Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ
για το ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ
από τις εκδόσεις ΠΝΟΗ.

Ο Ακίνδυνος είναι ένα μυθιστόρημα με αστυνομική πλοκή, καθώς ο ήρωας πρέπει να αποδείξει την αθωότητά του, σε ένα κόσμο που έχει ήδη αποφασίσει την καταδίκη του, επειδή έτσι απλά η εκδοχή της ενοχής του, βολεύει όσους ασκούν εξουσία επάνω του με την δική του ανοχή.
«Η ζωή τρέχει, δεν ρωτάει κι αποφασίζει τυχαία.
Όσοι φοβούνται, εγκλωβίζονται. Αν δεν ξυπνήσουν έγκαιρα,
έρχεται μια μέρα που ξεχνούν πως υπήρχαν, γιατί ξέχασαν
να ονειρεύονται και να επιλέγουν την πορεία τους».
Σύμμαχός του στην περιπέτεια, η Φανή, η καφετζού. Έχει σπουδάσει ψυχολογία, αλλά δεν βρίσκει ανάλογη δουλειά. Η νεαρή, αντισυμβατική ύπαρξη της ιστορίας που αγαπάει τα αστυνομικά μυθιστορήματα κι αναζητάει την δράση στην ζωή της, όπου δει αδικία ανακατεύεται δίχως δεύτερη σκέψη. Έπειτα, είναι και ο Ιάσονας. Ο νεαρός, ερωτευμένος αστυνομικός που φιλοδοξεί να λύσει την υπόθεση για να εντυπωσιάσει την Φανούλα και να πάρει μια καλή μετάθεση στην Αθήνα.
Πολλοί πιστεύουν ότι ο συγγραφέας επιλέγει το θέμα του, όμως αφού τελειώσω ένα μυθιστόρημα καταλαβαίνω τελικά πως το θέμα είναι εκείνο που με επιλέγει. Μας τυραννούν οι σκέψεις μας για όσα συμβαίνουν γύρω μας, αλλά νιώθουμε ότι η υποκειμενική μας κρίση θα μας ξεγελάσει. Έτσι γεννιέται ένας ήρωας που αναλαμβάνει να μας λύσει τις απορίες μας με τον πλέον ανώδυνο τρόπο, καθώς εκείνος θα πρέπει να δοκιμαστεί στα άκρα. Τον βάζουμε σε περιπέτειες και του προσφέρουμε φίλους, εχθρούς κι ελάχιστες επιλογές, λαχταρώντας να τον δούμε να βγαίνει νικητής από την δική μας περιπέτεια για να μπορούμε να ελπίζουμε.   
Κάπως έτσι συνέβη και με τον Ακίνδυνο. Πριν μερικά χρόνια είδα στον ύπνο μου ότι βρήκα έναν φάκελο με πολλά λεφτά. Ωραίο όνειρο, αλλά ξύπνησα. Βρήκα τον εαυτό μου να αναρωτιέμαι τι θα τα έκανα. Εκείνη την ημέρα γεννήθηκε ο «Ακίνδυνος». Εκείνος ο ανθρωπάκος που δεν ενδιαφέρεται για το χρήμα, παρά μόνο για την οικογένειά του. Δεν έχει μεγάλες φιλοδοξίες στην ζωή, δεν είναι άπληστος, δεν ρισκάρει, δεν εξαπατάει τους άλλους ανθρώπους και πάνω από όλα δεν είναι τεμπέλης. Δουλεύει. Είναι όμως ένας ακόμη χρεωμένος Έλληνας, ένας άνθρωπος της αξιοπρέπειας του «είναι» που ζει στην χώρα της αξιοπρέπειας του «έχειν» κι αυτό το σφάλμα τού είναι ασυγχώρητο. Έτσι, όταν θα βρει ένα φάκελο με πολλά χρήματα θα βρει και τον μπελά του! Ναι, δεν πρέπει να λύσει τα οικονομικά του προβλήματα τόσο εύκολα. Πρέπει να δοκιμαστεί για να βεβαιωθούμε όλοι μας, ότι πραγματικά του αξίζει αυτή η τύχη. Αντιμέτωπος με την απληστία του κόσμου, την δημοσιογραφία των αριθμών και την πολιτική της όμορφης εικόνας θα πρέπει να
παλέψει, λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές, για το δικαίωμά του στην ήρεμη οικογενειακή  ζωή.

Ο Ακίνδυνος είμαι εγώ, ο Ακίνδυνος… είμαστε εμείς.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ

 Ο Ακίνδυνος είναι ένας άνθρωπος εντελώς… ακίνδυνος. Στη σύγχρονη Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, τα χρέη και η ατυχία τον κυνηγούν. Λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές βρίσκει δουλειά με μέσον σ’ένα εκλογικό γραφείο. Και κάπου εκεί τα πράγματα περιπλέκονται… Μια μέρα πέφτει τυχαία στα χέρια του ένας φάκελος με χρήματα. Πολλά χρήματα. Ύστερα από μια σύντομη πάλη με τη συνείδησή του αποφασίζει να τα επιστρέψει στον κάτοχό τους. 
Ως ανταμοιβή για την καλή του πράξη βρίσκεται μπλεγμένος σε μια σουρεαλιστική υπόθεση, με την Αστυνομία και τους δημοσιογράφους να βρίσκονται στο κατόπι του. Ο μόνος σύμμαχός του είναι η Φανή, μια νεαρή ψυχολόγος που λατρεύει να εξιχνιάζει μυστήρια.Τα ερωτήματα όμως είναι πολλά, και ο χρόνος που έχουν για ν’ αποδείξουν την αθωότητα του Ακίνδυνου, λίγος. 
Ένα γλυκόπικρο βιβλίο που σατιρίζει την κοινωνική υποκρισία, την παρακμή του δημοσιογραφικού κόσμου και τον ξεπεσμό της πολιτικής σκηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου