα" και γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο και αυτό το εξώφυλλο;
ΑΠ: Στο παρελθών όταν υπηρετούσα στο στρατό συμπληρώνοντας κοντά 15 χρόνια, με τίμησε η υπηρεσία μου ως τον καλύτερο υπαξιωματικό της Ταξιαρχίας. Ένα μήνα αργότερα στις 21 Νοεμβρίου 2010 ημέρα Κυριακή, Ξυπνώ και βλέπω το αριστερό μου πόδι να κρέμεται. Δεν θέλω να μακρηγορήσω! Σε τέσσερις ημέρες βρισκόμουν στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο με κατεστραμμένα νεύρα στα άκρα. Από τότε βελτίωσα την παραλυσία μου σε τετραπλασίαση, δηλαδή μπορεί να κινούμε, όμως λόγο του μεγάλου κλονισμού των νεύρων μου μπορεί να υποτροπιάσω και να πεθάνω ακόμα και την στιγμή που γράφω αυτή την απάντηση. 
Αλλά παρόλα αυτά οι γιατροί αποδίδουν την βελτίωσή μου σε θαύμα, γι αυτό θέλω ο κόσμος να έρθει να με δει, να του πω πως και στις μέρες μας γίνονται. Όλο αυτό το γεγονός, μου έδωσε τροφή και έμπνευση, έδωσα στην πένα μου πνοή και όπως το σπίρτο που σέρνεται μα στο τέλος καίει! Έτσι και τα χέρια μου έγραφαν για να μοιραστώ αυτό το γεγονός, με μια ιστορία γραμμένη ως νουβέλα των 138 σελίδων, θέλοντας να δώσω ώθηση στη κριμένη αισιοδοξία, να λάμψει η ελπίδα, αλλά να πάρουν δύναμη και κουράγιο όσοι περνούν δύσκολα.

ΕΡΩΤΗΣΗ:6)Μια και είναι το πρώτο σας βιβλίο και δεν γνωρίζουμε τη γραφή σας τι πιστεύεται ότι προκαλεί τον αναγνώστη να σας διαβάσει,να σας γνωρίσει; Το εξώφυλλο; Το οπισθόφυλλο; Πείτε μου δυο λόγια για την ιστορία.....
ΑΠ: Πραγματικά η Μαρία Τ. Πετράκι του εκδοτικού «Ίτανος» έκανε το θαύμα της. Η κυρία Κάλια Δετοράκη έκανε πολύ καλή επιλογή και την ευχαριστώ γι αυτό, μα και για την άψογη συνεργασία που έχουμε.
Μαρία διαβάζεις; Αυτή ευθύνεται για το εξώφυλλό, αυτή φταίει! Αστειεύομαι φυσικά!!! 
Όταν το πρωτοείδα οι κόρες των ματιών μου διεστάλησαν, θέλοντας έτσι να πιουν όλη την εικόνα από θαυμασμό!!! Κατάλαβα πως αυτό είναι για το Όνειρα Ξεχασμένα». Μπράβο Μαρία!!!  Όσο για την Ιστορία μίλησα στην πιο πάνω.
Δεν θέλω να αδικήσω και να ξεχάσω την Δέσποινα Μαρκάτου φιλόλογος και επιμελήτρια, άψογη και συνεργάσιμη. Να μιλήσω και για τις πολύτιμες συμβουλές της φιλολόγου Ευγενίας Κορτσάρη Γενικής Γραμματέως της Ενώσεως Συγγραφέων Πιερίας, όλους όσους απαρτίζουν την παραπάνω Ένωση με αγκάλιασαν και μου δώσανε θάρρος και κίνητρο να το εκδώσω.

ΕΡΩΤΗΣΗ:7)Ποιον ήρωα ξεχωρίζετε από το έργο σας και γιατί?
ΑΠ: Κανέναν πραγματικά. Τους αισθάνομαι όλους σαν να είναι κάπου έξω από τις μικρές σελίδες και μπορεί να τους συναντήσω, να μιλήσω μαζί τους, να πιω καφέ!!! Δεν μπορώ να το κάνω αυτό!!! Το αγαπώ το βιβλίο μου στο σύνολό του.

ΕΡΩΤΗΣΗ:8)Το τελευταίο σας δημιούργημα κυκλοφόρησε πρόσφατα, αλλά θα τολμήσω να ρωτήσω αν έχετε ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζετε/γράφετε κάτι καινούριο; Μήπως έχετε και άλλες ανέκδοτες ιστορίες;
ΑΠ: Ναι κάτι ετοιμάζω, αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, εκτός από την πληροφορία πως είναι μυθιστόρημα.

ΕΡΩΤΗΣΗ:9)Ποιο βιβλίο διαβάζετε αυτό το διάστημα;
ΑΠ: Για να μπορέσω να γράψω το επόμενο μελετώ την ιστορία των Αλχημιστών, μη γελιέσαι! Δεν γράφω για την εποχή του μεσαίωνα ή της αρχαίας Ελλάδας ή ακόμα πιο παλιά για αρχαία Αίγυπτο! Στο τώρα αναφέρεται. Οχ!! Μίλησα παρασυρόμενος από την ερώτηση....  Να πάρει!!!

ΕΡΩΤΗΣΗ:11)Θα ήθελα να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του blog μας, τη φράση που σας εκφράζει, το τραγούδι που σας αντιπροσωπεύει και την αγαπημένη σας ταινία. Ίσως  είναι περισσότερα από ένα, αλλά πείτε τα πρώτα που σας έρχονται στο μυαλό για το καθένα από αυτά..
Αγαπημένη ταινία: Ανακαλύπτοντας τον Φόρεστερ, με τον Σον Κόνερι και τον Ρομπ Μπράουν.
Αγαπημένο τραγούδι: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Καθρέφτης.
Αγαπημένη Φράση: ΨΥΧΙΚΉ ΔΎΝΑΜΗ!!! 

Να πούμε και για την παρουσίαση του βιβλίου στις 13 Ιουνίου ημέρα Τρίτη, στο καφέ θέατρο και ώρα 19:00.
Και με μια πολύ δυνατή Ομάδα από τον χορηγό επικοινωνίας « Το Ράφι της Αγάπης».
Συντονίζει: Σοφία Χρήσταινα Συγγραφέας, ειδική γραμματέας της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος.
Αποσπάσματα διαβάζει: Εύα Παυλίδου Συγγραφέας Ποιήτρια.
Θα μιλήσει για το βιβλίο: Νατάσσα Καραμανλή συγγραφέας.

Τις οποίες ευχαριστώ πάρα πολύ!!! 

Σας χαιρετώ και μη ξεχνάτε! ΨΥΧΙΚΉ ΔΎΝΑΜΗ!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου