Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΑΦΟΥ!!!


Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ-ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ
Το ξέρω πως είμαι τρελή∙ μα η αγάπη κάποιον τρελαίνει… 

Ιούνιος του 1908. Η Πηνελόπη Δέλτα βρίσκεται σε ένα σανατόριο στα περίχωρα της Βιέννης. Είναι μια γυναίκα με κηλιδωμένη ζωή. Σε αυτό το άσυλο των ταλαιπωρημένων ψυχών, μακριά από τις κόρες της, την έστειλαν για να ξεχάσει τον Ίωνα Δραγούμη, τον γοητευτικό διπλωμάτη που αγάπησε παράφορα, τον άνθρωπο που έγινε η αιτία να κλυδωνιστεί ο γάμος της. Όμως η επίσκεψή του εκεί τα αλλάζει όλα. Με φόντο τις καταπράσινες ερημιές και τα μεσαιωνικά πλακόστρωτα της κεντρικής Ευρώπης θα παλέψει για τη λύτρωση της καρδιάς της, ζώντας μαζί του τρεις μέρες που θα τη σημαδέψουν για πάντα. 

Τριάντα τρία χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 1941, οι Γερμανοί εισβάλλουν στην Αθήνα, και εκείνη, καθηλωμένη στο σαλόνι του σπιτιού της στην Κηφισιά, επιχειρεί τον τελευταίο απολογισμό της ζωής της, έχοντας πάρει μια μοιραία απόφαση. Να ανταμώσει στον ουρανό τον άντρα που στερήθηκε κάποτε. 

Το Ιστορία χωρίς όνομα είναι ένα βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα για το πάθος και την απώλεια, για τον έρωτα και τη μνήμη, για τις δεσμεύσεις της οικογένειας, για το σκοτάδι του πολέμου και τις πιο δραματικές στιγμές της Ελλάδας. 

Βασισμένος στα ημερολόγιά της, ο Στέφανος Δάνδολος αποτίει φόρο τιμής στον εύθραυστο ψυχισμό της σπουδαιότερης Ελληνίδας συγγραφέως του εικοστού αιώνα.

Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ
ΚΑΝΕ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ-ΤΖΟΝ ΓΚΡΙΝ-ΜΟΡΙΝ ΤΖΟΝΣΟΝ-ΛΟΡΕΝ ΜΑ'Ι'ΡΑΚΛ
Παραμονή Χριστουγέννων και η χειρότερη χιονοθύελλα όλων των εποχών μεταμορφώνει μια μικρή πόλη σε ρομαντικό καταφύγιο, σαν αυτά που βλέπεις στις ταινίες. Ή περίπου. Στο κάτω κάτω κανείς δε θα περίμενε ότι μια περιπλάνηση μέσα στο κρύο, στη μέση του πουθενά, θα κατέληγε σ’ ένα μεθυστικό φιλί από έναν γοητευτικό ξένο. Και κανένας δε θα σκεφτόταν ότι μια βόλτα μέχρι ένα μαγαζί με βάφλες, θαμμένο στο χιόνι, θα οδηγούσε στον έρωτα με έναν παλιό φίλο. Ή ότι η ανακάλυψη της αληθινής αγάπης θα άρχιζε με μια βασανιστική πρωινή βάρδια σ’ ένα καφέ. 

Χάρη σε τρεις από τους καλύτερους και πλέον ευπώλητους συγγραφείς εφηβικής λογοτεχνίας παγκοσμίως –τον Τζον Γκριν, τη Μορίν Τζόνσον και τη Λόρεν Μάιρακλ–, η μαγεία των γιορτών αναδεικνύεται μέσα από τρεις διασκεδαστικές και τρυφερές αλληλένδετες ιστορίες αγάπης, ρομαντισμού και φιλιών που κόβουν την ανάσα.

Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΧΟΡΧΕ ΓΚΑΛΑΝ
1989. Ο λαός του Ελ Σλαβαδόρ ζει τον τρόμο του εμφυλίου πολέμου. Ένα πρωινό του Νοεμβρίου, μια ομάδα ένοπλων αντρών εισβάλλει στον χώρο του Καθολικού Πανεπιστημίου και δολοφονεί εν ψυχρώ έξι Ιησουίτες και δύο γυναίκες. Ο πατήρ Τοχέιρα αναγκάζεται από τις περιστάσεις να πάρει τα ηνία αυτές τις τραγικές μέρες και αναλαμβάνει το καθήκον να αποκαλύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από αυτούς τους θανάτους. Ωστόσο, ο μοναδικός μάρτυρας που θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση της υπόθεση σιωπά. Ποιοι είναι οι πραγματικοί ένοχοι της σφαγής; 

Εμπνευσμένο από τα τραγικά γεγονότα που συντάραξαν το Ελ Σαλβαδόρ και τη Λατινική Αμερική, ο ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ είναι ένα συγκινητικό μυθιστόρημα για τον φόβο, το μίσος και την ατιμωρησία. Ένα βιβλίο που ρίχνει φως για πρώτη φορά στα περιστατικά που έλαβαν χώρα το 1989, μια προσπάθεια να ακουστεί η φωνή των φτωχών και καταπιεσμένων.

Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ
ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ-STEPHENIE MEYER
Για την Μπέλα Σουάν ένα μόνο είναι πιο σημαντικό από την ίδια τη ζωή: ο Έντουαρντ Κάλεν. Αλλά το να είσαι ερωτευμένος με έναν βρικόλακα είναι πολύ πιο επικίνδυνο απ’ ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ η Μπέλα. Ο Έντουαρντ έχει ήδη σώσει την αγαπημένη του από έναν σατανικό βρικόλακα, αλλά τώρα, καθώς η σχέση τους απειλεί ό,τι αγαπούν περισσότερο, συνειδητοποιούν ότι όλο δεν είναι παρά η αρχή σε μια κατάσταση που μπορεί να αποδειχτεί καταστροφική… 

Στη συνέχεια του παγκόσμιου μπεστ σέλερ ΛΥΚΟΦΩΣ, η Stephenie Meyer μάς χαρίζει μια ακόμη ακαταμάχητη ιστορία γεμάτη ρομαντισμό, αγωνία και στοιχεία υπερφυσικού. Με πάθος και απρόσμενες ανατροπές, αυτό το ερωτικό έπος είναι έτοιμο να κατακτήσει τη λογοτεχνική αθανασία.

Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ
Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ-ΒΑΛΕΡΙΟ ΜΑΣΙΜΟ ΜΑΝΦΡΕΝΤΙ
Είναι μια ηλιόλουστη μέρα όταν ο Άρμιν φωνάζει τον αδελφό του τον Γουλφ για να του δείξει ένα θαύμα: την κατασκευή του «δρόμου που δε σταματάει ποτέ». Ένα έργο που τους αφήνει εκστατικούς, το τεχνικό θαύμα των Ρωμαίων εχθρών, ικανών να δημιουργήσουν από το τίποτα έναν δρόμο που διασχίζει δάση, ποτάμια, βάλτους και που δεν ξεφεύγει απ’ την πορεία του ούτε καν μπροστά στα βουνά. 

Ξαφνικά, τα δυο αγόρια έρχονται αντιμέτωπα με μια ρωμαϊκή περίπολο. Οι στρατιώτες τούς συλλαμβάνουν, όμως η μοίρα τους δεν είναι ο θάνατος, ούτε η σκλαβιά. Γιατί οι δυο τους είναι γιοι βασιλιά. Ο Σίγκμερ, ο πατέρας τους, είναι ένας περήφανος και τρομερός πολεμιστής, ένας Γερμανός πρίγκιπας που η φυλή του τον σέβεται και τον αγαπάει. Η μόνη αδυναμία του ήταν η μυστική του φιλία με τον Δρούσο, τον μεγάλο εχθρό, τον Ρωμαίο στρατηγό που χάθηκε πρόωρα, και τον οποίο, κρυφά, ο Σίγκμερ είχε γνωρίσει και θαύμαζε. 

Οι δυο νέοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη γη και τον πατέρα τους και να οδηγηθούν στη Ρώμη. Είναι βάρβαροι αλλά και πρίγκιπες. Θα τους εκπαιδεύσουν σύμφωνα με τα ήθη της Αυτοκρατορίας, μέχρι να γίνουν αξιωματικοί των Γερμανών βοηθητικών στις λεγεώνες του Αυγούστου. Κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του άκαμπτου εκατόνταρχου Τάουρου θα μάθουν μια καινούργια γλώσσα, θα υιοθετήσουν καινούργιες συνήθειες κι έναν καινούργιο τρόπο σκέψης. 

Και πώς μπορούν ο Άρμιν και ο Γουλφ, μεγαλωμένοι μέσα στα δάση, να μη μαγευτούν από τα θαύματα της Ρώμης; Τα δυο αγόρια θα γίνουν ο Αρμίνιος και ο Φλάβους, Ρωμαίοι πολίτες. Όμως η φωνή του αίματος έχει σιγήσει πράγματι μέσα τους; Η πίστη στους προγόνους μπορεί να τους οδηγήσει στην απόφαση να προδώσουν τη γη που τους υιοθέτησε;

Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ
ΠΙΤΕΣ ΑΠΟ ΧΕΡΙ-ΚΩΣΤΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ
Μεγαλώνοντας στην Κρήτη, έµαθα να αγαπάω το καλοφτιαγµένο φαγητό – η ζωή των Κρητικών σε όλα τα σηµαντικά γεγονότα της ζωής τους εµπεριέχει πάντα το φαγητό. Έτσι, είχα –και έχω– την τύχη να γεύοµαι και να χρησιµοποιώ πάντα φρέσκες και σπιτικές πρώτες ύλες· να δοκιµάζω το πρώτο φρέσκο αγουρέλαιο της χρονιάς απλωµένο πάνω σε ζεστό ψωµί από τον ξυλόφουρνο της γιαγιάς µαζί µε υπέροχο σπιτικό τυρί. ∆ίπλα στη γιαγιά έµαθα όλα τα χόρτα του κήπου και του αγρού –έµαθα να ξεχωρίζω αυτό τον µοναδικό πλούτο της Κρήτης– και να τα χρησιµοποιώ στη µαγειρική. Απλά υλικά, και λίγα κάθε φορά, µε έναν µαγικό τρόπο δημιουργούν µια υπέροχη συνταγή. Μικρός κοίταζα τη γιαγιά να ανοίγει φύλλο και απλώς µαγευόµουν από το τι µπορούσε να κάνει µε αλεύρι και λίγο νερό.  

Έτσι, σκέφτηκα να γράψω αυτό το βιβλίο, για να µπορέσω να σας εξηγήσω πόσο εύκολο είναι να µάθετε την τεχνική του φύλλου και να αναβιώσετε στην καθηµερινότητά σας τις πίτες που έκαναν οι γιαγιάδες µας παλιότερα. Σας παρουσιάζω, λοιπόν, µια πιο light εκδοχή της πίτας, προσαρµοσµένη στα νέα ήθη και στον έντονο τρόπο ζωής µας. Παρακάτω αναλύω συνταγές από όλο τον ελλαδικό χώρο – οι πίτες, ανάλογα µε τις συνήθειες της περιοχής, είναι ψηµένες στον φούρνο ή στο τηγάνι. Έχω δανειστεί τις παραδοσιακές συνταγές και έχω προσθέσει τη δική µου προσωπική πινελιά, µε σκοπό όχι να τις µεταλλάξω, αλλά να τις δείτε µε µια πιο φρέσκια και σηµερινή µατιά. Ελπίζω αυτό το βιβλίο να συνεχίσει την παράδοση στις πίτες της Ελλάδας και να γίνει σύµβουλος για όσους θέλουν να µυηθούν στην τεχνική του φύλλου. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου